Преглед на водещите новини в спортните медии (България)

София. Преглед на водещите новини в спортните медии

Локо Пд бие Литекс в Ловеч, пише на първа страница вестник “7 дни спорт”. Локомотив Пловдив победи като гост Литекс с 1:0 в полуфинална среща от турнира за Купата на България. Юнес Бенжелун се разписа с глава в 79-ата минута и прати пловдивчани на финал. Асистенцията бе на Сержиньо, който изпълни по изключителен начин пряк свободен удар, топката срещна напречната греда и за Бенжелун остана само да вкара. Футболистите на Емил Велев завършиха в намален състав, след като втори жълт картон получи Даксон.
За Кокала това е исторически успех, а за Локо е четвърти опит да спечели Купата на България. Миналата година Емил Велев изведе и Славия до последната среща за трофея,focus-sport.net
Лудогорец е на финал след 4:1 в Симитли, продължава на първа страница вестникът.Лудогорец си осигури място на финала за Купата на България, след като победи с категоричното 4:1 като гост Септември Симитли. Иван Стоянов вкара два гола и подаде за още един, а Кристиян Кабаселе и Мишо Александров се разписаха по веднъж. Единственият гол за домакините от Симитли бе нелеп автогол на защитника Теро Мантула.
Домакините от Септември се опитаха да наложат отначало натиск, но след десетата минута всичко започна да се нарежда и Лудогорец взе инициативата. Първият гол в срещата падна в средата на първата част. В 36-ата минута Марсе-линьо изведе Кабаселе, който стреля, вратарят Веселин Ганев изби, но след това при добавката Иван Стоянов бе точен за 1:0. Веднага след почивката разградчани покачиха на 2:0 след гол на тарана Кабаселе. В 59-ата минута гостите можеха да решат мача, но Станислав Генчев уцели напречната греда. Малко по-късно обаче Лудогорец си вкара и автогол. Теро Мантула върна топката към Голубович, вратарят се спъна и удари топката с корем, а след това видя как влиза в мрежата му за 1:2. Домакините не можаха да се възползват и не след дълго получиха нови два гола. Вторият си гол в срещата вкара Иван Стоянов в 76-ата минута след двойно подаване с Кабаселе. Две минути по-късно Мишо Александров направи резултата 4:1 след удар с глава отблизо. До края Лудогорец свали темпото и доигра срещата.
Ясен приготви капаните Треньорът на Левски Ясен Петров е решил да приготви тактически капани за предстоящото дерби с Черноморец. Бургазлии трудно пускат гол, а за сметка на това сините едва вкарват. От Герена са наясно с това и си дават сметка, че едно статично положение може да реши мача с отбора, който е воден от големия тактик Димитър Димитров. До събота сините ще работят по заучени положения, а играчите се потят в двуразови тренировки.Вчера в Правец пристигна и изпълнителният директор на сините Иво Тонев, който реши да инспектира отбора.
– Лагерът не е наказателен, ако е такъв, и аз съм наказан. Просто трябва да подобрим формата си – заяви Иво Тонев.

Амнистия за ЦСКА, пише на първа страница вестник “Меридиан мач”. След серия от перипетии в ЦСКА най-после имаха двоен повод да се усмихнат. Апелативната комисия към БФС реши да намали наказанието на Нджонго Присо от 5 на 2 мача заради „смекчаващи вината обстоятелства”. Така камерунецът ще пропусне и срещата със Славия, но се завръща за двубоите с Черно море, Левски и Ботев (Bp). „Бях в шок. Отидох на мач, а се озовах в килия”, каза самият Присо на изслушването.
Арбитражният съд към БОК пък потвърди наказанието на Дисциплинарната комисия за тримата, хванати с допинг. Това означава, че санкциите от 3 месеца на Тодор Янчев, Румен Трифонов и Костадин Стоянов вече изтекоха.
Ицо: Май я караме само на приказки, продължава на втора страница футболният ежедневник. Треньорът на Литекс Христо Стоичков остана много разочарован след отпадането в турнира за Купата на България. Той обяви веднага след мача с Локо (Пд), че играчите му я карат повече на приказки, а на терена не са на нужното ниво. „Анализите трябва да бъдат много след този двубой. Първото полувреме играхме горе-долу добре. Не може да я караме само на приказки, трябва да уважаваме съперника. Не искам сега да правя паралел с мача с Миньор. За мен всички двубои са различни. Но определено няма как да съм доволен. Трябва да бъдеш максимално концентриран и отговорен за това, което правиш на терена, а срещу Локо не беше така”, заяви Стоичков. Въпреки поражението той не се отказва от борбата за място в Европа. „Със сигурност тази загуба няма да ни промени целите. Оттук нататък ни остава само да се борим за класиране в Европа през шампионата. Това е – трябва да вземем всеки един двубой до края”, коментира още легендата на българския футбол.
Стефан Гошев: Жалко, че приказката свърши Жалко, но приказката свърши. Въпреки всичко аз съм доволен от представянето на моите момчета и искам да ги поздравя за добрата игра и добре свършената работа в битките от тази престижна надпревара. Все пак трябва да се има предвид, че нашият клуб е малък и достигането до самия мач за определяне на финалиста би трябвало да се има за голям успех на клуба. Ние бяхме здраво стъпили на земята и въпреки че отстранихме ЦСКА в предния етап, знаехме за силата на Лудогорец и за тяхното добро представяне до момента. Аз сам не мога да си обясня по-слабата игра на ЦСКА в сравнение с тази на Лудогорец в срещите срещу нас”, каза след мача старши треньор на Септември (Симитли) Стефан Гошев.