Преглед на водещите новини в спортните медии

Преглед на водещите новини в спортните медии:

Стойчо тръгна за Гърция с война

Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов тръгна за Гърция, след като обяви война на представител на медиите, пише на първа страница вестник “Меридиан мач”.

Изненадата бе голяма, когато Екзекутора постави ултиматум на събралите се на „Армията” журналисти да изгонят свой колега, който не е долюбван от „армейския наставник. И едва след като това се случи, тогава ще говори пред тях. „Тодор Кирков да напусне, иначе няма да ви кажа нищо! Предатели не ми трябват, да си заминават веднага. Искате ли да говоря, тогава да напусне”, каза Младенов и си тръгна. След като напрежението бе туширано, Стойчо Младенов говори пред клубния сайт. „Винаги съм се отнасял коректно с представителите на медиите и съм проявявал уважение към тях. Това не се е променило и сега. Имах намерение и застанах пред журналистите, за да отговарям на въпросите им, с което нашите привърженици да имат яснота по спортно-техническите въпроси. Категорично отказвам обаче да говоря пред човек, който ме оцапа чрез медията, в която работи и не ми даде възможност да се защитя. Този човек съм го задраскал отдавна, защото считам, че тои подвежда всички вас. Благодаря за проявеното разбиране, което до голяма степен демонстрираха медиите на стадион „Българска армия”, започна Младенов.

Екзекутора обяви основните приоритети в селекцията. ЦСКА ще опита на всяка цена да привлече ляв защитник и нападател. „Продължаваме да търсим футболисти за постовете ляв защитник и централен нападател. Имаме варианти и работим по тях. Привлечените от нас играчи отговарят на концепцията ни за игровия облик на ЦСКА, който ще налагам през пролетта. Набелязаните цели сьщо трябва да покриват тези изисквания. Готови сме и ще предоставяме информация, за да държим в течение привържениците”, допълни специалистът.

Стойчо Младенов даде пълна яснота около плановете за подготовка. Той успокои феновете, че всичко с Марсиньо е наред и той не заминава с колегите си поради уважителни семейни причини. Младенов изрази увереност, че обявеният за ново попълнение нигериец Съни също ще се присъедини към отбора. „Както вече е известно, подготовката ни ще премине на два етапа -лагерът в Гърция до 20 януари, както и този в Турция. До дни ще сме наясно с имената на съперниците за контролите, като за Ксанти има вариант да играем с аматьори поради факта, че професионалните гръцки отбори играят мачове от различните нива на първенствата там. Това може да наложи необходимостта на връщане от Ксанти да минем през Сандански и да играем контрола с някои от отборите, които ще се подготвят там. С нас за Гърция не пътува Марсиньо, на когото лично съм дал ден отсрочка. Той чака второ дете всеки момент. Очакваният от всички нас Стивън Сънди трябва да мине прегледи в София, след което заедно с Марсиньо ще се присъединят към нас в Гърция”, завърши Стойчо Младенов.

Морейра си отива без обезщетение, Кировски може да се върне

Бруно Морейра няма повече да играе за ЦСКА. Дошлият преди няколко месеца като преотстъпен футболист няма повече да облече екипа на „червените”. Причината е, че Морейра наскоро е станал баща на момченце.

Съпругата му е настояла той да е близко до нея. Поради тази причина нападателят ще продължи кариерата си в Португалия. Морейра иска да получи от ЦСКА единствено дължимата му една заплата.

Бъдещето на друг нападател в лицето на Християн Кировски зависи от това как ще се развие селекцията на Стойчо Младенов. Ако бъде намерен необходимият централен нападател, с македонеца ще се преговаря за неговото освобождаване. Ако ли пък не, може да му бъде даден шанс и през пролетта. Самият Кировски не иска да си тръгва от ЦСКА. Единственият вариант, който е оставил играча, е срещу тлъста неустойка.

