Преглед на водещите новини в спортните медии

3

Преглед на водещите новини в спортните медии:

ЦСКА изпусна груби казахи

ЦСКА не успя да постигне победа в първата си контрола на турска земя, пише на първа страница вестник “Меридиан мач“. „Червените” направиха 0:0 срещу казахстанския Жетису (Талдикорган). Цяло чудо обаче беше фактът, че мачът се състоя. Причината – лошото време в Сиде. А заради гръмотевиците, проливния дъжд и вятъра главният съдия едва бе навит от треньорите на двата тима – Стойчо Младенов и Омари Тетрадзе, да даде първия сигнал. Това стана, но на друг терен в комплекса „Емирхан Спортс Център”. Като титуляр за ЦСКА започна младият испанец Браян Ереро, който е на проби при „червените”. От състава отпаднаха контузените Апостол Попов, Пламен Крачунов, Емил Гъргоров, Жереми Фо-Поре, както и Томаш Черни. Логично отсъствието на чеха веднага породи слухове за негов трансфер, като не е изключено в най-скоро време той да бъде продаден. Интерес към вратаря има от Кипър. Още във 2-рата’ минута Марсиньо имаше шанс да открие резултата, но се забави. Малко по-късно младокът Григор Долап-чиев пропусна с глава. В 24-тата минута Ереро проби добре и подаде към Долапи иев, но нападателят отново нямаше късмет. Като цяло през по-голямата част от първото полувреме „червените” владееха инициативата и тимът от Казахстан почти не атакуваше. В 36-ата минута ЦСКА бе много близо до гол. Марсиньо стреля феноменално от пряк свободен удар, но топката срещна горната греда. В края на полувремето нервите взеха връх. Тотай атакува грубо Марсиньо, бразилецът му отвърна, като само бързата намеса на съдията и останалите футболисти предотврати нещо по-сериозно. След почивката отново ЦСКА стое-по-добре на терена. В 48-ата минута Ивайло Чочев стреля мощ-но, вратарят на Жетису I изпусна топката, но след това я улови. В 66-ата минута грубостите взеха връх и се наложи треньорът Стойчо Младенов да направи принудителна смяна. Младият Васил Попов, който игра като ляв бек през второто полувреме, получи удар в главата, при който пострада носът му. Той бе заменен от друг юноша – Петър Витанов, който се върна в игра. В 69-ата минута Мартин Петров, който игра на върха на атаката, стреля красиво от движение, като само отличната намеса на стража на Жетису предотврати гол в неговата врата. Играта на Петров обаче спореше и въпреки лошия терен легендата се отчете с две отлични центрирания, които обаче съотборниците му не успяха да засекат.

Така въпреки натиска през по-голямата част от мача, ЦСКА не успя да победи казахстанс-кия тим. Следващата контрола на „армейците” е срещу австрийския Адмира на 29-януари.

Румънци забъркаха клуба в схема

ЦСКА беше вкаран в схема с румънски клуб. Зад далаверата стоял бившият играч на „армейците” Еуген Трика, гръмна „Арад онлайн”. В момента той е треньор на У ТА (Арад). Двама играчи го обвиниха, че Трика пробвал да изтъргува в България техни съотборници и да вземе пари под масата.

„Каза ни да стоим и да се държим като един. В същото време само се чудеше как да напълни джоба си”, обвиниха Нягу и Апосту. Те представляваха делегацията, която се срещна с ръководството и се договори то да плати забавените заплати. Трика навил Флорин Арделеан и Овидиу Попеску да не вземат парите си и да отидат като свободни агенти на „Армията”. Самият Еуген щял да лапне щедра комисиона.

Дучето атакува „Титан

Бившият шеф на националния фенк-луб на ЦСКА Димитър Ангелов-Дучето атакува яростно бившите собственици на „червените” – „Титан”.

„Онези хора, които дойдоха с развалени зъби и опърпани пуловери и миришеха на чесън и шкембе, станаха бизнесмени заради ЦСКА. Те са най-големите тарикати, които спечелиха от клуба. Ще ги намерите само в някой бар, иначе няма шанс”, изригна Дучето пред „Канал 3″.

„Бях при ЦСКА на лагера в Гърция. Мога да кажа, че в отбора има добър колектив. Има уважение между играчите. При цялата неразбория около клуба като управление и финанси, напук на всички Младенов и по-опитните момчета мотивират младите футболисти. Убеден съм, че те от своя страна ще играят със сърце и душа за клуба. Но тези, които са по-високо в йерархията, т.е. в ръководството, трябва да си свършат работата както трябва”, допълни той.

 

Руснаци гледали Марселиньо и Кайсара

Сериозен интерес има към двама от основните футболисти на Лудогорец. По информация на „7 дни спорт” елитни клубове от Русия са гледали изкъсо изявите на бразилците Марселиньо и Кайсара в контролата срещу Рубин Казан през миналата седмица. Отдавна кариоките минават за най-конвертируемите футболисти в състава на Стойчо Стоев.

