Преглед на водещите новини в спортните медии

3

Преглед на водещите новини в спортните медии:

Цел №1 излъга Левски с янки, пише на първа страница вестник “Меридиан мач“.

Цел №1 на Левски Кристиян Фернандес излъга клуба и подписа с янки. Левият защитник, който доскоро игра в Алмерия, каза „да” на „сините”, но поиска голяма заплата. Докато от „Герена“ умуваха как да убедят финансово Фернандес да дойде в Левски, той подписа с американския Ди Си Юнайтед. „Имаше раздвижване около Фернандес. Той е футболист от висока класа, но се съгласи да играе в Левски. Поиска ни голяма заплата и в крайна сметка го изпуснахме”, обясни треньорът на „сините” Антони Здравков.

В същото време Левски продължава битката за лиценз. „Сините” са изпратили писма до всичките си кредитори – Славиша Йоканович, Жоао Силва и други бивши футболисти, в които ги молят да приемат сега само 50 процента от дължимите пари и да не дават клуба на фИфА.

Венци прекрати мач на Славия

Скандално съдийство на турски рефери провокира прекратяването на контролата на Славия срещу молдовския ФК Тираспол, завършила 0:3. Арбитрите пуснаха два гола след спорни засади в 80-ата и 81-вата минута, което предизвика гнева на Венци Стефанов. Босът нахлу на терена малко преди края на срещата и изведе своя отбор.

Юнайтед се дъни и срещу Фулъм

Манчестър Юнайтед продължи с издънките си във Висшата лига на Англия и направи 2:2 на „Олд Трафорд” срещу последния в класирането Фулъм. „Червените” падаха с 0:1 на почивката, но с голове на Ван Перси и Карик стигнаха до обрат. В добавеното време обаче резервата Дарън Бент вкара с глава и донесе точката за Фулъм и отдалечи Юнайтед от четвъртото място.

 

На първа страница на вестник „7 дни спорт“ четете:

Легендарният Иван Вуцов: Левски развали къща, за да прави колиба

Легендата на българския футбол Иван Вуцов даде интервю пред bTV, в което нашироко коментира строежа на сектор “А” на стадион “Георги Аспарухов”.

– Левски развали къща, за да прави колиба. Клубът започна да гради нещо, за което не е готов. Строежът на стадиона няма да е завършен навреме за честванията на 100-годишния юбилей на клуба през май.

Ако това се случи, заслугата ще е изцяло на Иво Тонев – каза Вуцов. Той определи като грешка, че Наско Сираков напусна синия клуб.

– Наско и Иво щяха да са от голяма полза на Левски, ако и двамата бяха на Герена в момента – смята бившият треньор на националния отбор.

Междувременно Левски отправи ултиматум към френския Реймс. Клубът от Лига 1 до утре трябва да реши дали да продаде на сините крилото Флойд Айте.

Сашетата подгониха Жейнов, не казват защо

Шефовете на ЦСКА отново втрещиха футболната общественост в България. Сашетата от нищото нападнаха мениджъра Николай Жейнов заради “некоректни отношения” към клуба и нарушения на някои от правилата на фИфА. Импресариото остана учуден от нападките и призова хората на Армията да не се крият зад емблемата на клуба.

– Някой да излезе и да каже в прав текст за какво става въпрос. Декларацията на ЦСКА ми звучи като разчистване на лични сметки. Някой трябва да излезе и да посочи ясни аргументи, без да се крие зад емблемата на клуба – заяви Жейнов пред „7 дни спорт”.

Изненада! Австрия бие в спускането

Матиас Майер спечели мъжкото спускане на игрите в Сочи, а фаворитите Боде Милър и Аксел Лунд Свиндал се провалиха и останаха без медали. Българите Георги Георгиев и Никола Чонгаров останаха извън първите 30

 

На първа страница на вестник „Тема спорт“ четете:

Левски чака „Газпром” за „Герена”

Левски се надява на пари от “Газпром”, за да завърши строежа на сектор А на стадион “Георги Аспарухов”. Председателят на УС Иво Тонев вече обяви, че яснота около бъдещето на съоръжението ще има на 28 февруари. А това не е случайно. Собственикът на клуба Тодор Батков очаква в началото на следващия месец най-накрая да подпише спонсорски договор с руския енергиен гигант. Ако това се случи, то пари за довършване на трибуната ще има.

