Преглед на водещите новини в спортните медии

3

София. Преглед на водещите новини в спортните медии:

„8 гола в старта на Левски“, пише във водещия си материал вестник „Меридиан мач“.

Левски започна годината със здрав екшън и дъжд от голове в Созопол. „Сините“ спечелиха с 5:3 първата си контрола срещу Черноморец. Герой за тима на Тони Здравков бе Ларсен Type, който вкара хеттрик. По едно попадение добавиха новото попълнение Антон Огнянов и юношата Борислав Цонев. На изключително калния и тежък терен край морето „сините” имаха сериозни проблеми в защита, като допуснаха пасив от 2 гола още до 11-ата минута. Слабо за тима се представи дошлият на проби бразилец Фернандо Уолас, който най-вероятно ще бъде освободен от лагера на столичани още днес.

Мадам Ба мъчи ЦСКА за 200 бона

Нова порция неприятности е на път да се стовари по лиценза на ЦСКА. Този път бившият играч на „червените” Юнес Бенжалюн и неговата мениджърка и майка Мадам Ба съдят клуба. Защитникът, който не записа нито минута с екипа на „армейците”, има претенции за 100 000 лева. Мадам Ба си иска комисионни в почти същия размер.

Везалов с гаф в дебюта си за Ботев

Бившият играч на Левски Димитър Везалов имаше злощастен дебют за Ботев вчера. Защитникът сбърка фатално в края на контролата с Уфа в Кипър и втородивизионният руски тим стигна до 2:2 с „жълто-черните”. Преди това пловдивчани на два пъти повеждаха след голове на Иван Цветков и Ромарио. Резервният вратар Росен Андонов носи вина за първото попадение на Уфа в спаринга.

На първа страница на вестник „7 дни спорт“ четете:

 След контролата с Черноморец Гари замина, Гаджев остава

Трансферът на холандското крило на Левски Гари Родригес в испанския Елче е сигурен. Това потвърдиха играчът и треньорът на сините Антони Здравков.

– Заминавам за прегледи в Испания, много съм щастлив – обяви Родригес вчера преди контролата срещу Черноморец. Сухия бе още по-ясен в изказването си.

– Фактически Гари е продаден – заяви специалистът. Другият футболист на Левски, който чака трансфер зад граница, Владимир Гаджев засега остава в отбора. Той дори игра във вчерашната контрола срещу Черноморец, която сините спечелиха с 5:3. Националът асистира за едно от трите попадения на Ларсен Type. Другите два гола за столичани вкараха Антон Огнянов и Борислав Цонев.

Ли На шампионка в Австралия

Китайката Ли На грабна титлата на Australian Open. На финала тя би със 7:6 (3), 6:0 Доминика Цибулкова. Ли На успя да стане шампионка в Мелбърн от третия опит, след като загуби предишните два финала. С победата си вчера тя стана най-възрастната шампионка в историята на Australian Open – на 31 г. и 344 дни.

– Най-накрая го направих. Не като предишните 2 пъти – винаги да ти се изплъзва последната стъпка. Този път се получи и много се гордея със себе си – каза На.

Левски започна годината с 5 гола срещу Черноморец

Левски започна годината с победа в голов трилър. Сините се наложиха с 5:3 над бургаския Черноморец в първата си контрола, играна в Созопол. С хеттрик се отличи Ларсен Type, а останалите попадения за столичани бяха дело на новото попълнение Антон Огнянов и юношата Борислав Цонев. За Черноморец се разписаха младежкият национал Милчо Ангелов и каращият проби Джонсън, а Даниел Димов си вкара автогол. Чакащият трансфер Гари Родригес изобщо не бе в групата за мача.

Срещата започна изненадващо с два бързи гола на Черноморец. Милчо Ангелов откри с глава в 7-ата минута след центриране на дошлия на проби Гофред, а в 12-ата Джонсън за втори път матира Горан Блажевич след пас на Фонсека. Сините бързо излязоха от шока и в 18-ата минута Ларсен Type върна едно попадение, въпреки че се подхлъзна на мокрия терен. Французинът направи 2:2 в 35-ата минута след чудесен пас на Владимир Гаджев. който го изведе сам срещу Стефано Кунчев. Type оформи хеттрика си 180 секунди по-късно, с което направи резултата 3:2. Пет минути след почивката новото попълнение в състава на Димитър Димитров – Георги Стефанов, бе изведен сам срещу Блажевич, но секунди преди да нанесе голов изстрел, Даниел Димов му измъкна топката с шпагат от краката. Димов се представи на ниво, докато новото попълнение Аймен Белаид впечатли повече с желание. Тунизиецът видимо още не може да привикне към стила на сините и допусна доста брак в действията си. Другият нов – Антон Огнянов, затвърди отличните впечатления, които оставя в тренировките, с гол. Бившият капитан на Любимец се разписа в 56-ата минута с диагонален удар след асистенция на Димитър Макриев. В 65-ата минута интригата в срещата се върна. Пламен Димов извърши глупаво нарушение отдясно, а след последвалото центриране Джонсън насочи топката към вратата. Тя обаче се отклони от тялото на Даниел Димов и влетя в мрежата на появилия се през второто полувреме Пламен Илиев – 4:3. Други две резерви изработиха петия гол за сините в 85-ата минута. Включилият се силно на левия бек юноша Мики Орачев напредна в половината на бургазлии и с хитър пас намери Борислав Цонев, който, без да се бави, прати топката във вратата на Стефано Кунчев.

