ЦСКА набеляза национал от Литекс

Капитанът на младежите Александър Цветков пред трансфер на “Армията”

ЦСКА си заплю втори футболист на Литекс за лятната селекция. Освен Христо Янев “червените” искат и капитана на младежкия национален отбор Александър Цветков. Халфът хвана окото на “армейците” още през зимата, но до трансфер не се стигна,БЛИЦ

В момента в Ловеч се говори, че Христо Стоичков ще прави чистка след края на сезона. Няколко футболисти ще си тръгнат, като в списъка на нежеланите влиза и Цветков, който не е сред любимците на треньора, пише “7 дни спорт”.

Катастрофата, която претърпя младокът в края на миналия месец, също не се е поправила на ръководството на ловешкия клуб. Играчът се блъсна в мантинела с личния си автомобил напът за Плевен преди важния мач с Левски и бе няколко дни в болница. Все пак той вече се възстанови и от другата седмица се очаква да поднови тренировки с отбора.

На “Армията” са решили да вземат в пакет Христо Янев и Александър Цветков през лятото без пари, когато договорите на двамата футболисти изтичат. Естествено, при положение че не преподпишат до края на юни. Янев вече е провел разговор с хора от бившия си клуб, а наскоро е заявил на свои близки, че няма как да откаже на ЦСКА.

Треньорът на младежкия национален отбор Михаил Мадански пък лично е посъветвал червените изобщо да не се колебаят с оферта за Цветков, ако след края на сезона футболистът стане свободен агент. Той ще дойде дюшеш на “червените”, особено ако опитите да отмъкнат Сержиньо Грийн от “Левски” ударят на камък.

Стойчо Младенов иска да подсили халфовата линия, тъй като в момента има играчи, на които няма да разчита през следващия сезон. На първо място това е испанецът Антонио Томас, който се оказа поредното трансфер-но недоразумение на ЦСКА.