Наставникът на Любимец: Не знам къде е Огнянов

Треньорът на Любимец Красимир Мечев заяви пред „Меридиан Мач”, че не знае къде е Антон Огнянов. Собственикът Атанас Сталев също не си вдигал телефона, което оставя бъдещето на Любимец с много въпросителни. „Не знам къде е Антон Огнянов. Не съм се чувал с него. Чета в пресата, че вече бил играч на ЦСКА, а после не било така. Не знам какво да мисля. Надявам се да се свържа с него и да разбера подробности. Шефът също не си вдига телефона и това ни оставя в неведение. След два дни трябва да почнем подготовка, а нямам никаква яснота какво се случва с Любимец”, лаконичен бе Красимир Мечев.

 

Стойчо отказа да говори заради предатели

Треньорът спретна панаир на Армията, пише какво е искал да каже на журналистите, пише на първа страница вестник “7 дни спорт“.

Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов пак се прочу! И не с успехите си на футболния терен, а с магарешкия си инат. Типично в своя стил той спретна невиждан панаир преди заминаването на ЦСКА за Гърция. Причината бе повече от смешна – Младенов отказа да говори пред медиите, докато там е „душманинът” му Тодор Кирков. „Няма да говоря, докато не си тръгне Тодор Кирков. Той да напусне, иначе няма да ви кажа нищо! Предатели не ми трябват. Искате ли да говоря, това ми е условието”, отсече Младенов, след което се прибра в съблекалните, без да даде повече обяснения. Малко по-късно Стойчо все пак написа какво е искал да каже на медиите чрез съобщение в официалния сайт.

„Винаги съм се отнасял коректно с представителите на медиите и съм проявявал уважение към тях. Това не се е променило и сега. Днес (б.р. – вчера) имах намерение и застанах пред журналистите, за да отговарям на въпросите им, с което нашите привърженици да имат яснота по спортно-техническите въпроси. До дни ще сме наясно с имената на съперниците за контролите, като за Ксанти има вариант да играем с аматьори поради факта, че професионалните гръцки отбори играят мачове от различните нива на първенствата там. Това може да наложи необходимостта на връщане от Ксанти да минем през Сандански и да играем контрола с някои от отборите, които ще се подготвят там. Продължаваме да търсим футболисти за постовете ляв защитник и централен нападател. Имаме варианти и работим по тях. Привлечените от нас играчи отговарят на концепцията ни за игровия облик на ЦСКА, който ще налагам през пролетта”, написа Младенов.

Петима в черния списък на Левски

Дават последен шанс на Кевин Бру да си спечели място при сините. Левски изготвя черния списък с играчи, които ще напуснат Герена. По информация на „7 дни спорт’ засега в него попадат петима футболисти. Всички, които ще си стегнат куфарите от Герена през зимата, са българи. В черния списък на Тони Здравков са бранителите Иордан Милиев, Димитър Везалов и Пламен Димов, крилото Илиян Йорданов и един измежду резервните вратари – Горан Блажевич и Михаил Иванов. Петимата почти не се появяват в игра и раздялата с тях изглежда очаквана. Димитър Везалов бе твърд титуляр по времето на Илиан Илиев, като именно той го доведе на Герена. Защитникът обаче се превърна в грешник в последния мач за сезона, когато си вкара автогол срещу Славия и лиши Левски от титлата. През тази кампания бранителят редуваше контузия след контузия и рядко попадаше в групата за мачовете. Ситуацията с Йордан Милиев е подобна и той ще смени клубната си принадлежност. Дошлият от Черноморец защитник Пламен Димов също не успя да се наложи при сините и служеше повече за запълване на дупки. Крилото Илиян Йорданов пристигна в Левски без пари и с добри мачове с екипа на Локомотив Пд. След всеки изминал мач обаче офанзивният футболист сваляше нивото си, докато тотално не изпадна от сметките на треньорите. Откакто пък Гари Родригес е в редиците, конкуренцията на крилото стана още по-сериозна за Йорданов. През този сезон Илиян се появи няколко пъти като смяна и има два гола в актива си при разгромите над Пирин (4:1) и Нефтохимик (1:6).

