Преглед на водещите новини в спортните медии (България)

София. Преглед на водещите новини в спортните медии:focus-sport.net

Левски иска национал от Локо Пловдив, пише на първа страница вестник “Меридиан мач”.
Халфът на Локо (Пд) Христо Златински е пред трансфер в Левски, научи “Меридиан Мач'”. Националът е един от тримата пловдивски футболисти, които влизат в трансферните планове на „сините”.
Другите двама са Даксон да Силва и Сержиньо. Шефовете на Левски искат лятната селекция да е изградена от българи, но най-вероятно отново гръбнакът ще бъде съставен от чужденци, които са свободни агенти.
Тройни пари за младите в ЦСКА
ЦСКА бърза да уреди с нови дългосрочни договори пресните си звезди Антон Карачанаков и Станислав Костов. Клубът ще предложи контрактите на двамата не само с цел да ги задържи и да си гарантира добри суми при бъдещи трансфери, но и да завиши чувствително заплатите им. В момента бившите играчи на Пирин са сред най-ниско платените на Армията, като вземат по 3 хиляди лева на месец. Новите договори ще им дават повече от тройно увеличение, като Карачанаков и Костов ще прибират по 10 бона. Междувременно румънци обявиха, че стадион “Арена от рози” в София ще бъде дом на ЦСКА.
Черноморец дължи 6 млн. лв. на Събев
Черноморец е длъжник на своя президент Митко Събев, научи „Меридиан Мач”. Клубът има да дава над 6 милиона лева за наеми. Става въпрос за ползването на стадион „Лазур” и комплекс „Гнездо на акули”, които са собственост на фирми, контролирани от Събев. За двете съоръжения Черноморец по договор трябва да плаща 240 000 лева месечно.
На първа страница на вестник „7 дни спорт” четете:
Партизан гони Диара, Левски го иска
Ръководството на Левски е подновило преговорите с нападателя на сръбския Партизан Ламин Диара. Сенегалецът ще стане свободен агент от 30 юни и ако приеме офертата на сините, ще пристигне на Герена без трансферна сума. През настоящия сезон той има 21 мача и 8 гола в сръбското първенство, но в по-голямата част от срещите влиза като резерва. Гробарите са категорични, че няма да подновят договора му и ще се разделят с него през лятото. Левски искаше да го привлече още през зимата, но тогава сърбите поискаха 220 000 евро, а самият нападател -други 100 000 евро на ръка, за да подпише със сините.
Национал идва контузен от Иран
Волейболният национал Теодор Богданов е с контузен глезен и няма да започне подготовка с отбора. Центърът не е бил лекуван от клуба си Сайпа, с който спечели сребърните медали в Иран. Най-вероятно травмата на играча е от 3 месеца, като в момента той може да играе единствено на обезболяващи инжекции. Очаква се в началото на следващата седмица Богданов да премине медицински прегледи, които да установят диагнозата и периода на възстановяване.
ЦСКА набеляза национал от Литекс
ЦСКА си заплю втори футболист на Литекс за лятната селекция. Освен Христо Янев червените искат и капитана на младежкия национален отбор Александър Цветков. Халфът хвана окото на армейците още през зимата, но до трансфер не се стигна. В момента в Ловеч се говори,че Христо Стоичков ще прави чистка след края на сезона. Няколко футболисти ще си тръгнат, като в списъка на нежеланите влиза и Цветков, който не е сред любимците на треньора.
Катастрофата, която претърпя младокът в края на миналия месец, също не се е понравила на ръководството на ловешкия клуб. Играчът се блъсна в мантинела с личния си автомобил на път за Плевен преди важния мач с Левски и бе няколко дни в болница. Все пак той вече се възстанови и от другата седмица се очаква да поднови тренировки с отбора. На Армията са решили да вземат в пакет Христо Янев и Александър Цветков през лятото без пари, когато договорите на двамата футболисти изтичат. Естествено, при положение че не преподпишат до края на юни. Янев вече е провел разговор с хора от Армията, а наскоро е заявил на свои близки, че няма как да откаже на ЦСКА. Треньорът на младежкия национален отбор Михаил Мадански лично е посъветвал червените изобщо да не се колебаят с оферта за Цветков, ако след края на сезона футболистът стане свободен агент. Той ще дойде дюшеш на червените, особено ако опитите да отмъкнат Сержиньо Грийн от Левски ударят на камък. Стойчо Младенов иска да подсили халфовата линия, тъй като в момента има играчи, на които няма да разчита през следващия сезон. На първо място това е испанецът Антонио Томас, който се оказа поредното трансферно недоразумение на ЦСКА.
На първа страница на вестник „Тема спорт” четете:
Бургас приема финала за купата
Бургас ще е домакин на финала за Купата на България Локомотив Пд – Лудоорец, който е насрочен за 16 май (сряда). Това стана ясно снощи, след като до последния момент вариант да приеме мача бе и Стара Загора. В крайна сметка организаторите от ПФЛ предпочетоха двубоят да се състои край морето. Началният час на финала е 19:00. Срещата ще бъде предавана пряко no TV+. “Тема Спорт” ще бъде партньор на организаторите на двубоя и ще даде награда на най-добрия играч във финала.
Освен това бе решено всеки финал за Суперкупата в следващите 5 години също да бъде в Бургас.