В Испания: Левски взима 5 млн. за Гари

62Столичният гранд Левски може да прибере цели 5 млн. лева за холандецът Гари Родригес, който преминава в испанския елитен тим Елче, информира “7 дни спорт”.

Малкото условие е холандецът да се задържи в Елче и след лятото. Елче ще плати 2,5 милиона евро на “сините”, информира испанското издание “NuevoFutbol”.
Крилото ще доиграе сезона като преотстъпен в новака в Ла Лига и ако остави добри впечатления, ще стане най-скъпият играч в историята на клуба.

Очаква се днес отдаването под наем на Родригес да стане официално. Играчът замина за Испания в събота, като заяви, че единствено трябва да мине задължителните медицински прегледи.sportni.bg

При подписването на договора в касата на Левски ще влязат половин милион евро. Остатъка сините ще получат след края на сезона, ако испанците предложат постоянен контракт на Гари. Най-вероятният срок на споразумението според иберийските медии е 4 години.

На пресконференцията преди днешния мач срещу Реал Сосиедад наставникът на Елче Фран Ескида обяви, че не знае нищо за подобен трансфер, но целият спортно-технически щаб на клуба работи по привличането на нови футболисти.

Гари може да играе заедно с бившата звезда на Борусия Дортмунд и Валенсия Нелсон Валдес, който също е пред трансфер в клуба от Аликанте.

Петте милиона лева, които може да влязат в касата на Герена, ще направят Родригес втория най-скъп трансфер в историята на Левски.

До момента почетната позиция се държи от Гара Дембеле, който бе продаден на немския Фрайбург през 2011 година за 2,2 милиона евро.

Най-скъпият футболист на Левски пък е любимецът на сектор “Б” Георги Иванов. Френският Рен плати 4 милиона в европейската валута за Гонзо през 2002 година