Юнайтед се разпада! Капитанът си тръгва

109Защитниът на Манчестър Юнайтед, Неманя Видич, обяви, че ще напусне клуба след края на настоящия сезон, след като отказва да започне преговори за нов договор.sportni.bg

Мениджърът Дейвид Мойс беше решен да запази в състава си капитана на отбора, но самият футболист, чийто договор изтича през лятото, е решил да напусне “Олд Трафорд” след осем години в Юнайтед.
Сърбинът спечели 15 трофея с “червените дяволи” откакто дойде в тима от руския Спартак Москва за 7 млн. паунда през януари 2006 г. и стана капитан на отбора под ръководството на сър Алекс Фъргюсън.

В изявление, публикувано на официалния сайт на Юнайед, Видич заяви: “Това е последната година от договора ми и изкарах тук осем прекрасни години.

Винаги ще определям времето прекарано в този велик клуб, като най-добрите години от кариерата ми.

Никога не съм си представял, че ще спечеля 15 трфея и никога няма да забравя онази велика нощ в Москва (бел. ред. когато Юнайтед спечели трофея в Шампионската лига). Тези спомени ще живея вечно с мен и с нашите фенове.

Аз обаче реших, че ще напусна в края на сезона. Искам да предизвикам себе си отново и в следващите години да покажа най-доброто от себе си на тази възраст.

Не обмислям да остана в Англия, защото единственият клуб, за който бих искал да играя тук в Манчестър Юнайтед и имах късмета да бъда част от клуба дълги години.

Имам няколко варианта къде да продължа кариерата си и ще избера най-добрият за мен и моето семейство.

Сега ще хвърля всичките си сили в играта си за Манчестър Юнайтед и ще направя най-доброто, което мога за отбора до края на сезона. Надявам се, че това ще спре всички спекулации относно бъдещето ми”.

Решението на Видич ще направи намирането на нов централен защитник приоритет №1 за Дейвид Мойс през лятото, особено след като договорът на 35-годишния Рио Фърдинанд също изтича през юни.