Преглед на водещите новини в спортните медии

1

София. Преглед на водещите новини в спортните медии:

„За Купата на Франция Бербатов вкарва, всички му се радват“, пише вестник „7 дни спорт“.
Димитър Бербатов класира Монако за 1/4-финала за Купата на Франция с гол за победното 1:0 като гост на Ница. Българинът влезе резерва в 64-ата мин, а в 114-ата, когато мачът отиваше към дузпи, се изплъзна на пазача си и засече топката в мрежата. „Добра победа за отбора и разбира се, още по-добра за мен, тъй като вкарах гола“,  каза българинът.
Треньорът Раниери не скри задоволството си. „Този гол е добър за него, но и за нас, разбира се – каза италианецът. – Доволен съм, защото му казах да играе между линиите и той го направи“.
Френските медии също се радват на гола на Бербатов, чийто трансфер от Фулъм предизвика недоумение и доста критики в страната. „Бербатов вече е решаващ в Ница”, отбеляза тв каналът TF1. „Бербатов спаси Монако”, написа ,,Екип”.
„Руснак влезе в улея, сгазиха го“, пише още изданието.
Работник бе прегазен в улея за бобслей в Сочи вчера. Човекът се размотавал около финала, след като форлойферът за тренировката за мъжките двойки бил стартирал. Бобслеят връхлетял върху работника и го оставил с два счупени крака. След инцидента лично президентът на МОК Томас Бах побърза да обясни, че човекът е без опасност за живота, а тренировката беше отложена.
„Биш ръководител в ЦСКА ще командва БФС“, съобщава още „7 дни спорт“.
Бившият ръководител на ЦСКА Стефан Орманджиев ще командва днешния конгрес на БФС. На него Борислав Михайлов ще получи трети мандат да управлява футболната ни централа. Орлманджиев бе определен от Михайлов за водещ на мероприятието в НДК.
На сбирката трябва да бъде гласувано влизането в изпълкома на собствениците на Лудогорец и Ботев (Пд) Кирил Домусчиев и Цветан Василев.

„ЦСКА връзва играч на Барса за 700 евро“, пише във водещия си материал вестник „Меридиан мач“
ЦСКА направи пореден удар, като убеди испанеца Браян Ереро да подпише договор с клуба срещу месечна заплата от… 700 евро.Това е точно 10 пъти по-малко от сумата, за която са настоявали неговите мениджъри – 7000 евро. Така юношата на Барселона ще играе за “червените” срещу сума, по-малка от средна пенсия за Европейския съюз. Агентите на Ереро обаче настояват при бъдещ негов трансфер те да получат 70% от парите, като за ЦСКА останат едва 30%. Браян Ереро трябва да подпише договор с клуба в следващите дни.
Преговорите между двете страни продължиха дълго, тъй като мениджърите на юношата на Барселона са държали той да получава месечно по 7000 от европейската валута. От ЦСКА обаче са обяснили, че максималната заплата на юноша в клуба е 1000 лева, а в случая правят жест и удвояват възнаграждението на бека. Ереро ще се разписва срещу 700 евро на месец, като ще има и още 300 евро режийни за квартира. Самият футболист се е навил да направи подобен компромис заради уверението, че в ЦСКА ще получава редовно шансове да играе. В този момент той не може да си намери друг отбор.
Най-сериозното разминаване при преговорите се е получило, защото мениджърите на Ереро са държали да получат 70% от сумата от следващия му трансфер, като за клуба останат само 30%. Агентите само са 50% от правата му от Барселона, като останалата половина е платил последният му клуб – португалският Брага. ЦСКА предлага да се делят поравно приходите при бъдещ трансфер.
„Хамза с два гола и повиквателна“, пише още изданието.
Новата звезда на Ботев (Пловдив) Юнес Хамза се отчете с два гола при победата на „жълто-черните” с 2:1 над Мика (Армения) в последната контрола от лагера в Кипър. По този начин нападателят отпразнува първата си повиквателна за националния отбор на Тунис. Селекционерът Руди Крол покани Хамза за контролата на 5 март с Колумбия, която ще се играе в Барселона.
„Миланско дерби за подписа на Бербатов“, съобщава още „Меридиан мач“.
Италианските грандове Милан и Интер ще се опитат да привлекат Димитър Бербатов след края на сезона.  Както е известно, нападателят ще бъде свободен агент от лятото и вече има опашка за подписа му. В сряда вечер Бербатов вкара първия си гол за Монако, като донесе успеха на монегаските с 1:0 след продължения над Ница за Купата на Франция.

„Поне трима нови в Изпълкома от днес“, съобщава във водещия си материал вестник „Тема спорт“.
Поне трима нови членове ще влязат в Изпълкома на БФС по време   на   днешния конгрес, разбра „Тема Спорт”. Както е известно, при липсата на друг кандидат Борислав Михайлов ще бъде преизбран за президент.
В момента ръководното тяло на централата включва 14 души. Очаква се четири-пет от членовете да бъдат освободени и на тяхно място да влязат нови. Те ще бъдат гласувани от конгреса след избора на Михайлов, който ще започне трети мандат.
Почти сигурно сред новите имена в Изпълкома ще бъдат хора на Лудогорец и Славия, които досега нямаха представители. Човекът на разградчани най-вероятно ще е Кирил Домусчиев или брат му Георги.
Комисиите към БФС засега ще запазят състава си. Промени в тях се очакват след края на настоящия сезон.
„Предлагат на Левски португалски защитник“, пише още изданието.
Португалецът Андре Филипе Фариаш Маркеш е бил предложен на треньорския щаб на Левски. В момента 26-годишният ляв бек е свободен агент и може да акостира на „Герена“. „Сините“ се нуждаят от играч на този пост след напускането на Нуно Пинто и контузията на Антон Огнянов. В близките дни ще стане ясно дали от „Герена” ще го ангажират.
Андре Маркеш е роден на 1 август 1987 година, висок е 185 сантиметра. Започва да тренира в школата на Спортинг Лисабон. Дебютира за този клуб, в който е играл и Валери Божинов, през сезон 2005/2006. Тогава изиграва 3 мача. Става част от юношеския, а след това и младежкия национален отбор на Португалия. След това обаче лисабонските лъвове започват да постоянно да го преотстъпват. Първо в Оливаиш, а след това в Униао Лейрия, Фреамунде, Витория Сетубал и гръцкия Ираклис. От 2010 до 2012-а е под наем в Бейра Map. Изиграва 22 мача, в които не се разписва. През 2012-а година преминава в швейцарския Сион, където се засича с Дженаро Гатузо. Там му потръгва и в първите си 13 мача бележи 7 гола. След това обаче получава контузия.
През зимата Левски вече си осигури услугите на Антон Огнянов, Аймен Белаид, Павел Чмовш, Пламен Крумов и Валери Божинов.
„Пропадна представянето на Локомотив (Пловдив), съобщава още „Тема спорт“
Пропадна официалното представяне на Локомотив (Пловдив) за новия сезон. То трябваше да се състои в неделя преди спаринга с Перун Кресна от 14:00 часа. Мач обаче няма да има. Причината е, че от ръководството на Перун са се свързали с „черно-белите“ и са обяснили, че отборът им е повален от грипна епидемия. Повечето играчи са болни и няма как да съберат състав за мач. Засега „черно-белите“ не планират да организират друга приятелска среща.