Преглед на водещите новини в спортните медии

3

Преглед на водещите новини в спортните медии:

ЦСКА гасне, но всички печелят

Лупи отказва да подпише меморандум с „ЦСКА Завинаги”, иска сам да фалира клуба, пише на първа страница вестник “7 дни спорт“.

Скандал между ЦСКА и сдружението „ЦСКА Завинаги” е напът да отчая „червена“ България. Председателят на сдружението Александър Чакмаков е. изпратил меморандум до Сашетата, че иска обещаните акции срещу извършените ремонтни дейности на Армията. Томов обаче категорично отказва да подпише документа. Това съвсем резонно буди подозренията, че Лупи не желае да допусне друг акционер в клуба до май, когато ще може самостоятелно да фалира клуба.

Справка на “7 дни спорт” показа, че към днешна дата задълженията на ЦСКА са над 17 милиона лева! А няма кой да ги плати. Затова съвсем резонно ЦСКА отива към вариант „В” група, който поне ще спаси клуба. В същото време стана ясно, че Боби Михайлов планира да даде място в Изпълкома на Александър Чакмаков.

На Армията обаче, без да им мигне окото, подписаха виртуална сделка с Берое за привличането на нападателя Венци Христов. Но преди това трябва да преведат 300 хиляди евро.

Стойчо Стоев направи тактическа дисекция на Лудогорец

Треньорите работиха върху стратегията, след това гледаха Лацио на видео

Сериозната работа в Лудогорец вече се върши. Вчерашният ден за разградчани в Белек беше едновременно доста кратък и много интензивен. Треньорският щаб модифицира малко програмата, като направи само една тренировка, но пък за сметка на това тя изстиска всички сили от футболистите.

Шампионите излязоха точно в 10 ч.на терените на „Глория Голф” за найтежкото си занимание от началото на лагера в Белек. След кратката загрявка, в която се включи и Стойчо Стоев, помощникът му Явор Вълчинов беше подготвил убийствено тичане в продължение на 30 минути при постоянна промяна на темпото и интензивността. Първата група, в която по традиция са най-подготвените, не срещна никакви трудности, докато основната група се разкъса малко в края. След встъпителната част дойде и сериозната работа. На практика Стойчо Стоев направи тактическа дисекция на своя отбор, за да го подготви по най-добрия начин за това, което иска от контрол ата с Рубин днес. Тактическата част от тренировката не включваше много тичане, но се изискваше правилно движение и бързо разиграване. Последователно разградчани заложиха на изнасяне от централните защитници, към крайните бранители, обратно връщане на топката в средата на терена към халфовете. От там пък се търсеше бърз пас към крилото и голово подаване в пеналта. В средата на тренировката Стойчо Стоев имаше дълъг разговор с Марселинъо. Треньорът обясни на своя плеймейкър какво иска от него и после видя идеите си нагледно на терена.

С избора си на футболисти, които да бъдат в активна позиция, Стойчо Стоев на практика подсказа и състава, с който ще излезе в днешната контрола. На този етап не е ясно само кои двама от крайните защитници ще започнат и кой ще бъде до капитана Светослав Дяков в средата на терена. Малко вероятно е новото попълнение Йерун Луму да получи игрово време от началото на мача. Очаква се на крилата да са Мисиджан и Михаил Александров.

Въпреки че следобедът беше свободен за футболистите, треньорите нямаха много време за почивка. Стойчо Стоев, Георги Дерменджиев, Явор Вълчинов и Николай Донев получиха диск с последния мач на Лацио в Серия А. Треньорският щаб изгледа победата над Удинезе с 3:2. След видеото Стоев и компания се върнаха с голям обем от записки и различно начертани графики.