Последният пост, в който ще има редуциране, е вратарският. Тодор Батков обяви, че Пламен Илиев не се продава, но някои от резервите му ще бъде разкаран. Михаил Иванов и Горан Блажевич не успяха да се преборят с Пацо Тигъра за мястото под рамката, макар че в определен момент и двамата получиха шанс. Левски няма нужда от трима скъпоплатени вратари и един от тях ще си тръгне за сметка на юношата Александър Любенов. Обмисляло се е и Кевин Бру да бъде разкаран, тъй като от лятото до сега не успя да впечатли никого с изявите си на терена. Все пак обаче се е стигнало до решението франсето да получи възможност до лятото да спечели мястото си при сините. Черният списък на Левски може да бъде редуциран в зависимост от изходящите трансфери. С най-голям шанс да бъдат продадени са Гари Родригес, Цветан Генков и Владимир Гаджев. При евентуална тяхна продажба и липса на нови футболисти сините ще се принудят да оставят нарочените за гонене.

От вече близо седмица на Герена са се заели сериозно около новите и напускащи футболисти. Само в рамките на няколко дни собственикът на сините Тодор Батков, спортният директор Христо Йовов и треньорският щаб начело с Антони Здравков седнаха на масата, за да преценят от кого има нужда и от кого не отборът. Вчера бе поредната такава среща между футболните хора на Герена, която продължи повече от час. На сбирката беше и футболният мениджър Петьо Заберски, който се очаква да помогне със селекцията на Левски. Самият Батков след срещата с феновете обяви на кои постове Левски ще търси играчи.

– Двама защитници – ляв бек и централен, имаме доста голям избор. Ще привлечем офанзивен полузащитник на мястото на Антонио. В зависимост от продажбата на Гари ще вземем един или двама офанзивни играчи. Имахме много подробна среща с треньорското ръководство, спортния директор и мениджъра, на която по списък обсъдихме всички футболисти- бяха думите на Тодор Батков в събота.

Кокала урежда Гари и Генков в Израел

Ситуацията в Левски от ден на ден става все по-лоша. Заради тежкото финансово положение и нуждата от свежи пари на Герена

привикаха треньора Емил Велев. Кокала е натоварен със задачата да помогне за трансфера на Гари Родригес в Израел. Както вече писахме, Велев ще търси къде да продаде и нападателя Цветан Генков.

Вчера собственикът на Левски Тодор Батков привика Христо Йовов и треньорския щаб, за да обсъдят трансферната политика на клуба. След нея стана ясно, че сините искат да махнат петима футболисти. По наша информация сините ще опитат да се разделят с Димитър Везалов, Йордан Милиев, Пламен Димов, Илиян Йорданов и един от резервните вратари – Горан Блажевич или Михаил Иванов. Петимата почти не се появяват в игра и раздялата с тях изглежда неизбежна.

Бившият наставник на Левски Емил Велев присъства на вчерашната среща на Герена, на която сините шефове и мениджърът Петьо Заберски бистриха селекцията. Велев ще задейства връзките си в Израел, за да помогне за продажбата на Гари Родригес и Цветан Генков в Обетованата земя. Както вече писахме, Генков иска да напусне Левски, за да играе редовно, и сам се опита да си уреди трансфер зад граница. Това не му се удаде и от клуба са се свързали с Кокала, който да задейства процеса. Макаби Хайфа е най-сериозният кандидат за подписа на Гари Родригес и не е изключено израелците да са се свързали с Велев, за да помага в преговорите. Сините искат около 700 хиляди евро за холандското крило. От Макаби се надяват да свалят сумата до 500 хиляди, които Тодор Батков едва ли ще приеме, тъй като 200 хиляди евро са сериозна сума за клуба в момента.

 

ЦСКА остана без нападатели

Търсим ляв бек и играч за върха на атаката, каза Стойчо Младенов, пише на първа страница вестник “Тема спорт“.

