Преглед на водещите новини в спортните медии

1

София. Преглед на водещите новини в спортните медии

„Костадин Хаджииванов измамил Наско Сираков с къща“, съобщава вестник „Меридиан мач“.
Костадин Хаджииванов е измамил Наско Сираков с къщата в Драгалевци, за която частен съдебен изпълнител насрочи търг. За ужилването от Хаджииванов призна самата „синя” легенда пред агенция ПИК.
Според него Хаджииванов му е прехвърлил срещу дългове къща, Която преди това бил ипотекирал в банка.
„Моят кумец Костадин Хаджииванов ме измами с имот в Драгалевци. Прецакан съм. Каквото и да направя, не мога да върна къщата. Излъган съм и това е“, отсече Наско.
Информацията за търга за дома, собственост на Сираков, е публично достояние на сайта на Камарата на частните съдебни изпълнители. Публичната продан ще започне от цена 487 500 лв.
„Руски слабак удари Левски“, пише още изданието.
Левски започна със загуба лагера си в кипърския курорт Агия Напа. „Сините” паднаха от втородивизионния руски Мордовия с 1:2. Гола вкара Станислав Ангелов от дузпа, а от 11-те метра през първото полувреме пропусна Димитър Макриев. Червен картон пък получи Ларсен Type.
В същото време договор за 18 месеца с клуба подписа Пламен Крумов.
Свада спря мач на Локомотив (Пд) при 0:4“, пише още вестник „Меридиан мач“.
Шумна свада между играчите и треньорските щабове на Локомотив (Пд) и ИФК Гьотеборг прекрати 6 минути по-рано контролата в Марбея (Испания). Резултатът бе 4:0 за шведския тим, който е двукратен носител на Купата на УЕФА. Боянич (в 29-ата мин. от дузпа), Вибе (31), Енгвал (72) и Аугустинсон (79) вкараха за ИфК, преди в 84-тата да се разрази скандалът.

„Берое чака до довечера, ще ги излъже ли Александър Томов?“, пише вестник „7 дни спорт“
Днес е крайният срок, в който ЦСКА трябва да плати на Берое по сделката за Венцислав Христов. Нападателят е вече в Турция, но в лагера на Берое. В Стара Загора ще чакат до вечерта червените да преведат 480 000 лева. Ако „армейците“ и днес не спазят обещанието си, споразумението между двата клуба ще бъде развалено.
Междувременно Александър Томов от няколко дни уверява старши треньора на ЦСКА Стойчо Младенов, че днес той ще има национала в състава си. Наставникът също е на нокти дали ръководстдвото ще спази обещанието си.
Руснаци се опитаха да подмамят Божинов“, пише още изданието.
Руснаците от Мордовия се оказаха доста нагли. Ръководството на клуба приклещиха Валери Божинов преди началото на контролата и започнаха да го разпитват дали е подписал договора си с Левски. Руснаците дори отправиха директно предложение към нападателя да се присъедини към тях, което той категорично отказа. Оказа се обаче, че това е втората оферта от Мордовия към Божинов. Първата е дошла преди няколко седмици. Името на Цветан Генков също бе споменато по време на разговора. Иначе Валери Божинов изгледа контролата от резервната скамейка в компанията на спортния директор Христо Йовов и възстановяващия се от травма Стефан Велев.
Чмовш обра аплодисментите, но с вина за гол“, пише още вестник „7 дни спорт“.
Дошлият от холандския НЕК Ниймеген Павел Чмовш се представи прилично в контролата срещу Мордовия. Снажният бранител започна двубоя в сърцето на защитата до Даниел Димов. Личеше си, че двамата нямаха кой знае какъв синхрон. Освен това чешкият бранител не се намеси добре при втория гол на Мордовия, но се хареса на феновете със сърцатата си игра и безкомпромисните си влизания в краката на съперниците. Именно затова при смяната си обра аплодисментите на трийсетината фенове, които изгледаха срещата на стадиона в Паралимни.

„От Ботев (Пловдив) разузнаваха Левски“, пише вестник „Тема спорт“.
Ден след като Христо Йовов наблюдава следващия съперник на Левски за Купата на България – Ботев (Пловдив) срещу Заглембе Люблин (0:0), същото сториха от лагера на Ботев. Спортният директор Александър Александров-Кривия, както и по-мощник-треньорите на Станимир Стоилов – Саид Ибраимов и Цанко Цветанов, присъстваха на стадиона в Паралимни, за да гледат сините с Мордовия. Отношенията между ръководствата на двата клуба са повече от добри. Както е известно, всички са работили на „Герена“. Те изгледаха двубоя рамо до рамо.
Един от най-успешните треньори в нашата история Георги Василев-Гочето, който е шампион на България с Левски (1994,1995), ЦСКА (1997) и Етър (1991) също бе на трибуните и наблюдава мача.
Троен възел за един пост в ЦСКА“, пише още изданието.
Трима футболисти ще спорят за едно от титулярните места в състава на ЦСКА през пролетния дял от шампионата. Тодор Янчев, Борис Галчев и Стивън Сънди ще се борят, за да бъдат партньори на Ивайло Чочев в средата на терена. Именно на този пост има най-голяма конкуренция в ЦСКА към момента. През есента Янчев бе неизменно сред стартовите 11, но не е изключено сега за първи път да загуби титулярното си място при Стойчо Младенов. Очаква се това да бъде и последният сезон на Тошко в Борисовата градина.
Галчев се включи солидно в контролите и показа добра физическа кондиция. Стивън Сънди все още не се е вписал добре в състава и до момента не блесна. Предвид заплатата му от 15 хиляди лева и сериозната му визитка обаче едва ли ще бъде държан на скамейката. Така се формира троен възел за поста на опорния халф. Единствено Чочев може да бъде сигурен за мястото си след силния есенен полусезон.
Под рамката на вратата пък на 99% е сигурно, че ще има промяна. Райс М`Боли ще бъде предпочетен вместо Черни. Алжирецът се бори за титулярно място в националния отбор на родината си за мондиала в Бразилия. Негово участие в надпреварата ще качи цената му и ЦСКА ще се възползва от това, като даде повече шансове на М`Боли през пролетта.
Така остават неизвестни единствено около върха на атаката и беко-вете. Ясно е, че Долапчиев няма да бъде титуляр, така че ще се разчита най-вече на Ди Вани, поне до привличането на друг нападател. Чака се Венцислав Христов от Берое, но не е изключено неговият трансфер да пропадне. Крайните защитници пък са една от ахилесовите пети на червените.
„4 бона заплата за Браян Ереро“, пише още „Тема спорт“.
След успеха над Есберг с 2:1 старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов обяви, че желае да задържи в отбора 19-годишния ляв бек Браян Ереро. Наставникът е останал доволен от представянето на юношата на Барселона и на него ще му бъде предложен договор след връщането в България. Според информация на “Тема Спорт”, роденият на 1 април 1994 г. бранител ще получава 4000 лева. Той е поредното чуждестранно попълнение на червените за бъдещето, след като по-рано през зимата контракт парафира и 20-годишното крило Тони Силва.
Sportal.bg пък обяви, че треньорският щаб на ЦСКА е намерил по-опитен ляв бек, който да увеличи конкуренцията в тима. Играчът трябва да се присъедини към отбора до края на лагера в Турция. Червените обаче не са пожелали да разкрият неговото име.