Преглед на водещите новини в спортните медии (България)

София. Преглед на водещите новини в спортните медии: FOCUS-SPORT.NET

ЦСКА пробва куц бразилец, пише на първа страница вестник “7 дни спорт”.
Чуплив бразилец пристигна вчера в София, за да изкара проби на Армията. Защитникът Жеан Карлош Донде трябва да впечатли Стойчо Младенов в днешната контрола с Локо Сф, ако иска да остане в отбора. Справка на „7 дни спорт” обаче показа, че бразилецът често се контузва. Последният му отбор в Европа е гръцкият средняк Астерас Триполис, където остава три сезона. Титуляр е само в първия, после почти не играе заради травми. За три години има 31 мача. Макар че няма нито един официален мач от началото на годината, бразилецът е амбициран да подпише и да остане дълго в ЦСКА.
– Познавам се с Камбуров и Удоджи, с които играх в Астерас – заяви Жеан Карлош при пристигането си вчера. – От тях съм чувал за България. Надявам се да се представя добре на пробите и да остана колкото се може по-дълго в ЦСКА.
Левият защитник Жеан Карлош Донде ще бъде пробван днес срещу Локо Сф
Ямбол тресна Лукойл в Правец
Ямбол поднесе сензацията на 26-ия кръг на мъжката НБЛ, след като удари с 96:88 Лукойл Академик като гост. Мачът бе без никакво значение за шампионите, които се поддадоха на предпразничното настроение и натрупаха сериозен пасив, който не успяха да върнат до края. Това е втора победа на Ямбол над Лукойл след домашния успех през февруари, с която момчетата на Иван Чолаков се изравниха с Рилски спортист на третото място в класирането.
На първа страница на вестник „Меридиан мач” четете:
Стойчо надъха тима със среща с легенди
Стойчо Младенов продължава да работи за сплотяването на ЦСКА и за обединяване на всички в клуба за постигането на общата цел – спечелване на шампионската титла. Треньорът покани на специална среща в настоящия отбор две от големите легенди на ЦСКА – Димитър Якимов и Петър Жеков. Събирането се състоя в комплекс „Царско село”, където тренират „червените”.
Младенов лично е представил на по-младите играчи големите футболисти от миналото и е оставил те да вдъхнат кураж на талантите на отбора. „Ще помагаме с каквото можем. Стойчо Младенов е направил силен колектив и се надявам да ликува в края на сезона. Говорихме лично с повечето момчета, които показаха голямо уважение”, коментира пред „Меридиан Мач” Петър Жеков. Голмайстор №1 на „А” група за всички времена разкри, че след празниците ще има задача да работи индивидуално с някои от младите нападатели на ЦСКА. „Става дума най-вече за Карачанаков. Говорих с него и виждам, че има талант и започна често да вкарва от статични положения. Трябва обаче малко да се „пипнат” нещата. Той все още няма сила на удара и ще работим за шутовете от разстояние със стена или без”, каза Жеков.
***
„Червените” молят БфС да премести мача с Черно море
От ЦСКА обявиха, че ще внесат молба до БфС с искане домакинството срещу Черно море от XXV кръг на „А” група да бъде преместено. По програма „армейците” посрещат варненци следващата неделя (22 април) от 13,30 часа. Те обаче искат мачът да се играе в понеделник от 19 часа. Причината е, че от ЦСКА искат да имат един ден повече за почивка и възстановяване на футболистите. Отборът играе столично дерби със Славия в четвъртък, докато Черно море приема Калиакра ден по-рано. „Червените” вече се обърнаха с молба към „моряците” за промяна на деня на мача, но им бе отказано. Сега на „Армията” могат да се надяват само на добрата воля на БфС. Сериозен проблем е, че мачът ЦСКА – Черно море е предвиден и за директно излъчване по TV7, а телевизията едва ли ще иска да промени програмата си.
На първа страница на вестник „Тема спорт” четете:
Петър Жеков: Боби прави сметки, но не му излизат

Легендарният нападател на ЦСКА Петър Жеков заяви пред “Тема Спорт”, че няма да се връща на работа в клуба. ‘Стойчо Младенов ни покани с Якимов да се видим с отбора и да ни запознае с момчетата. Искаше да изгледаме една тренировка, че както се казва, утре може да ударим камбаната (смее се). Информациите, които се появиха, че ще се връщам в ЦСКА, не са верни. Ако има нещо подобно, то Стойчо Младенов ще излезе и ще го обяви сам публично, но няма”, сподели носителят на Златната обувка за 1969-а. Той не пропусна да разкритикува остро управлението на Боби Михайлов и целия футболен съюз. “В БфС правят всичко възможно ЦСКА да не е шампион. Откакто Стойчо пое отбора, нещата повече се изостриха и почнаха да режат двойно. Какви бяха тези наказания за Янчев, Костадин Стоянов и Трифонов? Та дори искаха да ги увеличават. По-добре направо да ги бяха отказали от футбола. Боби Михайлов гледа да прецака ЦСКА, това е ясно и на децата. Този път обаче сметките на него и хората около него не им излязоха, но те няма да се откажат. С всички сили се опитват да спрат ЦСКА, ама тази година балонът на БфС се спука и няма как да се получи. Шампиони сме. Още малко ще ги търпим с изцепките. Този Боби трябва да осъзнае къде се намира”, коментира Жеков по повод президента на БфС. Петкратният шампион с ЦСКА добави, че според него червените нямат трудна програма. “Как ще са ни тежки мачовете? Играем със Славия. Едно време ги биехме сутрин, обед и вечер. Ще ги бием и сега, и то с разлика. Нали видяхте как спечелиха срещу Лудогорец -с три удара към вратата”, завърши легендарният голмайстор.
Петър Жеков бе в “Царско село” вчера в компанията на друга бивша знаменитост, носил екипа на ЦСКА -Димитър Якимов. Двамата изгледаха тренировката на червените, след което обядваха с отбора по покана на Стойчо Младенов.
***
Керимов: Допускам срив
Героят от победата на ЦСКА на “Сити Граунд” над Нотингам Ружди Керимов говори пред “Тема Спорт” за представянето на червените и перспективите до края на сезона. Вижте, няма какво да се заблуждаваме и да си говорим празни приказки. Истината е, че ЦСКА може да допусне голям срив в оставащите мачове до края на сезона. Дано да не се случи, но го допускам. Изхождам само и единствено от играта на отбора, която не е никак убедителна. Това си пролича дори срещу трите най-слаби състава в групата, с които играхме в последните кръгове – Калиакра, Видима и Светкавица. Лудогорец определено се представя по-солидно и вдъхва по-голямо доверие. На ЦСКА ще му е много, много трудно да завърши като шампион. Единствената надежда е свързана със сериозна промяна в играта. Нека да си кажем истината -Светкавица, макар и с човек по-малко цял мач, бе равностоен на ЦСКА на “Армията”. Вкарахме им два гола от статични положения и не създадохме почти нищо интересно в офанзивен план. Определено това, което виждам като игрово поведение, не ми вдъхва оптимизъм за последната права от шампионата. Разчитам, че опитът на Стойчо Младенов ще се окаже решаващ. Хубаво е, че точно в този момент той е треньор на отбора”, коментира Керимов.