Батков поискал Генков и Макриев

Адвокатът се прецакал с 10 пъти по-високи заплати за двамата нападатели

Собственикът на Левски Тодор Батков си е вкарал невероятен автогол преди началото на сезона. Настоящите нападатели на отбора Цветан Генков и Димитър Макриев са били договорили личните си условия с Локомотив София и Пирин Гоце Делчев, преди адвокатът да им се обади и да им предложи в пъти по-високи заплати.Генков се е навил да играе за 4 хиляди лева в Надежда, а Макриев се е съгласил на хилядарка при неврокопчани, разбра “7 дни спорт”. И двамата тарани са получили обаждания лично от Батков, който им е предложил в пъти подобри възнаграждения. Бившите национали не са устояли на офертата и в момента играят на Герена за по 15 хиляди евро месечно с бонуси-те. Тоест за шестте си месеца в отбора двамата са получили общо 360 хиляди лева. За същия период сборът от възнагражденията им в Локото и Гоце Делчев щеше да бъде едва 30 бона в родна валута. Батков обаче е искал да бъде сигурен, че няма да получи отказ и за това е обещал толкова високи заплати. Адвокатът явно не е очаквал, че финансовото състояние на клуба ще се влоши толкова и в момента се чуди как да се раздели поне с единия от двамата. Оферти обаче липсват, а вариант с разтрогване по взаимно съгласие също не е на дневен ред, тъй като той предвижда изплащане на неустойка между 2 и 4 заплати. Така най-вероятно Генков и Макриев ще до-играят сезона в Левски и през лятото ще им се търсят отбори на всяка цена.

 

ЦСКА с виртуална сделка за Венци Христов

ЦСКА постигна виртуална сделка с Берое за правата на Венци Христов, пише на първа странице вестник “Меридиан мач“. Това обяви агентът на национала Милен Георгиев. „Клубовете са постигнали споразумение за трансфера, но все още от „Армията” не са превели  парите.  Засега сделката е виртуална”, каза мениджърът пред „Меридиан Мач”. Христов, който бе желан и от Лудогорец, все още не е договорил и личните си условия, тъй като има разминаване между това, което му дава ЦСКА и това, което той иска.

Генков отказал на Ирони и Апоел

Централният нападател на Левски Цветан Генков е отказал две оферти от Израел, научи „Меридиан Мач”. Нападателят е бил близо до подпис с местните тимове Ирони (Кирят Шмона) и Апоел (Петах Тиква). Те са предлагали на тарана заплата в размер на около 20 000 евро, но той е отклонил предложенията и на този етап предпочита да продължи кариерата си на „Герена”. За трансфер на Генков се е опитал да съдейства бившият „син” наставник Емил Велев. Последният треньор, който е ставал шампион с Левски, е осигурил възможности пред играча, но до сделка така и не се е стигнало. „Сините” шефове са се опитали да предложат в Израел и Кипър и другия централен нападател Димитър Макриев, но на този етап и той остава в клуба.

Заради оферти от Гърция и Турция Валери Божинов окончателна отряза „сините”

Левски окончателно се размина с трансфер на Валери Божинов, научи „Меридиан Мач”. „Сините” се надяваха да вземат нападателя, в случай че продадат един измежду Димитър Макриев и Цветан Генков. Шансът обаче Божинов да дойде все пак на „Герена” граничи с нулата. „Меридиан Мач” научи, че футболистът има оферти от Гърция и Турция и има голям шанс да заиграе в някоя от южните ни съседки. През цялата есен Божинов присъстваше на мачовете на Левски. Смяташе се, че футболистът може да подсили „сините”, но самият той предпочита да играе в чужбина, където да възражда кариерата си. Божинов все още води дела с бившия си клуб Спортинг (Лисабон).

 

Томов чака „Трейс Груп” в ЦСКА

Това е компанията, с която босът на червените води преговори, пише на първа страница вестник “Тема спорт“.

“Трейс Груп Холд” АД е фирмата, с която Александър Томов преговаря за генерален спонсор на ЦСКА. В неделя идеологът на промените в ЦСКА неслучайно обяви пред “Канал 3”, че компанията, която най-вероятно ще стане основен спонсор на червените, е българска. Преговорите с нея вървят от доста време, договорът е изготвен и само трябва да бъде подписан. Председателят на Съвета на директорите на дружеството Ни-колай Михайлов в момента е в чужбина и се чака връщането му, за да  се разбере дали в крайна сметка ще има контракт.

“Трейс Груп Холд” АД концентрира всичко в областта на строителството и свързаните с него дейности. Изпълнява големи обществени проекти. Публично дружество е от месец декември 2007 година. От компанията признаха, че са били потърсени от ЦСКА, но уточниха, че на този етап не са поели спонсорски ангажимент към клуба.

