Бодуров се отдалечава от “Ботев” (Пд)

39Ненужният в Литекс национал Николай Бодуров се отдалечава от “Ботев” (Пловдив). Причината е, че “канарчетата” вече си осигуриха двама класни румънски бранители – Александру Бенга и Сърджан Лукин. Вторият вече подписа договор с “жълто-черните”, докато Бенга се очаква да стори същото утре.

Бенга е бил неизменен титуляр за Петролул, който е втори във временното класиране в Румъния и е основен претендент за титлата. Очаква се той и Лукин да съставят новата титулярна двойка централни защитници на “Ботев” (Пловдив), а Бодуров едва ли ще се съгласи да бъде привлечен за резерва на двамата чужденци. БЛИЦ вече съобщи за възможно трансфериране на изпадналия в немилост в Литекс защитник в посока Пловдив. Към Ловеч пък като част от сделката се очакваше да потегли Валери Домовчийски. Мъри обаче е счел, че румънците ще му вършат по-добра работа от Бодуров.блиц

Освен това Стоилов смята да привлече Димитър Везалов от “Левски”, на който на “Герена” бе съобщено, че няма да се разчита на услугите му.

Везалов със сигурност ще излезе по-изгодно на “жълто-черните”, отколкото Бодуров. Все пак не е изключено националът да склони и да се навие да бъде резерва на румънците в “Ботев” (Пд).

В същото време стана ясно името на поредния футболист, който е пред раздяла с “канарчетата”. Мъри не смятал да разчита и на холандския бранител Сивард Спрокел. Не е изключено бившият играч на ЦСКА да последва съдбата на Борис Галчев, Бобан Грънчаров и Костадин Дяков.