Невярващият Стойчо Стоев: От такива мачове се умира!

207Скромният до този момент треньор на Лудогорец Стойчо Стоев си позволи да отправи закана към съперниците. Разградчани ликуваха след драмата в реванша с Лацио, завършил 3:3 и класирала шампионите на 1/8-финалите в Лига Европа с общ резултат от двата мача 4:3 за българския клуб. Веднага след зрелищното равенство Стоев отсече, че “от такива мачове се умира!”. На пресконференцията след сладкия успех специалистът съобщи какво е казал на футболстите си, които губеха с 0:1. Стоев дори се закани на съперниците, заявявайки, че който подцени Лудогорец, ще страда.блиц

“Започнахме много лошо мача. Това ни се отрази на цялата игра, особено през първото полувреме. Това ни скова. Действахме прибързано. В един момент мислех, че изпускаме мача. При 0:2 все пак ни трябваха два гола. Голът на Безяк бе изключително важен, защото се върнахме в мача. Публиката ни държеше в мача с моралната помощ, която ни оказа. Ние се забавляваме, защото играем футбол. Ние знаем, че всяко едно стъпало е още по-трудно. Пределно ясно ни е, че срещаме все по-сериозни противници. 125 милиона е бюджетът на Лацио. Нашият е 5 милиона. Изправяме се срещу такъв отбор и се стремим да сме равностойни. Това е успех на българския футбол. Слабост на българския футбол е, че когато един мач тръгне негативно, отборът се срива. На полувремето казах да излязат да се забавляват, да бъдат по-уверени, да променят статуквото на терена и да не се отказват”, заяви Стоев на пресконференцията си след реванша.

“Аз не отличавам футболистите по отделно. Всеки един даде своя принос. Нямаше футболист на терена, който не искаше да излезе като победител. Растем като отбор. Европейската сцена е много важна за израстването на един отбор. Може би това ще донесе позитиви за самия отбор. Нямам представа с какво изненадваме съперниците ни. Който ни подцени, ще страда. Имаме нужните качества и нужната увереност, за да се противопоставяме на тези отбори. Ще направим всичко възможно, за да отстраним Валенсия”, закани се на следващия противник Стойчо Стоев.

“Таях някаква надежда, рискувах, пуснах нападател вместо защитник. Трябва да отчетем факта, че играем срещу Лацио. Учим се. Сега се чувствам два пъти по-горд, че преодоляхме един италиански отбор след такъв резултат. Определено вече добихме тази международна рутина”, доволно отчете специалистът.