Два наши клуба омайват вратар на ЦСКА

162

Два български клуба проявяват сериозен интерес към вратаря на ЦСКА Томас Черни, който почти сигурно ще напусне “Армията” през лятото като сводобен агент, научи БЛИЦ.

Според наши източници става въпрос за отбори от първата петица във временното класиране на “А” група. Представители на двата отбора вече са влезли в контакт с чеха, който още отсега може да подпише предварителен договор за от лятото. Черни, който на 10 април ще навърши 29 години, обаче първо искал да си намери тим извън България и после щял да мисли върху родните оферти.блиц

Евентуален бойкот или напускане на ЦСКА стои в основата на изваждането на Томас Черни от състава. Чехът има да получава 6 заплати още от времето на “Титан”, пише “Меридиан Мач”. Сумата възлиза на внушителните 150 000 лева, тъй като преди промените на “Армията” чешкият вратар е взимал приблизително 24 000 лева на месец. Напоследък иначе коректният Черни е поискал част от сумата. От ЦСКА обаче са заявили, че той трябва да почака, тъй като се изчистват най-спешните задължения до 31 март, за да може клубът да получи лиценз.

Заради ситуацията в ЦСКА решили да извадят чеха от титулярния състав, тъй като се съмняват той да не бойкотира някой от мачовете. На “Армията” в същото време се притесняват Томас да не разтрогне по вина на клуба, както вече направи Ангел Грънчов.