Левски продава Антонио Вутов в чужбина

Левски ще се раздели с юношеския национал Антонио Вутов през зимния трансферен прозорец. Собственикът на “сините” адвокат Тодор Батков заяви днес след среща с феновете на отбора, че сделката по преминаването на 17-годишния Вутов “в сериозен клуб от много сериозно първенство” е пред финализиране.spot.bnt.bg

Очаква се в касата на софиянци да влязат около 1 милион евро от продажбата на юношата на отбора. Вутов записа 23 официални мача и 3 гола за “сините” през тази есен.

Друг от най-добрите футболисти на Левски Гари Родригес също почти сигурно ще напусне “Герена”. Националът на Кабо Верде, който е водещ реализатор на отбора през сезона в “А” група с 11 попадения, е обект на сериозен интерес от няколко клуба, сред които и Лудогорец. Батков обаче каза, че вариантът той да премине в състава от Разград е пропаднал.

Левски е дал мандат на френския агент Филип Монтегю да търси отбор на Родригес в чужбина, като исканата трансферна цена за 23-годишното крило е 1,5 милиона евро. Ако сделките се осъществят, “сините” ще се опитат да си върнат бившия нападател Гара Дембеле, който за последно игра в китайския Ухан Цал под наем от Волфсбург. Левски продаде Дембеле на германския клуб през лятото на 2011 година срещу 2,2 милиона евро, но той не успя да се утвърди в Бундеслигата.