Преглед на водещите новини в спортните медии

1

София. Преглед на водещите новини в спортните медии:

„Локомотив (Пд) прибра халф на Рейнджърс“, пише във водещия си материал вестник „Меридиан мач“.
Тунизиецът Хамед Намуши пристигна в лагера на Локомотив (Пд). Халфът е истинска легенда на страната си, като е играл с Тунис на световното първенство в Германия през 2006 г. Той е бил футболист на Глазгоу Рейнджърс, с който е играл в групите на Шампионската лига. Намуши трябва да подпише в Локомотив след завръщането на тима от Испания.
„Шумахер вече мига с очи“, съобщава още изданието.
Михаел Шумахер вече мига с очи! Добрата новина дойде от болницата в Гренобъл, където протича процес по събуждането на седемкратния световен шампион във Формула 1 от комата. Информацията е на френското спортно издание „Екип”.
Гари Родригес продаден в трета дивизия“, пише още вестник „Меридиан мач“
Левски е продал звездата си Гари Родригес не на елитния Елче а на третодивизионен испански тим, научи сензационната новина „Меридиан Мач”. Така собственик на холандеца се оказва нискоразредният Химнастик (Тарагона), който е на 10-о място в Сегунда „Б“. Именно Химнастик по документи ще плати около 550 000 евро на Левски за национала на Кабо Верде. Гари все пак ще играе в елитния Елче като преотстъпен от Химнастик. Причината за цялата сложна схема е дълг на тима от Примера към бивши играчи на стойност 500 000 евро. Заради него испанската футболна федерация е блокирала трансферите на Елче, но все пак клубът може да взима под наем футболисти от местното първенство.
В същото време Левски поиска левия бек на Алмерия Кристиян Фернандес.

„Литекс би Партизан, Манолев блести с 2 гола“, съобщава вестник „7 дни спорт“.
Литекс записа престижна победа в първата си контрола на турска земя. Лидерът в „А” група се наложи с 3:2 над шампиона на Сърбия Партизан (Белград). С два гола за успеха на оранжевите се отчете националът Станислав Манолев, който поддържа форма с бившия си тим, а едно попадение добави Момчил Цветанов. Главният мениджър на ловчанлии Стойчо Стоилов призна пред „7 дни спорт”, че Литекс е последният вариант пред Манолев, който е пред трансфер в Италия.
„Ботев подари на Левски бразилец“, пише още изданието.
Левски е напът да получи неочакван подарък. „7 дни спорт” научи, че „сините“ ще вземат под наем левия бранител на Ботев (Пд) Артур Енрике. Треньорът на Ботев Станимир Стоилов е принуден да се отърве от бразилеца поне до края на сезона, тъй като с идването на Юнес Хамза квотата за чужденци извън Европейския съюз е надхвърлена. От Ботев се опитват да изкарат български паспорт на Енрике, но тази процедура изисква време и едва ли това ще стане скоро. Заради грешката на спортния директор Александър Александров и останалите ръководители в Ботев сега тимът трябва да прати Енрике на „Герена“. Това е добре за  треньора на Левски Антони Здравков, който си блъска главата кой да играе на левия бек в Левски след бягството на Нуно Пинто в средата на декември. „Сините“ едва ли ще трябва да броят голяма сума за наема на Енрике, а заплатата му ще бъде поделена между двата клуба.
„Пламен Крачунов опрости 26 000 лв на ЦСКА“, пише още вестник „7 дни спорт“.
Завърналият се в ЦСКА защитник Пламен Крачунов направи уникален жест към 31-кратния шампион на България. 25-годишният бранител е опростил на ръководството на клуба около 26 000 лв., научи „7 дни спорт”. Става въпрос за траншове и заплати, които „червените“ дължаха на бранителя от предишния му престой на „Българска армия“. Крачунов се решил на благородната постъпка заради лошото финансово състояние на ЦСКА в момента. Сега Крачунов е в Турция, където „червените“ са на подготвителен лагер до 10 февруари. С отказването си от дължимите му пари Крачунов на практика доказа голямата си преданост към ЦСКА. Той защитаваше цветовете на най-титулувания български клуб до лятото, когато си тръгна. Седмици по-късно се размина със завръщане на „Българска армия“, тъй като имаше вариант да заиграе в Русия, а Стойчо Младенов нямаше време за чакане.

ЦСКА иска Жуниор Мораес“, съобщава във водещия си материал вестник „Тема спорт“.
ЦСКА има големи шансове да си върне Жуниор Мораес, пише prosport.bg. Любимецът на „червените“ фенове в момента е собственост на Металург (Донецк). Украинският клуб обаче има финансови затруднения и ще се раздели с част от звездите си. Велизар Димитров вече разтрогна контракта си, а сред напускащите се очаква да бъде и бразилският голаджия. Още повече че Металург взе под наем арменския национал Кеворк Газарян, който също е нападател. Червените искат да привлекат Мораес като преотстъпен за пролетния полусезон и вече са проведени първоначални разговори. Ако за него не дойде оферта от чужбина, тази опция е много вероятно да се реализира. През есента Жуниор взе участие в 16 мача в украинското първенство и се разписа 10 пъти. През сезон 2011/12 той участва в 24 среши за „армейците“ в „А“ група и вкара 16 попадения. В момента Мораес е на подготовка с Металург в Турция и чака развитие на ситуацията около него.
Днес се решава за Бербатов в Тотнъм“, пише още изданието.
Димитър Бербатов може да се завърне днес в Тотнъм, пишат английските медии. Преди това обаче Фулъм трябва да си осигури нов нападател, като преговорите с Костас Митроглу от Олимпиакос са във финална фаза.От Тотнъм  са готови да платят 1 млн. паунда за бившия си ас, а има вариант за размяна, като към “Крейвън Котидж” поемат Люис Холтби и Еурелио Гомес. Според “Гардиън” Бербатов, който вчера навърши 33 години, е поискал да му се гарантират определен брой минути в Тотнъм. Трансферният пазар затваря тази вечер.
ЦСКА чака новия спонсор за Христов“, съобщава още „Тема спорт“.
Венцислав Христов ще премине в ЦСКА само ако компанията, с която се преговаря за спонсор на клуба, финансира сделката. По принцип такава е договорката между двете страни и от ръководството на „червените“ очакват тя да бъде изпълнена. Това обаче трябваше да стане още преди седмица. Нещата се забавиха по простата причина, че все още няма официален контракт между ЦСКА и компанията, която би трябвало да стане спонсор на клуба. Има само договореност. Ръководните фактори в Берое са наясно със спецификата на ситуацията в ЦСКА и са проявили разбиране. В Стара Загора знаят и коя е фирмата, която се очаква да стане спонсор на „армейците“. Както вече излезе информация, става въпрос за “Трейс Холд Груп”. Председателят на Съвета на директорите на дружеството професор Николай Михайлов бе в чужбина и това забави сделката. Има обаче и нещо друго. Компанията първо чака да подпише един твърде солиден договор и едва след това ще официализира намеренията си към ЦСКА. Според сигурни източници на “Тема Спорт” “Трейс Груп Холд” ще стане основен спонсор на „червените“ само ако преди това сключи стратегически контракт. Точно от него зависи и сделката за ЦСКА. Уверенията са, че такъв договор ще има, но той може да се забави заради административни процедури, които изискват определено време