До късно снощи сините чакаха отговор от бразилския офанзивен халф Рафаел Бастос. 29-годишният бивш полузащитник на ЧфР Клуж бе дал дума на сините, че ще приеме офертата им, ако не получи изгодно предложение от китайски клуб. Спортно-техническият щаб на Левски се надява той да стане шестото ново попълнение.

Вуцов: Има хора, готови да подкрепят финансово Левски

Съветникът към Управителния съвет на Левски Иван Вуиов заяви, че има хора, готови да подкрепят финансово клуба. Той обаче не разкри кого има предвид. „Позициите между Левски и ЦСКА горе-долу се уеднаквяват, главно откъм финансово състояние или, по-точно казано, откъм безпаричие. Но все пак ситуацията не е абсолютно еднаква. Според мен Левски ще излезе от това положение, тъй като има хора, готови да подкрепят Левски, стига финансите да бъдат влагани по правилния начин. Докато в ЦСКА, без да съм запознат с нещата, има доста противоречия и неща, които не виждам как ще се оправят. Но дано все пак да се оправят”, каза той в предаването „Зона Спорт” no bTV Action. Той за пореден път заяви, че е било по-добре клубът да вложи средствата, отишли за стадиона, в отбора. „Убеден съм, че Левски започна да прави нещо, без да е подготвен за него. Казах, че не бива да се събаря, тъй като този стадион не бе най-лошият. Ако имаше тези пари, по-добре да ги вложи в това да се задържат позициите на отбора и да се направи по-качествена селекция, тъй като вече 3-4 години отборът остава без титла или купа. Ние съборихме къщата, за да направим колиба – посочи той. – Винаги съм се изказвал и ще продължа да се изказвам ласкаво за Иво Тонев, тъй като смятам, че той е работоспособен човек. Освен това, ако нещо се прави и в момента, то пак идва от него. Така че, ако нещо се случи със стадиона и той бъде построен, макар и със закъснение, ще е благодарение на него. Наско Сираков също е една голяма фигура и голяма личност. Беше необходимо човекът, който оглавява футбола в Левски, да намери общ език. Защото Левски има нужда и от Наско Сираков, и от Иво Тонев. Ако бе направена добра спойка между тях, Левски щеше да спечели.” Вуцов се надява, че селекцията на сините ще е добра. „Мисля, че е задължително тези хора, които отговарят за нея, а те не се малко, да си направят забележка и сега да започнат не да привличат количество, а качество. Валери Божинов е играч, който тръгна много добре в кариерата си, но с решенията си и неособено разумните си действия той кривна по неверен път и сега за него това е последният влак”, завърши той.

Белаид на линия за последната контрола

Привлеченият от Локомотив Пловдив в Левски бранител Аймен Белаид и вчера не тренира със съотборниците си. Лекуващият се от травма в слабините тунизиец се готвеше втори пореден ден във фитнеса на хотела, където са отседнали 26-кратните шампиони в Агиа Напа. Бранителят пропусна всичките тренировки от първата седмица в Кипър. Треньорът Антони Здравков се надява поне в последния мач от лагера с Урал да го използва, тъй като днес срещу Виктория Пилзен със сигурност бранителят ще гледа отстрани. На 12-и сините излизат срещу шампиона на Литва – Жалгирис, като на този етап няма индикации, че Белаид ще бъде на линия за срещата. Тунизиецът трябва да сформира тандем с чеха Павел Чмовш, но досега нямат мач заедно.

Ръководството на клуба съобщи скръбна вест – на 79-годишна възраст почина Стефан Илиев, баща на легендата на сините Николай Илиев. Стефан Илиев бе ръководител на отдел „Спортно строителство” към CK Левски и имаше дейно участие в изграждането на стадион „Георги Аспарухов” и цялата спортна база на дружеството.

Днес от 12:30 ч. в Дома на покойника ще се състои поклонението, а в 13:00 ч. в черквата на Централните софийски гробища ще бъде отслужено опело.