Преглед на водещите новини в спортните медии:

Преглед на водещите новини в спортните медии:

Батков клекна пред феновете за Гари

Левски няма да продава Родригес на Лудогорец, Вутов поема към Удинезе срещу 300 000 евро, пише на първа страница вестник “Меридиан мач”.

Криза обхвана Левски за няколко часа. Тя обаче бе преодоляна бързо след спешна среща между собственика на „сините” Тодор Батков и представители на фено-вете. Агитката скочи на боса заради финансовата криза в клуба, която може да остави Левски без лиценз, а освен това подтиква ръководството към грешни трансфери. Хоасът ескалира, след като късно в петък вечер стана ясно, че Гари Родригес и Антонио Вутов са спазарени съответно в Лудогорец и Удинезе. Това накара агитката да форсира желанието си за среща с Тодор Батков. Желанието на феновете бе бързо удовлетворено и в късния следобед вчера те се срещнаха със собственика в кантората му. Привържениците бяха представлявани от шефа на НКП Владимир Владимиров, говорителя на организацията Димитър Байлов, популярния фен Ицо от „София-Запад”, участвал в събличането на Ивайло Петев, както и шефа на „София-Запад” Антон Калчев. Те разговаряха близо 3 часа с Батков, като искаха да получат подробна информация за финансовото състояние на клуба.

Малко след 17,30 часа представителите на феновете напуснаха кантората на „синия” шеф видимо удовлетворени от това, което са си казали с него. И с право, тъй като те постигнаха своята голяма победа, феновете успяха да убедят Тодор Батков звездата на Левски Гари Родригес да не бъде продаван на основния конкурент в шампионата Лудогорец. Както „Меридиан Мач” ви информира, босът на „сините” на практика се бе споразумял със собственика на „орлите” Кирил Домусчиев за сделка на стойност около 600 000 евро. С тези пари трябваше да се погасят най-спешните плащания и дългове, с които да се спаси лицензът на клуба.

Въпреки острата нужда от пари обаче Батков клекна пред феновете. „Най-важната вест е, че трансфер на Гари в Лудогорец няма да има”, обявиха феновете след срещата. Те разкриха още, че са влезли в положение на Тодор Батков за тежката финансова ситуация, в която е клубът, и са съгласни да помагат по всякакъв начин. Тепърва ще се измисли начин, по който те да събират средства и да помагат на любимия си тим.

Със срещата между Батков и феновете се сложи край на сагата „Гари в Разград”, но не и на негов трансфер като цяло. Тепърва продължава акция по намирането на негов отбор в чужбина, като за сделката Батков трябва да прибере сериозна сума, с която да погаси текущите плащания. На този етап има още една оферта за него. Тя обаче не идва от клуб, а от португалска агенция, която желае да притежава правата му. Ще се търсят и други опции, като интерес на този етап не липсва, особено след силните му изяви срещу сборния тим на Каталуния преди няколко дни. Още един трансфер ще има в Левски в близките дни. Става въпрос за талант номер 1 на „сините” Антонио Вутов. След изключителната битка, която водиха „сините” да го оставят на „Герена” през лятото, 6 месеца по-късно те все пак ще продадат таланта на италианския тим. Очакванията са в касата да влязат около 300 000 евро за играча. Важно уточнение е, че този път талантът е настоял лично за свой трансфер. Развитие по тези сделки трябва да има в близките дни до лагер-сбора на тима, който е на 12 януари.

Руснаци се огледаха в Мишо Александров

Руски клуб е проявил интерес към крилото на Лудогорец Михаил Александров. От Разград пазят името на отбора в тайна, но не е изключено при евентуален подпис с Гари Родригес офертата да бъде приета. Както е известно, контрактът на юношата на ЦСКА с „орлите” изтича през лятото и в момента той е свободен да преговаря с когото си поиска. По принцип ръководството на Лудогорец възна-мерява да предложи нов договор на Александров, но ако самият футболист предпочете чужбина, от Разград едва ли ще го спрат, още повече че ще могат да изкарат пари от него, макар и не много.

Александров игра доста силно през есента, като вкара гола за победата над Партизан с 2:1 в Разград. Той бе резерва на Иван Стоянов в първите мачове, но в крайна сметка успя да се пребори с конкуренцията на по-опитния си съотборник и завърши сезона като титуляр. Треньорът Стойчо Стоев също е много доволен от представянето на Александров.

Лудогорец ще започне зимна подготовка в крайно необичаен час -20,00 часа. Тогава на 6 януари футболистите трябва да се съберат в СПА хотел „Царско село” в София. До началото на същинската подготовка, която започва на 9 януари в Сандански, Лудогорец ще тренира в комплекс „Царско село”. На 7 януари в 15,00 ч. пък ще е първата открита тренировка на шампионите.

