Преглед на водещите новини в спортните медии (България)

София. Преглед на водещите новини в спортните медии: focus-sport.net

Изритаха Сержиньо Грийн от Левски, е водещата новина на вестник „7 дни спорт”. Ръководството на Левски удари по масата и изгони холандеца Сержиньо Грийн. Повод за раздялата стана нежеланието на футболиста да продължи договора си.
Както е известно, Грийн настояваше за увеличение на заплатата с 5000 евро, което изправяше косите и на Константин Баждеков, и на Иво Тонев.
В крайна сметка от Левски предпочетоха да се разделят с халфа незабавно, вместо той да тренира с отбора и да внася допълнително напрежение в и без това неспокойната съблекалня.

Бос на ЦСКA: Ако пречим, да ни закрият, пише на първа страница вестник „Меридиан Мач” . Единият от собствениците на ЦСКА Иво Иванов винаги е предпочитал да остава в сянка и е говорил лаконично едва няколко пъти, откакто „Титан” е мажоритарен собственик на клуба. След мача със Светкавица обаче бизнесменът сам пожела да вземе думата около последните събития и скандали, свързани с „червените”. „Обръщението ми е продиктувано от действията срещу Присо. За нас това не е футболен съюз, а някаква секция на Ку-клукс-клан. В нашия сайт качихме клип, на който се вижда безпрецедентното отношение на делегата на мача с Локо (Пд), който похапва кюфтенца и се радва на публиката. В неговия доклад не е описано, че има расистки подвиквания по адрес на Присо. Накрая нашият футболист бе арестуван. За какво? Защо е необходимо 4-5 полицая да му извиват ръцете и да го водят. Вече никой не говори за това дали Присо е виновен, дали е провокиран. Да, направи една смешна постъпка, като се търколи, но в края на краищата ясно се вижда по телевизията, че той е ударен два пъти. А излиза, че е най-голем и я т грешник. Нека го убием тогава”, изрече силни думи Иванов. „Видяхте, че от БФС има поредна декларация. Мислех да говоря по юридически теми, но след като професорът по право Георги Иванов успя да излъже футболния съюз, аз няма какво да кажа. След като Гонзо може да излъже БФС, където има 50 или 100 юристи, аз каква реакция да очаквам. Смях в залата. Да отидат и да пасат овце някъде. Виждате какво се случва. Ако ЦСКА толкова пречи, нека го закрият. Омръзна ни да ни плашат и ние да си мълчим, защото преклонена главица сабя не я сече. Това щели да направят с нас, онова щели да направят с нас. Ще ни канят като любовница на тайни срещи. Ние казваме „Стига!” Надявам се това, което казвам, да го чуят господата от БФС. Аз съм омерзен от тях”, продължи съсобственикът на „червените”. Той взе отношение и по казуса „Анисе”. „Тръгнахме да картотекираме новите. Знаехме, че има някакъв риск с Анисе и той може да няма права за един мач. При него няма законово нарушение. Тази безпринципност е гавра с футболен клуб като ЦСКА. В крайна сметка ние, Левски, останалите софийски отбори допринасяме за нивото на футбола в България”, изрази позиция шефът. Иванов не смята, че извънреден конгрес на БФС е правилното решение. „Това не е панацея. Един клуб, който има една ливада, две дървени врати и едно магаре, има глас колкото ЦСКА”, категоричен бе бизнесменът. „Спрях моите юристи да отговарят на поредната декларация. Казах им: „Недейте, няма смисъл.” Това е подигравка с хората, с фе-новете, с ЦСКА. Тази борба е безсмислена. Някой влиза, прави една сладникава деклара-ц и я , която да се хареса на пет човека, и това е. Всичко върви, минава и си заминава. Какви удари да очаквам? Най-вероятно ще картотекираме Димитър Пенев и други от ветераните, защото няма с кого да играем”, завърши с ирония Иво Иванов.

Пелето сигурен за „Герена”, пише вестник „Тема спорт”. На „Герена” явно няма да останат без универсален футболист, който да запушва дупки всякакви в случай на нужда. В деня, в който изгониха Сержиньо Грийн, сините са се разбрали окончателно с бившия си футболист Станислав Ангелов, който играе в Анортозис, където обаче не играе.
Пелето бе привлечен в Кипър от Станимир Стоилов, но следващият наставник Рони ЛеВи му създава проблеми и полузащитникът не е играл в официален мач от точно един месец. Шефовете на Анортозис обаче не освободиха играча, чийто договор свършва с края на настоящия сезон. Сините бяха готови да го вземат веднага, но дори контактите на бившия треньор Николай Костов в Кипър не помогнаха.
Ангелов ще премине в Левски като свободен агент. Пелето идва с изричното одобрение на Илиан Илиев, който ще поеме сините след края на това първенство.
Както вече стана ясно, Иво Тонев прави постъпки да върне на „Герена” друг полузащитник – Георги Сър-мов от Касъмпаша.