Мениджърът на Венци Христов – Милен Георгиев, пък заяви, че всичко между Берое и ЦСКА е уточнено, а армейците трябва да платят трансферната сума до края на седмицата.

Обещаха на играчите да платят до петък

Ръководството на ЦСКА е дало обещание кьм играчите да им плати заплатите за ноември най-късно в петък. Това е казал изпълнителният директор Александър Тодоров на треньора Младенов, който е предал новината на футболистите. В противен случай още 8 понеделник Всеки един футболист ще може да разтрогне договора си по вина на клуба. Причината за това е, че в началото на следващата седмица е падежът за Възнагражденията за декември, при което играчите ще имат да получават по две заплати -за ноември и декември. В подобна ситуация те могат да напуснат “Армията”. Според информация на “Тема Спорт” обаче дори и да се стигне до подобна ситуация, при която ЦСКА не плати, нито един от футболистите няма да прекрати контракта си с клуба.

От клуба запазват пълно мълчание по отношение на премиите. Дължими са 3 бонуса, единият от които за победата над Левски с 3:0 през октомври. На този етап обаче тези задължения продължават да висят и не е ясно кога ще бъдат погасени.

Ангажиментът, който Александър Томов бе поел -дължимите заплати на служителите от времето на “Титан” да се плащат като надбавки към сегашните им възнаграждения, до този момент не се спазва. Работниците получават всичко дължимо, откакто новото ръководство е на власт, но все още не са взели старите си заплати. Някои обаче са се споразумели да получат акции вместо възнаграждения, но при други такива договорки няма. За да получи лиценз, един от многото критерии, които всеки клуб трябва да покрие, е да не дължи пари на служителите и футболистите си за миналата година.

“Тема Спорт” разбра, че основната причина Брайън Хауърд да разкритикува остро ЦСКА, след като напусна “Армията”, е, че му се дължи един транш 8 размер на 25 хиляди евро. Неговата заплата е възлизала на 7500 евро.

Масивен инфаркт поноси Георги Славков

Вчера на 55-годишна Възраст почина един от най-великите български футболисти Георги Славков. Носителят на “Златната обувка” за голмайстор №1 на Европа за 1981 г. е издъхнал около 17 часа от масивен инфаркт. През целия ден той е бил на работа на базата в Коматево. Инцидентът е станал, докато се е разхождал по ул. Тладстон”, съобщава “Марица”.

Георги Славков-Бенкса е бивш национал. Роден е на 11 април 1958 г. в село Му-сомище, Гоцеделчевско. Играл е като офанзивен полузащитник и нападател за Тракия Стамболийски, Ботев Пловдив, ЦСКА, Сент Етиен франция, Шавеш Португалия, Апоел Тел Авив и Нес Сиона Израел.

Шампион на България за юноши старша възраст с екипа на Ботев през 1976 г. През 1981 г. е голмайстор на А група с 31 гола за Ботев Пд и става носител на “Златната обувка” на “Франс футбол”.

Двукратен шампион на България с ЦСКА през 1980-а и 1983-а. Трикратен носител на купата на страната през 1981, 1983, 1985 г. Има 37 мача (30 като състезател на Ботев Пд и 7 докато е 8 ЦСКА) и 11 гола (8 докато е в Ботев Пд и 3 докато е в ЦСКА) за националния отбор, 8 мача с 1 гол за младежкия национален отбор и 35 мача с б гола за юношеския национален отбор.

С екипа на Ботев Пд има 25 официални и приятелски      международни срещи, вкарал е 10 гола, в 40 приятелски срещи – 36 гола и в 40 срещи с 36 гола за купата на страната. В евротурнирите има 17 мача и 6 гола за Ботев и ЦСКА. Притежава добра техника, с точни подавания, перфектен изпълнител на свободни удари, висока резултатност в играта.

През 1981 г. е удостоен със званието “Майстор на спорта”. №2 футболист на България през 1980, №3 Футболист на България през 1981 и №6 спортист на Балканите през 1981 г. Най-добър футболист на Пловдив за 1978, 1980 и 1981 г.

Екипът на “Тема Спорт” изказва искрените си съболезнования на близките и роднините на великия Георги Славков!