Бивш отбор на Стоичков си заплю Манолев

70Българският национал Станислав Манолев най-после е на път да си намери нов отбор. В Италия съобщиха, че той е желан от бившия клуб на Христо Стоичков – Парма, както и от Киево.

Тази зима Манолев разтрогна договора си с ПСВ Айндховен, където отдавна беше отписан от треньора Филип Коку. 28-годишният национал дори се прибра в България и започна подготовка с Литекс. Манолев вчера замина с “оранжевите” за лагера им в Турция, но може и да напусне и да се отправи към Италия.блиц

На Ботуша съобщават, че е по-реална възможността да премине в Парма, тъй като би паснал идеално към схемата на игра на “дуковете”. Освен това 28-годишният футболист е харесван от старши треньора на Парма Роберто Донадони.

Бившият клуб на Стоичков се представя много силно от началото на сезона и заема 7-ото място в класирането, като е в серия от 4 поредни победи. Киево пък се намира малко над зоната на изпадащите, а в последния кръг записа престижно равенство при гостуването на Наполи – 1:1.

Вчера към Италия пое юношеският ни национал Георг Василев (б.р. – син на шефа в Локомотив (София) Иван Василев), който се присъединява към юношите на Парма. В първите шест месеца талантът ще бъде под наем при “дуковете” и от изявите му зависи дали ще си издейства оставането и пробив в първия отбор. Наскоро пък на Ботуша съобщиха, че в полезрението на Парма е и голмайсторът на Славия Атанас Курдов.