Преглед на водещите новини в спортните медии

3

Преглед на водещите новини в спортните медии:

ЦСКА изхвърли Левски от тройката, пише на първа страница вестник “Меридиан мач .

ЦСКА постигна инфарктна, но безценна победа като гост на Черноморец с 2:1 и така измести Левски от третото място във временното класиране. „Червените”‘ са с 45 точки, а „сините” – с една по-малко. Герой за ЦСКА бе Валентин Илиев, който вкара победния гол с глава в 90-ата минута на мача.

Преди това новото попълнение на 31-кратните шампиони Тони Силва, влязъл като резерва, откри резултата в 72-рата минута. Седем по-късно Фонсека изравни.

Ди Вани: Ще правя и невъзможното да вкарвам голове

Новото попълнение на ЦСКА Гуидо ди Вани призна, че за него е голяма чест да носи червената фланелка. „Радвам се, че съм част от ЦСКА. Това е един от софийските грандове. Отборът е много добър и разполага с отлични играчи. Надявам се, че ще се представим успешно този сезон. За първи път ще играя в Европа. За мен е удоволствие, че съм в отбора. Ще се опитам да покажа най-доброто от себе си. Още не познавам добре футбола във вашата страна, но в разговори със съотборниците си разбрах, че в нашия тим се разчита повече на техниката. Направихме отлична подготовка и би трябвало да вървим само напред. Мога да играя на върха на атаката. Нормално е очакванията към мен да са големи. Аз искам да се представям добре. Единственото, което мога да обещая сега, е, че ще направя и невъзможното да вкарвам голове, за да може отборът да върви напред”, заяви Ди Вани пред TV7.

Херо загуби за първи път от ЦСКА като домакин

Вчерашното домакинско поражение от ЦСКА бе първо в кариерата на Димитър Димитров. До този момент той винаги е успявал с отборите си да спечели поне точка срещу „червените” на собствен терен. Единствената загуба на Херо от ЦСКА бе в шампионския сезон 2002/03, когато той бе начело на Локо (Пд). Ние обаче не я взимаме под внимание, тъй като пловдивчани бяха наказани и мачът трябваше да се играе на неутралния стадион в Самоков, а в крайна сметка Локомотив не излезе на терена и записа служебно поражение.

Димитър Димитров продължава все още да няма победа над отбор, воден от Стойчо Младенов.

 

На първа страница на вестник „7 дни спорт“ четете:

 ЦСКА показа вратата на Чезари

Шефовете на ЦСКА отново изумиха света. Сашетата заплашиха да изхвърлят от Управителния съвет бизнесмена Лъчезар Николов-Чезари. Те са бесни от факта, че той на няколко пъти разкритикува Лупи. Чезари справедливо поставя въпроса, какъв всъщност е Томов? Той се води “идеолог” на ЦСКА, а в същото време не заема нито един ръководен пост и името му не фигурира официално никъде. Изпаднали в патова ситуация, Сашетата отново измислиха гениален ход, с който да си измият ръцете. Вчера те публикуваха съобщение в официалния си сайт, че Лъчезар Николов не е успял да се справи с поставените му задачи. Пред „7 дни спорт” Чезари заяви, че това е най-нормалният ход на Томов да се скрие от въпросите, които той всекидневно му задава.

Като биеш, всички те подкрепят

Лудогорец предизвика фурор след победата си над Лацио преди няколко дни. Онова 1:0 в Рим вдигна във въздуха не само клуба, но и всички българи. Ето защо вчера 10 хиляди души си купиха билети за мача. Като нищо разградчани ще напълнят “Васил Левски” в четвъртък.

Просто в днешно време българинът няма никакви поводи за радост. Затова тази победа в Рим беше успех на всеки човек, защото му повдигна самочувствието. А когато биеш, всички те подкрепят. Това ще се види и в четвъртък на мача.

Жозе: Монако е отбор за края на кариерата

Монако е отбор, в който да приключиш кариерата си, отсече Жозе Моуриньо в интервю пред френския „Канал плюс”. Той не го каза по повод Бербатов, а заради намерението си да привлече от лятото в Челси контузената звезда на френския тим Радамел Фалкао. „Имам отбор, но нямам нападател – сподели Моу. – А Фалкао си няма отбор – не може футболист като него да играе пред 3000 зрители. А Ибрахимович няма как да го взема от Пари СЖ – той обича Париж, а и Челси няма финансовите възможности на ПСЖ”.

 

На първа страница на вестник „Тема спорт“ четете:

 Курдов подписа за 3 г. с Астана

Нападателят на Славия Атанас Курдов подписа с казахстанския Астана. Договорът на юношата на Левски ще е за срок от 3 години. Трансферът му ще вкара в касата на белите сериозна сума. Таранът се е присъединил вчера към новия си отбор, който е на лагер в Турция. Астана е втори и води битка за титлата с Актобе. Курдов направи силна есен за столичани. Той вкара 11 гола в 22 мача за тима. За последно 25-годишният нападател се разписа във вратата на родния си клуб Левски в събота при равенството 2:2.

