Гола олимпийка предизвика лют скандал (СНИМКИ)

144

Сериозен скандал се разрази около ливанската представителка в алпийските ски на олимпийските игри в Сочи. Проблемът възникна около стари разголени снимки на Жаки Шамун.БЛИЦ
Фотосите са правени преди три години за календарна сесия, но станаха популярни в света през последните дни. Заедно със снимките на Шамун се появи и видео от фотосесията. Това предизвика скандал в азиатската държава. Любопитното е, че и още две ливански скиорки са участвали в снимките за календара – Ширин Нджеим и Айсе. За техния случай обаче нищо не се споменава.
„Искам да се извиня на всички. Знам, че Ливан е консервативна държава и това не е имиджът, който отговаря на нашата култура. Напълно разбирам отправените към мен критики“, обясни скиорката във „Фейсбук“.
Шамун е специалист в слалома и участва във Ванкувър 2010. Тя живее в Швейцария и е един от двамата представители на Ливан в Сочи.
Въпреки извинението ливанският министър на спорта и младежта Файсъл Карамех нареди разследване на случая. Новината беше разпространена от Ливанската новинарска агенция, след като се оказа, че снимките са правени в ливанския планински курорт Фарая. На Шимун и другият олимпийски представител на страната Александре Мобат беше забранено да дават изявления пред медиите.

Мексиканският скиор Хубертус фон Хоенлое, който е аристрократ, фотограф, бизнесмен и поп певец, призна, че е направил снимките преди три години за австрийски ски календар. 55-годишният Фон Хоенлое, който е наследник на германски благороднически род, има мексиканско и лихтенщайнско поданство.

„Да, аз съм правил снимките. Те са много елегантни и нежни. Жаки Шамун обаче не може да ми се сърди, тъй като аз не съм разпространил снимките в интернет“, обясни Фон Хоенлое пред „Ройтерс“.

НАТИСНЕТЕ ВЪРХУ ЛОГОТО ЗА ТЕЛЕВИЗИОННАТА ПРОГРАМА ЗА ДЕНЯ

5_2.jpg


НАТИСНЕТЕ ВЪРХУ ЛОГОТО, ЗА ДА ВИДИТЕ КОГА СТАРТИРАТ БЪЛГАРИТЕ
44.jpg