ЦСКА изпревари Левски за капитана на Любимец

Капитанът на Любимец Антон Огнянов ще замине с ЦСКА за първия лагер на отбора в Ксанти. Така „червените” са на път да измъкнат една от основните трансферни цели на Левски.

Двата клуба са постигнали договора за трансфера на футболиста, но се очаква завръщането на старши треньора на ЦСКА Стойчо Младенов, за да бъде обявен официално.

Очаква се Огнянов днес да премине медицински изследвания на комплекс „Царско село”, където и останалите играчи на ЦСКА ще бъдат подложени на тестове. Заплатата на футболиста ще бъде 6000 лева.

Собственикът на Любимец Атанас Сталев не искаше да пуска играча на „Армията”. Причината бе некоректно отношение от страна на Александър Томов при предишни бизнес отношения между двамата.

Огнянов направи много добро впечатление с изявите си в Любимец през първата част от сезона в А група. През настоящата кампания изигра 21 мача в „А” група, вкара 3 гола и записа 3 асистенции.

Антон на практика ще бъде петото ново попълнение на ЦСКА, след като „червените” вече привлякоха Тони Сипва, Здравко Илиев и Стивьн Сънди. Борис Галчев и „армейците” постигнаха договореност и той също ще подпише в следващите дни. Разтрогналият с Ботев (Пловдив) играч имаше разминавания с „червените” около заплатата, която ще получава, но вече всичко е уточнено.

 

Спешно ни трябват 1 млн. евро

През 2013 г. Левски похарчил €7 млн., босът поема вината, пише на първа страница вестник “7 дни спорт”.

Левски има крещяща нужда от свежи пари. Собственикът на сините Тодор Батков обяви, че за да изплува поне в близките месеци отборът, са нужни 1 милион евро.

– Имаме спешна нужда от 1 млн. евро на първо време. И това е, без да отиваме към март, април, май и без честването на юбилея – каза Батков.

Тъй като изглежда, че тази сума няма откъде да влезе, адвокатът се надяваше с продажбата на Гари Родригес в Лудогорец да закърпи положението. Този вариант обаче вече отпадна след срещата на Батков с феновете вчера. Привържениците бяха твърдо против продажбата на Родригес на пряк конкурент за титлата. Тодор Батков също така обяви, че Левски е направил рекорд по харчове през 2013 г. – над 7 млн. евро. Адвокатът разкри, че Антонио Вутов е пред трансфер в голям отбор, а също така и че ще направи всичко по силите си да върне Гара Дембеле на Герена.

България на крачка от световното

Мъжкият национален отбор на България разби с 3:0 (19, 25, 14) Холандия във втория мач от световната квалификация в Опава (Чех). Нашите имаха много добро посрещане, а освен това сервисът им тотално обърка холандците. Пореден силен мач в атака пък имаха Цветан Соколов и Тодор Алексиев.

Драма имаше само във втория гейм, когато Холандия поведе с 24:22, но българите успяха да обърнат.

Така националите са само на гейм от класиране на световното в Полша. Днес те излизат срещу домакина Чехия от 19,30ч

Аз съм виновен за състояниетона Левски

Сините имат нужда от спешни един милион евро , обяви босът на сините. Състоянието на Левски не е никак добро. Това обяви вчера собственикът на сините Тодор Батков пред журналистите. Босът имаше дълга среща с феновете на отбора заради евентуалната продажба на Гари Родригес в Лудогорец. Все пак се стигна до споразумение такава сделка да няма, а Гари да бъде продаден в чужбина, щом Батков има толкова нужда от пари. Самият собственикът малко по-късно обяви и точно колко пари трябват на Левски, за да изплува поне до март. Според думите му малко над 1 милион евро са спешни на сините в този момент. Желаещи да ги дадат очевидно обаче няма и той се надява с продажбата на някои футболисти да си ги осигури. Антонио Вутов вече е с единия крак в Удинезе, а Гари и Гаджев са другите играчи, за които могат да се вземат добри пари.

– Влязохме в годината, през която ще отбележим 100-годишнината, и ако при другите клубове всичко е наред, в Левски отново има емоции. Срещнахме се с феновете и обсъдихме футболистите, които ще си тръгнат и дойдат на Герена. Втората тема беше честването на 100-годишния юбилей на 24 май – започна Тодор Батков.

– Левски има нужда от много пари. Тази година извън строителството на сектор „А” са изхарчени и акумулирани разходи за над 7 млн. евро! Това е за финансовата 2013-а. Такова чудо от 1998-а, откакто аз съм в Левски, не е имало, това е рекорд. Отговорите си ги дайте сами. Това не може да продължава. И в крайна сметка за това е моя вината и е мой ангажиментът да оправя всичко. Нещата не са никак добре – каза още адвокатът.

Левски продаде Антонио Вутов

Готов съм да върнем Гара Дембеле, заяви Тодор Батков, пише на първа страница вестник “Тема спорт”.

