Преглед на водещите новини в спортните медии

3

Преглед на водещите новини в спортните медии:

Берое наказва ЦСКА с 30 000 лв.

Берое поиска официално неустойка от ЦСКА в размер на 30 000 лева за проваления трансфер на национала Венцислав Христов. Това стана чрез поредна декларация на клуба от Стара Загора. „Уточняваме, че нови преговори не са водени и този трансфер е затворена страница”, се казва в обръщението.

Строшен крак шокира Левски

Строшен крак хвърли в шок Левски. Новото попълнение на „сините” Антон Огнянов получи изключително тежка травма в контролата с Виктория (Пилзен) вчера, загубена с 0:3. Още във 2-рата минута при едно грубо влизане на Вагнер отзад Огнянов усука крака си. Той има скъсани връзки на глезена, а вероятно и фрактура, което ще го извади от игра за дълъг период. Освен контузията, слабата игра и скандалното съдийство също допринесоха за тежката загуба.

Сухия: Доволен съм от играта

Треньорът на Левски Антони Здравков похвали отбора слез тежката загуба с 0:3 от Виктория (Пилзен). Той оправда поражението с грешките на съдията, които не бяха малко. „Смятам, че играхме много добре през по-голямата част. Не мога да си обясня съдийството. Реферът допусна груба игра. Антон Огнянов напусна със скъсани, връзки и съмнения за външна фрактура. Можехме да поведем първи, вкараха ни след игра с ръка, два пъти имаше игра с ръка в тяхното наказателно поле”, каза Сухия. „Сто процента Огнянов ще бъде опериран. Чакаме обаждане от болницата. От играта в мача съм доволен, определено съдията ни ощети. Не смятам, че е притеснително, че допуснахме три гола. Имаме още работа за вършене”, завърши Здравков.

 

На първа страница на вестник „7 дни спорт“ четете:

Някой да обясни излагацията в Сочи

Олимпиадата в Сочи върви, а нашите спортисти си имат вътрешно състезание кой ще се изложи повече. Биатлонистите са лидери в света по неточна стрелба, други завършват след края на телевизионното предаване. Този с шейните го биха даже състезателите от Индия и Тонга. Това е обидно! Никой няма нужда от такова представяне, за което са платени 20 млн. лв. А някой трябва да даде обяснение защо са дадени тези пари. Някой, за да получава хубава заплата, явно. Но тези могат да си прибират парите и без да са на олимпиада. Затова няма нужда да ходят да излагат България.

Левски пада 0:3, Огнянов чупи крак

Левски записа трета поредна загуба на лагера в Кипър. Чешкият шампион Виктория Пилзен отнесе сините с 3:0. Головете вкараха Бакош, Дуриш и Вагнер. Последният още в 3-ата минута фаулира грубо Антон Огнянов. Футболистът на Левски падна лошо и си счупи крака. Останаха съмнения и за скъсани връзки в глезена. Огнянов ще се възстановява поне половин година от травмите.

Съдията, който свири срещата, бе напълно неадекватен и зачете първия гол на чехите след явна игра с ръка. Анонимният рефер не даде и две дузпи за сините. Въпреки загубата треньорът на Левски Антони Здравков бе доволен от играта на своите и заяви, че не се притеснява от големия брой допуснати голове до момента.

Картотекираха Божинов в БфС

След като подписа договора си с Левски, Валери Божинов бе картотекиран от сините в БфС. Това се случи вчера, когато шефовете на Герена пуснаха необходимите документи към централата. Така всички формалности около трансфера на нападателя в клуба са оформени и той вече има официалното право да играе за Левски. Божинов ще дебютира още в първия пролетен кръг срещу Славия на Герена. Преминаването на Валери при сините и оформянето на документите се забави, тъй като бившият му клуб Спортинг се замота с изпращането на жълтата карта.

 

На първа страница на вестник „Тема спорт“ четете:

Левски с две тежки загуби

Тежък бе вчерашният следобед за Левски. Сините допуснаха поредната си загуба от лагера в Кипър, като отново пуснаха много голове във вратата си. Този път поражението бе с 0:3 от Виктория Пилзен.

Още в 3-ата минута на мача играч на чехите контузи зверски Антон Огнянов, като видимо ставаше дума за счупване, а от щаба на Левски информираха за скъсани връзки и тежка операция. Поражението за сините стана не без съдействието на кипърския съдия, а левскарите удариха греда и имаха претенции за спестени дузпи в тяхна полза.

Снощи окончателен отговор на сините трябваше да даде бразилският футболист Рафаел Бастос, а Тодор Батков съобщи, че се водят преговори с още двама футболисти.

Антони Здравков: Играхме добре, съдията е виновен за поражението

Треньорът на Левски Антони Здравков хвърли вината за тежката загуба от Виктория Пилзен на главния съдия. Сухия сподели, че не е притеснен от допускането на много голове в контролите до момента. “Смятам, че играхме добре в голяма част от мача. Не мога да си обясня съдийството. Позволи на чехите всякакви грубости. Да, съгласен съм, от една страна толерира Виктория Пилзен, но… Още от самото начало допусна груба игра, заради което дойде и контузията на Огнянов. Има съмнения, че е скъсал връзки и е с фрактура. Сто процента ще бъде опериран. За мен с основна вина за загубата е съдията. В никакъв случай не мога да кажа, че съм недоволен от играта. Напротив – можеше да поведем първи, ако Боби бе no-концентриран. По такъв начин да играеш и да паднеш се случва 1 на 100. Два пъти чехите играха с ръка в наказателното, а дузпа не се дава. Не съм притеснен, че допускаме толкова голове. Нашата работа все още не е свършила. В една част от попаденията, които инкасирахме, нямахме вина ние. Вече правим сметки за състав, но явно ще трябва да променим някои неща“, завърши Сухия.

Преди мача холандецът Дьстли Мулдер бе изненадан от един от на най-върлите запалянковци на Левски в Кипър. Привърженикът Ивайло Узунов подари специална статуетка на играещия четвърти сезон на „Герена” бранител.

Тема спорт ПИТА:

– Колко време ще трае сагата “Венци Христов в ЦСКА”?

– Кога Левски ще поведе в резултата в зимните контроли?

– Докога България ще развива успешно олимпийския туризъм?

– Колко треньори още ще привлече в щаба си Лудогорец?