Така Левски започна годината с победа, но слабото представяне в защита продължава и ще е основният проблем, върху който ще работят Тони Здравков и екипът му.

На първа страница на вестник „Тема спорт“ четете:

Гари Родригес отиде в Испания

Левски спазари звездата си Гари Родригес с испанския Елче. Вчера холандецът напусна лагера на сините в Созопол и замина за Иберийския полуостров. Остава крилото да се разбере за личните си условия и да премине медицински тестове.

„Това е страхотна възможност, испанското и английското първенство са върхът на футбола. Всичко около трансфера ми в Елче е уточнено между двата клуба. Това е крачка напред в кариерата ми. Искам да благодаря на всички в Левски, защото получих възможност да покажа какво мога в последната година и да осъществя този трансфер. Благодаря и на феновете за подкрепата. Спомените от престоя ми тук са само хубави. Пожелавам на Левски да спечели купата или титлата”, каза той. Очаква се в началото на следващата седмица Гари да парафира с борещия се за оставане в Примера Елче.

Здравков призна, че чака двама нови

Треньорът на Левски Антони Здравков заяви, че в лагера на тима се очакват нови футболисти. Той призна, че не е имало начин селекцията да се осъществи преди продажбата на Гари Родригес. Вчера холандецът си тръгна от лагера на сините в Созопол, за да се договори с испанския Елче. Затова нападателят не взе участие в контролата с Черноморец. Странно обаче Сухия не направи анализ на представянето на футболистите му срещу Черноморец. “Няма да коментирам играта в спаринга, тъй като работим само за физическата подготовка. Имахме много нови в състава, както и юноши. За Уолас – все още не сме решили дали ще остане. Ще гледаме запис на двубоя. Всички футболисти се стараха”, сподели наставникът. “Бяхме подготвени, че Гари Родригес ще премине в друг клуб. Преговаряме с футболисти, които да го заме-

нят. Владимир Гаджев е играч на Левски. Ако дойде добра оферта, ще бъде пуснат. Така се е разбрал с ръководството”, каза още той. “Имаме готовност да привлечем нови хора. В следващите дни чакаме двама футболисти. Най-късно до лагера в Кипър те трябва да са в отбора. Нямаше как да пристигне който и да било, преди да продадем Гари. Ще вземем централен защитник, тъй като освободихме четирима на този пост. Юношата Деян Иванов още не е готов, но има голямо бъдеще”, завърши Здравков.

Димитър Димитров: И двата отбора са с проблеми в защита

Треньорът на Черноморец Димитър Димитров направи интересно изказване след загубата с 3:5 от Левски в контролата, играна в Созопол. Херо призна, че с някои от футболистите, взели участие в срещата, се е запознал едва преди нейното начало. Той отбеляза, че и двата отбора са направили прекалено много грешки в защита, на които се дължи високата резултатност. „С някои от футболистите се запознах преди двубоя, защото пристигнаха в петък вечерта. Ако знаех какви са качествата им, нямаше да ги пусна. Бях длъжен да дам шанс на всички. Това, което видях, не ме задоволява. Не съм доволен от селекцията. Само един от игралите срещу Левски ще остане, другите си заминават”, каза треньорът на акулите. Най-вероятно бургазлии ще привлекат Гофред. „Видя се, че и двата отбора имат проблеми в защита, затова имаше и толкова положения. Това не е най-важното на този етап от подготовката. Ще работим, за да изчистваме грешките. Не мога да кажа нищо за Ангел Грънчов. Мениджърите му ни го предлагаха преди месец, сега нямам идея. Трябва да търсим млади играчи, които да развиваме и да продаваме. Това ни е шансът да оцеляваме”, допълни Димитров.