Липницкая блесна в отборната надпревара

125

Юлия Липницкая показа, че Евгени Плюшченко не е единствената звезда в руския отбор по фигурно пързаляне на олимпийските игри в Сочи. 15-годишната фигуристка преодоля конкуренцията на далеч по-известни и по-опитни състезателки, за да даде на Русия удобен аванс в отборната надпревара.блиц
Съпернички на Липницкая бяха Мао Асада и Каролина Костнер, но руската тийнейджърка показа вдъхновяваща кратка програма. Тя изпълни прекрасна комбинация от троен Луц и троен тулуп, а пируетите й бяха с невероятна бързина.
Рускинята събра 72,90 точки и изпревари Каролина Костнер. Италианката, която навърши 27 години в деня на състезанието, получи 70,94. Асада пък имаше проблем с тройния си Аксел и зае третото място с 64,07. Четвърта завърши америкаката Ашли Уогнър, която беше на крачка от пропускане на олимпийските игри.
Русия беше на върха и при състезателните двойки, където Ксения Столбова и Фьодор Климов бяха триумфираха. Така “сборная” и събра 47 точки в класирането. Канада е на второ място с 41. САЩ (34), Италия (31) и Япония (30) допълват петицата, която ще изпълни и волните си програми на финала. Франция, Китай, Германия, Украйна и Великобритания отпаднаха.