Пиронкова продължава без загуба

 

Първата ракета на българския женски тенис Цветана Пиронкова продължава без загуба от началото на годината. Пловдивчанката се доближи само на победа от попадане в основната схема на турнира в Сидни, след като записа лесен успех с 6:1, 6:3 над украинката Марияна Заневска.blic
Пиронкова уверено спечели първия сет за по-малко от половин час игра, а във втория, макар и Заневска да стигна до три гейма, Пиронкова в нито един момент не изпусна инициативата и заслужено се поздрави с успеха след само 66 минути игра. В третия последен квалификационен кръг пловдивчанката очаква Катаржина Питер (Полша) или Шахар Пеер (Израел), които играят днес.
Ясни са вариантите за противничка на Пиронкова в първи кръг на основната схема, ако спечели и третия си мач от квалификациите. Това са Южени Бушар, Екатерина Макарова, Кая Канепи, Сорана Кърстя, Ярмила Гайдошова, Ализе Корне и Каролине Возняцки.
Следващият мач на българката ще се играе в неделя рано сутринта наше време. С достигането до трети квалификационен кръг Цвети си осигури 2210 долара от наградния фонд и 18 точки за ранглистата, но има да защитава цели 70 от миналогодишното си достигане до четвъртфинал в Хобарт.