Марселиньо е в Лудогорец от самото влизане в „А” група, докато Кайсара дойде точно след спечелването на първата титла. Десният бек обаче държи постоянно високо ниво и е сред най-впечатляващите в състава на разградчани.

На контролата срещу Рубин имаше засилено присъствие на елитни руски клубове. На терена на „ Адора Футбол център” имаше представители на Кубан Краснодар, Терек Грозни, Ростов, Спартак и Локомотив Москва. Съгледвачите на тези отбори отдавна са имали информация за бразилците и точно заради това са ги наблюдавали под лупа. Марселиньо започна като титуляр, докато Кайсара влезе на почивката. Именно от десния бек дойдоха и най-големите опасности за тима от Казан през втората част, когато той правеше фирмените си пробиви.

По информация на „7 дни спорт” тимове от Русия са искали да гледат и централния защитник Александър Барт. Както е известно, французинът се контузи и няма да може да играе следващата седмица. Интересът към него датира доста отдавна, но наскоро защитникът преподлиса договора си с шампионите.

В Испания гръмнаха: Левски може да вземе 5 милиона за Гари

Малкото условие е холандецът да се задържи в Елче и след лятото. Елче ще плати 2,5 милиона евро на Левски за Гари Родригес, информира испанското издание NuevoFutbol! Крилото ще доиграе сезона като преотстъпен в новака в Ла Лига и ако остави добри впечатления, ще стане най-скъпият играч в историята на клуба. Очаква се днес отдаването под наем на Родригес да стане официално. Играчът замина за Испания в събота, като заяви, че единствено трябва да мине задължителните медицински прегледи. При подписването на договора в касата на Левски ще влязат половин милион евро. Остатъка сините ще получат след края на сезона, ако испанците предложат постоянен контракт на Гари. Най-вероятният срок на споразумението според иберийските медии е 4 години.

На пресконференцията преди днешния мач срещу Реал Сосиедад наставникът на Елче Фран Ескида обяви, че не знае нищо за подобен трансфер, но целият спортно-технически щаб на клуба работи по привличането на нови футболисти. Гари може да играе заедно с бившата звезда на Борусия Дортмунд и Валенсия Нелсон Валдес, който също е пред трансфер в клуба от Аликанте.

Петте милиона лева, които може да влязат в касата на Герена, ще направят Родригес втория най-скъп трансфер в историята на Левски. До момента почетната позиция се държи от Гара Дембеле, който бе продаден на немския Фрайбург през 2011 година за 2,2 милиона евро. Най-скъпият футболист на Левски пък е любимецът на сектор “Б” Георги Иванов. Френският Рен плати 4 милиона в европейската валута за Гонзо през 2002 година.

Локо Пд удължи престоя си в Испания

Ръководството на Локомотив Пд реши да удължи подготовката на отбора в Испания с една седмица. Новината за оставането на тима на Иберийския полуостров бе съобщена на футболистите от треньора Александър Станков. Според първоначалния план черно-белите трябваше да се подготвят в Марбея от 21 януари до 4 февруари. Сега обаче пловдивчани ще останат на испанска земя до 11 февруари. Причината за удължаването на срока е лошото време в България. В момента у нас настъпват истинските зимни условия, докато в Испания климатът е доста по-мек. Освен това в Локомотив Пд са получили и покана за участие в нов международен турнир, в който ще се пуснат румънски, шведски и китайски тим. Възпитаниците на Сашо Станков приеха видимо спокойно новината за удължаването на престоя в Испания. Не е тайна обаче, че играчите не са привърженици на дългите лагери.

В същото време в лагера на черно-белите очакваха до края на вчерашния ден към тима да се присъединят чаканите двама футболисти от руския гранд ЦСКА Москва. Става въпрос за младоците от втория отбор на московчани централния защитник Антон По-люткин и опорния халф Юрий Бавин. Двамата ще изкарат пробен период при треньора Александър Станков. Очакваше се те да се появят снощи в лагера на Локо Пд, а от днес да се включат в подготовката на черно-белите. Във вторник Полюткин и Бавин ще бъдат тествани още в контролата срещу украинския Днипро. Ако руснаците не впечатлят Станков, на 3 февруари ще трябва да се върнат в Москва.

 

ЦСКА не успя да бие 10-ия в Казахстан

Армейците с разочароващо представяне в атака, създават малко положения, пише на първа страница вестник “Тема спорт“.

ЦСКА не успя да победи казахстанския Жетису във втората си контрола за 2014 година. Двата отбора завършиха 0:0 под непрестанен проливен дъжд. Червените имаха пълно надмощие в мача, но стигнаха само до две чисти положения през първото полувреме, както и до греда на Мар-синъо. Мартин Петров пък бе близо до това да вкара страхотен гол след почивката, но далечният му удар бе избит.

Срещата се проведе на третия терен в комплекса “Емирхан” – единствения, който не бе наводнен. Тревното покритие бе в учудващо добро състояние и това позволи проверката да се състои.

