Манчестър Юнайтед счупи рекорда на Бербатов, купи Мата

60Испанският полузащитик Хуан Мата премина от Челси в Манчестър Юнайтед за рекордната за клуба сума от 37.1 милиона паунда.

“Развълнуван съм, че преминавам в Юнайтед. Радвах се на няколко щастливи години в Челси, но е дошло време за ново предизвикателство. Юнайтед е идеалното място за мен и съм щастлив от възможността да бъда част от следващата фаза в историята на клуба”, каза 25-годишният футболист пред официалния сайт на Манчестър Юнайтед.SPORTNI.BG
Мата спечели наградата футболист на годината в първите си два сезона в Челси, след като помогна на лондончани да триумфират в Шампионската лига през 2012-а година и в Лига Европа година по-късно.

Манчестър Юнайтед подобри клубния си трансферен рекорд със закупуването на Хуан Мата. Досега той беше 30.75 милиона паунда, платен за българския нападател Димитър Бербатов на Тотнъм през 2008-а година.

Мата премина в Челси от Валенсия през 2011-а година за сумата от 23.5 милиона паунда.
Испанецът не попадаше често в титулярния състав на досегашния си отбор Челси и мениджърът на столичани Жозе Моуриньо се съгласи да го продаде на “червените дяволи”.

“Хуан е един от най-добрите плеймейкъри и е истинско удоволствие, че си осигурихме подписа му”, коментира мениджърът на Юнайтед Дейвид Мойс.