Официално: Димитър Бербатов в Монако

80

Българският нападател Димитър Бербатов е приел условията на Монако и вече е ново попълнение в редиците на “монегаските”. Френският Канал + оповести новината, която беше потвърдена и от мениджъра на футболиста – Емил Данчев, както от британските медии, а също така и от официалния сайт на клуба.

Димитър Бербатов е преминал успешно медицинските прегледи и подписа договора си.спортни.бг

Монако и Фулъм са постигнали споразумение футболистът да играе под наем до края на сезона, а след това евентуално да бъде закупен от френския тим. Бербатов взе фланелката с №15.

“Щастлив, развълнуван и малко нервен съм, трябва да призная. Нямам търпение да започна тренировки с новите ми съотборници и да открия нова глава в кариерата ми”, заяви Бербатов.

„Гледам напред. Вече нямам търпение да започна да тренирам с новите ми съотборници. Това е нова глава в моята кариера”, добави българинът.

“Гледал съм доста мачове, защото ме интересува как се справят и другите отбори, извън Англия. Така че знам, че Монако е голям клуб, и тази година имат добри шансове да станат шампиони. Ще е хубаво, ако успея да им помогна да го направят,” продължи той.

“Естествено, всеки знае за Ибрахимович и Фалкао, големи имена са. Но в крайна сметка, всичко зависи от отбора. Знам, че Монако притежава силен отбор, като едно цяло, и ще е приятно, ако намеря мястото си в този отбор, и с моя опит, моите голове, успея да им помогна.”

“Добре е, че Рикардо Карвальо е в отбора. Приятно е да имаш познато лице, да има кой да ти покаже как стоят нещата. Освен това, той е добър, опитен играч, което показва, че отборът разполага с наистина класни футболисти.”

Бербатов изигра 19 мача и вкара 5 гола за “котиджърс” през настоящия сезон и вкара общо 19 гола в 51 мача с екипа на Фулъм от пристигането си със свободен трансфер от Манчестър Юнайтед в последния ден на трансферния прозорец през лятото на 2012 година.

Българинът ще замени в атаката на “монегаските” трайно контузения Радамел Фалкао.

Това е шестият клуб в кариерата на благоевградчанина след ЦСКА, Леверкузен, Тотнъм, Манчестър Юнайтед и Фулъм.

Вариант пред Бербатов беше и английският Арсенал, но “артилеристите” се отказаха от него. Бившият клуб на българина Тотнъм също се отказа от трансфер, тъй като наставникът на “шпорите” Тим Шерууд не го искаше в състава.

Босът на Фулъм Рене Мюленстийн привлече в отбора гръцкия нападател Костас Митроглу, което затвори вратата на българина да бъде сред титулярните 11 на Фулъм в битката им за оцеляване във Висшата лига, което вероятно наклони везните за трансфер във френския клуб.