Стойчо Младенов, също както и в първата контрола с Локо Сф (2:1), избра и през двете полувремена комбинация от опитни футболисти и юноши. Три момчета от школата бяха титуляри – Васил Попов, Петър Витанов и Григор Долапчиев. Най-добре от тях се представи Витанов, който дава сериозна заявка за обещаващо бъдеще. Дебют за ЦСКА направи каращият проби ляв бек Браян Ереро, а за първи път през годината игра Джаксън Мен-ди. В групата изобщо не попаднаха фо-Поре, Гъргоров, Крачунов и Апостол Попов. Черни пък бе резерва, но не се появи в игра. “Тема Спорт” вече информира, че чешкият страж няма да е титуляр през пролетния дял от сезона.

Жетису е един от най-слабите отбори в казахстанския елит. Намира се на 10-о място от 12 тима, като е воден от бившия играч на Рома и национал на Русия Омари Тетрадзе. В състава няма no-изявени футболисти, а голяма част от взелите участие в срещата бяха на проби.

Очаквано ЦСКА започна много по-активно двубоя, като се настани трайно в противниковата половина. Въпреки това червените не успяха да създадат добро положение в първия четвърт час, като проявиха традиционната си безиейност в офанзивен план. От своя страна казахстан-ците преминаха центъра едва в 10-ата минута. Тоталното териториално надмощие на армейците обаче.не даваше голов резултат. По-активни в началото бяха Марсиньо и Тони Силва, но португалското крило нямаше никаква ефективност и допусна много брак в отиграванията си.

ЦСКА упражняваше преса срещу своя съперник и малко след 20-ата минута Долапчиев пропиля две добри положения. Той първо получи центриране отдясно и засече с глава, но топката срещна външната страна на мрежата. В 24-ата минута Ереро напредна отляво и с прострелно центриране намери юношата на червените. Григор засече кълбото с десния крак, но отново го изпрати във външната страна на мрежата. В 36-ата минута Марсиньо бе близо до гола. Той шутира от фаул, но топката срещна напречната греда. През първото полувреме казахс-танците така и не успяха да създадат положение пред вратата на ЦСКА.

На почивката Стойчо Младенов замени целия си състав с изключение на Васил Попов. Младокът обаче се контузи и на негово място в игра се върна Петър Витанов. Червените продължиха да доминират и през второто полувреме, но за половин час успяха да стигнат само до два далечни изстрела, без да създадат чисто положение. В 48-ата минута Чочев отправи тежък удар, вратарят изтърва топката, но впоследствие успя да я улови. Следващата опасна ситуация бе чак в 69-ата минута. В заключителните минути Карачанаков на два пъти не успя да стигне до топката след прострелни центрирания на Мартин Петров. По този начин ЦСКА и Жетису направиха 0:0, а червените разочароваха в офанзивен план.

Берое чака 480 бона от червените днес

Берое очаква да получи днес 480 000 лева от ЦСКА за Венцислав Христов. Това е сумата по трансфера на нападателя с ДДС. Този следобед е последният срок в споразумението между двата клуба, в който парите трябва да бъдат преведени на старозагорци.

движение. Топката отиваше в горния десен ъгъл, но стражът на Жетису показа рефлекс и изби в корнер. Казахстанците бяха добре подредени в отбрана и не позволяваха на ЦСКА да развива своите атаки. Те бяха и доста по-здрави физически, което допълнително затрудни червените. Ако червените платят, нападателят още утре ще се присъедини към лагера на отбора в Турция. В противен случай ЦСКА или ще поиска отсрочка от Берое, или Христов ще премине в друг клуб.

Днес армейците очакват и друг нападател – аржентинеца Гуидо ди Вани.

Йешич: Имам да получавам пари

Бившият треньор на ЦСКА Миодраг Йешич заяви пред “Тема Спорт”, че все още има неизяснени отношения от финансово естество с клуба. Сърбинът е оставил своите адвокати да движат делата му. Той изрази желание да постигне договорка с новото ръководство на 31-кратните шампиони.

“Имам да получавам пари от ЦСКА. Ако “Титан” ме бяха оставили да изкарам миналия сезон до края, нямаше да имам претенции. Оставил съм делата си на моите адвокати. Парите трябва да получа от новото ръководство, такава е договорката. Иска ми се да постигнем споразумение с клуба. От собствениците обаче зависи какво ще стане. Ако искат дело – ще има дело. Ако искат да се разберем без спорове – ще се разберем. Надявам се, че ще вземат правилното решение”, заяви Йешич.

“Смятам, че отборът ще върви все по-силно в първенството и ще подобри представянето си. Изградена е добра комбинация между опитни и млади играчи. Новата вълна в състава има голям потенциал, дано й бъде предоставена възможност да го развие”, каза още бившият треньор на ЦСКА. В момента Йешич си почива у дома в Сърбия, като очаква добро предложение за работа.