Египтяни поискаха от ЦСКА 1 млн. евро за любимеца на Стойчо Младенов

Наставникът на ЦСКА Стойчо Младенов може да удари на камък в опита си да привлече египетския национал Ахмед Абдул Ел-Захер. Футболистът на ЕНППИ е съгласен да облече червената фланелка, но от ръководството на бившия клуб на Младенов искат за него 1 млн. евро. Естествено, ЦСКА няма как да плати подобна сума и затова Екзекутора на Ливърпул ще търси начин да убеди шефовете на ЕНППИ да свалят цената. Това обаче ще стане трудно, защото египетският клуб не изпитва SPORTAL.BGфинансови проблеми и не държи на всяка цена да продаде водещия си реализатор.

Специализираният сайт transfermarkt.de оценява Ел-Захер на 600 000 евро, но фактът, че е голмайстор на Египет за последния сезон и вече е част от националния отбор, вдига цената му. За сравнение, преди броени дни един от конкурентите на ЕНППИ – Исмаили, склони да пусне централния си защитник Ахмед Хегази във Фиорентина за 1,5 млн. евро.

Вчера Ел-Захер игра за Египет в контролата срещу Нигерия, спечелена от “фараоните” с 3:2. Той не успя да се разпише, но беше похвален за представянето си от селекционера Боб Брадли.

През настоящия сезон нападателят е изиграл 15 мача и е отбелязал 5 гола за ЕНППИ. Неговият възход съвпада с идването в клуба на Стойчо Младенов, който му дава възможност да играе редовно и да разкрие качествата си. През миналата година 27-годишният Ел-Захер дори стана голмайстор на Египет с 13 попадения. Дебютът му за националния отбор е на 17 ноември 2010 година. Бележи първия си гол в контролата срещу Австралия (видео 1). 5 години по-рано е бил част от състава на Египет на световното първенство за младежи до 20 години.