75

Лекарите от болницата във френския град Гренобъл пристъпиха към постепенно събуждане от състоянието на изкуствена кома на 7-кратния шампион във Формула 1 Михаел Шумахер.sportni.bg
Новината е на авторитетния вестник “Екип”, който обаче цитира неназован собствен източник от лечебното заведение.
По-рано в германските медии излезе изявление от щаба на Шуми, че засега няма да се предприема тази стъпка. Явно лекарите обаче са преценили друго в следващите моменти.
Всеки ден в изкуствена кома намаляваше шансовете на легендата да се възстанови напълно. Той беше поставен в това състояние точно преди един месец.

Още по темата

В първите дни след тежкия инцидент на Шумахер бяха направени две операции, като телесната му температура беше свалена до 35 градуса, за да се ограничи опасността от по-нататъшни поражения на мозъка.
Изданието посочва, че пострадалият реагира добре на процеса за извеждане от кома, който е започнал в началото на тази седмица.
Последните официални съобщения за състоянието на Шумахер бяха направени в средата на януари и гласяха, че то е стабилно, но критично.
Тепърва обаче ще става ясно дали ще има поражения върху мозъка на германеца и евентуално какви ще бъдат те.
Тогава стана известно, че разследването на инцидента ще продължи още две седмици. След изтичането на този срок следователите трябва да извадят резултати на пресконференция.