ЦСКА замина за подготвителен лагер в Гърция без нито един типичен централен нападател, който е излизал като титуляр в мачовете от началото на първенството. До вчера не бе привлечено ново попълнение за върха на атаката, а Кировски и Сидибе попаднаха в черния списък. Бруно Морейра пък отказва да се върне на “Армията”. С червените за Ксанти отпътува Григор До-лапчиев, но той бе твърда резерва през есента     и     нито веднъж не попадна в стартовия състав в шампионатен двубой. Очаква се до края на седмицата ЦСКА да привлече поне един играч за върха на нападението си. “Продължаваме да търсим футболисти за постовете ляв защитник и централен нападател”, заяви пред клубния сайт Стойчо Младенов. Треньорът направи панаир преди заминаването на отбора за Гърция. Той първо отиде да говори пред медиите, но след това демонстративно отказа да отговаря на въпроси, като постави ултиматум един от журналистите да напусне.

Лудогорец иска халф на Легия Варшава

Разградчани преговарят за национала на Полша Доминик Фурман. Лудогорец се прицели 8 полузащитник на Легия Варшава, пишат в Полша. Разградчани са отправили оферта за Доминик фурман. 21-годишният футболист има договор с тима до лятото на 2017 година, което може да покачи значително цената му. Според запознати зелените са готови да броят 1 милион евро за правата му.

Младежкият национал на Полша започва юношеската си кариера в отбора от родния си град Сидловец Той изкарва четири години в школата на малкия клуб, преди да се присъедини към Легия Варшава. Халфът бързо успява да се докаже в академията и е привикан при мъжете. Едва на 17 години и няколко месеца той прави официален дебют в елита на Полша. От 2009-а досега фурман е изиграл 78 мача, 8 които е вкарал 15 гола. Той е спечелил една титла и две купи на страната с Легия.

Силното му представяне за клубния тим му носи и редица повиквателни за формациите на Полша до 18, 20 и 21 години. Доминик има и две срещи за мъжете. На този етап обаче той продължава да е част от младежкия национален отбор и дори записа мачове в квалификациите за Евро 2015. Преди време играчът е бил в полезрението на Арсенал, който според медиите 8 Полша продължава да го следи.

21-годишният полузащитник може да играе еднакво добре както 6 ролята на плеймейкър, така и изтеглен по-назад. Един от отличителните елементи от игра му е бързата мисъл и добрият поглед. От Лудогорец искат русокосият футболист да бъде алтернатива на Марсе-линъо. Ако клубът успее да постигне договорка с Легия за правата на фурман, то от Разград почти сигурно ще си тръгне Се-бастиан Ернандес. Колумбийският полузащитник тотално разочарова 8 едногодишния си предстой и така не можа да се пребори за титулярно място.

Интерес към Доминик фурман освен шампионите имат още Тулуза и няколко клуба от Германия и франция. Според пресата 8 Полша Легия е склонен да се раздели с халфа срещу 3 милиона евро. Именно това може да провали сделката, тъй като от Лудогорец не са готови да извадят подобна сума.

Както е известно, преди няколко дни шампионите се отказаха от привличането на Алва-ро Гонсалес от Сарагоса, тъй като не успяха да се договорят за трансферната щ сума.

Досега разградчани взеха само доскорошния защитник на Черно море Александър Александров.

Ботев договаря двама от Динамо Букурещ

Старши треньорът на Ботев Пловдив Станимир Стоилов договаря на място двама играчи на Динамо Букурещ, разкрива fanatik.ro. Става въпрос за защитника Сърджан Лучин и атакуващия халф Александру Куртеан. Снощи Мъри трябваше да уточни последни детайли, свързани най-вече с трансферната сума. Очаква се футболистите   да   бъдат представени на първата тренировка на жълто-черните на 10 януари (четвъртък).

Лучин е роден на 4 март 1986 г. Тежи 75 кг и е висок 184 см. Има 8 мача за националния отбор на Румъния, като преди Динамо е носил екипа на Поли Тимишоара.

Куртеан е роден през 1987 г. и е висок 182 см. Той също е играл за Поли Тимишоара, а преди това и за Газ Метан Медиаш. Бивш младежки национал.

Както е известно, Стоилов набеляза и нападателя на Пе-тролул Плоещ Хамза Юнес. Интерес към тунизиеца има обаче от бившия тим на Мъри Анортозис.

Днес, в късния следобед, старши треньорът на пловдивчани се прибира от Румъния. Специалистът следи й двама играчи на френския Льо Авър, както и футболист от холандската втора дивизия.