Левски продаде най-големия си талант Антонио Вутов. През пролетта младокът ще играе за тима от Серия А Удинезе. Условията по сделката са уточнени, остава договорът да бъде парафиран от италианския клуб. Сумата, която сините ще получат от продажбата на 17-годишния халф, може да достигне 950 хиляди евро. Левски ще прибере парите на 5 транша, а освен това ще запази и 10% от бъдеща продажба на Вутов.

Собственикът Тодор Батков призна за оферта от Лудогорец за Гари Родригес, но под натиска на феновете засега не я приема. Той обаче направи ход, с който да намали напрежението сред тях. “Готов съм да върнем Гара Пембеле. Винаги съм го харесвал въпреки някои особености на характера му. Ще поръчам на Йовов да се свърже с него u да видим какво е възможно да направим”, каза адвокатът.

Стивън Сънди подписа с ЦСКА

Стивън Сънди се превърна в поредното ново попълнение на ЦСКА в последните няколко седмици. Той потвърди новината в профила си в социалната мрежа на Туитър: “Слава на Бога, мечтата ми да продължа да играя се сбъдна. Ще играя за ЦСКА София!”, радостен бе футболистът. – Нигерийският халф с испански паспорт се обвърза официално с червените вчера. Неговият договор е за две години и половина. Сънди идва като свободен агент, след като в края на миналата година е разтрогнал договора си с израелския Бней Шахнин. Причината за това е, че клубът не е бил коректен платец кьм футболиста. Неговата основна мотивация е да покаже силни игри през пролетта и да си заслужи място в националния отбор на Нигерия. Суперорлите се класираха за Мондиал 2014 и Сънди се надява, че ще привлече вниманието на селекционера Стивън Кеши.

Халфът е бил желан от червените още през лятото, но тогава избира да продължи кариерата си в Израел. В средата на декември обаче интересът на армейците към Съни се е подновил, като Стойчо Младенов е настоявал за неговия подпис. Самият треньор е заявил, че ако ЦСКА привлече този футболист, това ще бъде голям трансферен удар.

Във визитката на Стивън се отличават 10 мача за Валенсия в Примера дивисион. Той е бил собственост на прилепите от 2007 до 2011 г., но играе за тях само през 2007/08. След това бива даден под наем последователно в Осасуна (4 мача в Примера), Бетис (7 мача в Сегунда) и Нумансия (14/2 също в Сегунда). Впоследствие последният тим го привлича, като Сънди играе там от 2011 до 2013 г. (62/2). Халфът има и общо 10 мача за няколко от юношеските формации на Испания, кьдето е играл рамо до рамо с Хуан Мата. Веднъж играе и за мъжкия отбор на Нигерия – през 2010 г.

Вече бившият халф на Ботев Пд Борис Галчев ще се обвърже с ЦСКА за година и половина. Той разтрогна договора си с канарчетата и няма пречки да подпише официално с червените.

Кирил Домусчиев: Не аз решавам за Минев и Иван Стоянов

Бъдещето на две от звездите на Лудогорец – Йордан Минев и Иван Стоянов, продължава да е неясно. Договорите на бившите футболисти на ЦСКА изтичат в края на сезона и на този етап все още не са водени преговори за тяхното подновяване. Най-вероятно в средата на месеца двете страни ще проведат разговори относно контрактите. От няколко дни обаче Минев и Стоянов имат право да разглеждат оферти и на други клубове. Същото важи и за Михаил Александров, който е обвързан до лятото. Юношата на ЦСКА обаче със сигурност ще получи нов договор за разлика от бранителя и нападателя, чиято съдба е висяща. С оглед подмладяването в Лудогорец е възможно 33-годишният Минев и 30-годишният Иван Стоянов да не продължат да играят за тима след лятото. Към племенника на Йордан Лечков интерес има от ЦСКА.

“Няма аз да реша дали Иван Стоянов и Йордан Минев да останат. Този казус е в ръцете на ръководството. Не знам как ще се процедира. Работим сериозно по зимната селекция, която трябва да бъде готова съвсем скоро. Другата седмица ще обявим имената на новите футболисти. В момента съм на почивка в чужбина и няма какво повече да кажа за селекцията”, заяви Кирил Домусчиев пред “Тема Спорт”. Благодетелят отказа да коментира дали едно от новите попълнения през зимата ще е звездата на Левски Гари Родригес .

Освен холандеца в плановете за селекция на Лудогорец е още и бранителят на Сарагоса Алваро Гонсалес. Шампионите водят преговори за испанеца, които са в начален стадий. Очаква се най-рано в понеделник да стане ясно дали той ще акостира в Разград. 23-годиш-ният футболист, който има над 70 мача в Примера, е гласен днес да бъде титуляр при гостуването на втория в Сегунда Спортинг Хихон.

Много е вероятно шампионите да не бъдат напълно готови със селекцията си за старта на подготовката на 7 януари.