Вальо Илиев прати ЦСКА пред Левски

ЦСКА се върна на третото място в А група след измъчен успех с 2:1 над Черноморец. Победата донесе капитанът Валентин Илиев в 90-ата минута след центриране от корнер на Иван Стоянов. Преди това влезлият като резерва Тони Силва дебютира с гол за червените, а Фонсека се разписа за Черноморец. Армейците обаче показаха слаба и безидейна игра в голяма част от срещата.

Само едно ново попълнение на ЦСКА започна като титуляр. Това бе Гуидо ди Вани, който бе предпочетен на върха на атаката пред Косоко. Десен бек бе Венци Василев, а Попов замени в центъра на отбраната наказания Менди.

За Черноморец в стартовия състав бяха четири нови попълнения – вратарят Живкович, офанзивният халф Славчо Шоколаров, лявото крило Райков и нападателят Годфред Бекое.

През първото полувреме Черноморец демонстрира по-опасна игра. Домакините разчитаха повече на бързината при атаките си, докато ЦСКА изцяло заложи на центрирания от статични положения. Пролича си, че качеството в тима на бургазлии се е покачило спрямо есента.

Интересните атаки пред двете врати бяха малко, а тези на акулите имаха по-голяма острота. В 12-ата минута играчите на Черноморец разиграха заучено положение. Шоколаров подаде от фаул към Райков пред наказателното поле и крилото шутира технично в опит да прехвърли МБоли. Стражът обаче изби в корнер. Десет минути по-късно бургазлии проведоха скоростна атака. Ванчо Траянов намери Годфред в наказателното поле. Нападателят върна към капитана, който стреля силно, но МБоли изби с крак. Топката попадна във Фонсека, но и неговият шут бе избит блестящо от алжиреца.

Единствената по-добра атака за ЦСКА бе в 28-ата минута. Гъргоров изсипа в наказателното поле, а Ди Вани свали към Чочев. Младокът размени пасове с Милисавлевич и шутира точно, но слабо в ръцете на Живкович.

До почивката ЦСКА разчиташе изцяло на статични положения и изсипвания на топката в предни позиции. Червените така и не успяха да наложат натиск. В офанзивен план цареше познатата безидейност и на практика не бе проведена смислена атака по земя. Гуидо ди Вани бе фигурант. Апостол Попов бе близо до гол в края на полувремето, но ударът му с глава след корнер излезе в аут. Като цяло домакините трябваше да съжаляват повече, че не водеха в резултата след първите 45 минути.

В началото на второто полувреме ЦСКА вдигна скоростта в атака, но не смени подхода. Червените наложиха по-сериозен териториален превес, но отново липсваше идеята как да се преодолее отбраната на Черноморец. Ди Вани отправи първия си точен удар в 60-ата минута, но прати топката право в ръцете на Живкович, а и бе в засада, кояmo остана немаркирана.

Играта на армейците не спореше, а Стойчо Младенов предприе две смени. Косоко влезе вместо представилият се много слабо Мартин Петров, а Тони Силва направи дебют, замествайки Гуидо ди Вани. ЦСКА започна да действа с повече агресия в предни позиции, а и домакините леко свалиха гарда. В 72-ата минута Гъргоров центрира отляво кьм далечната греда, където видя нахлуващия Тони Силва. Португалецът надскочи Крум Стоянов и с глава заби първия си гол за тима -1:0.

Черноморец обаче веднага реагира на попадението и оказа натиск, който бързо даде резултат. В 79-ата минута Стоянов центрира отляво, а Валентин Илиев в опита си да изчисти топката отклони с глава към непокрития Фонсека. Крилото шутира мощно и преодоля МБоли за 1:1. Фо-Поре също носи вина за гола, след като не бе покрил португалеца.

ЦСКА обаче показа дух и в крайна сметка стигна до победата в 90-ата минута. Иван Стоянов центрира от корнер и капитанът Вальо Илиев вкара с глава победното попадение – 2:1, реванширайки се за “асистенцията” си към Фонсека.

Така армейците изпревариха Левски и Локо Пд и скъсиха разликата от лидера Лудогорец на 9 точки. Червените счупиха и прокобата си при гостувания на отбори, водени от Димитър Димитров-Херо, постигайки първа победа.

Така ЦСКА спечели на “Лазур”, но разочарова с игровото си поведение.

Силва се разписа след двугодишна пауза

Тони Силва вкара втория си гол в професионалния футбол. Крилото има само 21 официални мача в кариерата си. Португалецът се разписва за първи път преди почти две години. Тогава той носи фланелката на четвъртодивизионния английски Нортхемптън и е под наем от Ливърпул. Силва бележи на 13 март 2012 г. при минималния успех на своя отбор над Дагенъм и Редбридж с удар отблизо. Следва обаче

продължителна суша за крилото, която бе прекъсната едва срещу Черноморец. Тони имаше нужда само от 7 минути, за да се разпише в мрежата на бургазлии. По този начин той стана 16-ият различен голмайстор за ЦСКА през този сезон. Силва е и 7-ият чужденец, който бележи за армейците през настоящата кампания в А група. В кариерата си досега Тони е записал мачове за Нортхемптън (15/1), Барнзли (1/0), Дагенъм и Редбридж (4/0) и ЦСКА(1/1)