Преглед на водещите новини в спортните медии

3

София. Преглед на водещите новини в спортните медии:

Ботев глобява шефове, треньори и играчи“, съобщава вестник „Меридиан мач“

Мажоритарният собственик на Ботев (Пд) Цветан Василев излезе с обръщение след загубата с 1:3 от Левски за Купата на България. Той обяви, че е разочарован от резултата и уточни, че няма да търпи бездушието в клуба. Босът се извини на феновете и обяви солени глоби на „Колежа”. Финансовите санкции ще засегнат всички – спортно-техническото ръководство, административния щаб и футболистите.

10 от Валенсия повалиха чудото Лудогорец

Лудогорец загуби с 0:3 от Валенсия в първи осминафинален двубой от Лига Европа и почти сигурно отпада от надпреварата на този етап. Родният шампион изигра поредния си луд мач в евротурнирите, в който можеше да постигне много по-добър резултат преди реванша след седмица. Този път обаче и късметът, който винаги покриваше „орлите” до този момент, им обърна гръб.

Головете за испанците вкараха Антонио Бараган още в петата минута, Феде Картабиа в 33-тата и Филип Сендерос в 58-ата минута. „Прилепите” играха близо час с човек по-малко, тъй като бе изгонен Сейду Кейта още в средата на първото полувреме.

Валенсия почна с по-голямо самочувствие мача, като още в третата минута Лудогорец получи предупреждение, като Матийо стреля опасно с глава при центриране от фаул. Две минути по-късно при ново центриране Марселиньо не успя да избие добре топката, която бе посрещната от въздуха от Бараган, който я вкара през море от тела в далечния долен ъгъл на Владо Стоянов за 0:1. Студеният душ обърка разградчани, които десетина минути не успяха да се ориентират. Все пак в 14-ата минута Михаил Александров проби опасно отдясно, но нямаше кой да засече острото му центриране. В 18-ата минута Валенсия изпусна златен шанс за втори гол. Кейшара се подхлъзна, Картабиа центрира, а Пако Алкасер от въздуха стреля над напречната греда. В 23-тата минута Лудогорец направи страхотна атака, като Безяк бе изведен сам, но бе повален отзад от връхлетелия върху него Сейду Кейта. Френският съдия съвсем заслужено показа дузпа, но и вдигна пресилен червен картон на халфа на гостите, тъй като той не бе последен в защита. Роман Безяк се нае с изпълнението на наказателния удар, но не вдигна глава да види, че вратарят Диего Алвеш си избра десния ъгъл и последният захлупи топката. Това бе повратният момент в мача, но „орлите” не се възползваха от него. В 31-вата минута Върджил Мисиджан проби остро отляво, влезе навътре и отправи страхотен фалцов удар, който се отби в далечната греда и се върна на терена. Две минути по-късно „прилепите” направиха образцова контраатака, при която Пако Алкасер копна топката над трима защитници на Лудогорец, а Феде Картабиа от въздуха с левия крак я обърна в другия ъгъл за 0:2. В 36-ата минута нов шанс се откри пред Мисиджан, който обаче стреля над вратата. В 44-тата минута и Марселиньо избра грешното решение да стреля, вместо да играе със съотборник.

Лудогорец започна в бесен ритъм и след почивката, като Стойчо Стоев смени изморения Барт с Терзиев. В 47-ата минута капитанът Дяков стреля силно с левия крак, но ударът му бе блокиран. В 58-ата минута всичко приключи, като при изпълнение на корнер Матийо и Варгас си подадоха с глава пред обърканата защита на Лудогорец, а Сендерос пак с глава вкара за 0:3. До края на мача гардът на българите съвсем падна, като не успяха да вкарат и почетен гол, въпреки че на терена се появиха Кишада и Платини. В 79-ата минута Кишада бе провокиран от Перейра и посегна, за което заслужено бе изгонен с червен картон и двата отбора довършиха срещата с по десет човека. Реваншът в Испания ще пропусне и Ешпиньо, който получи втори жълт картон.

Влак с фенове на „орлите” не стигна до София

Влак с повече от 300 фенове, които искаха да подкрепят Лудогорец срещу Валенсия снощи, се развали малко след като тръгна от гарата в Пловдив. От ръководството на БДЖ веднага изпратиха нов локомотив, който да върне композицията в града. Така в крайна сметка голяма част от тези привърженици не успяха да стигнат до Националния стадион „Васил Левски”.

От Разград тръгнаха организирано 20 автобуса към столицата, но и много лични автомобили, както и рейсове от съседни градове.

 

На първа страница на вестник „7 дни спорт“ четете:

 Гонзо спря Литекс и хвана пътя за Герена

Черно море направи 0:0 в Ловеч в може би последния мач на Георги Иванов като треньор на варненци. Гонзо не пожела да коментира темата след срещата, но от Герена са категорични, че днес той трябва да започне работа като технически директор на Левски. “Ще видим, има време”, сподели легендарният №9.Точката в Ловеч позволи на домакините да оглавят класирането с равен брой точки с Лудогорец.

Лудогорец игра, Валенсия вкара 3

Лудогорец загуби злощастно с 0:3 от Валенсия първия 1/8-финал в Лига Европа. Разградчани изиграха пореден силен мач в турнирите, но този път бяха преследвани от тотален малшанс. Пропусната дузпа от Безяк, греда на Мисиджан и още една дузина положения бяха оценени подобаващо от 42-те хиляди на “Васил Левски”. След последния съдийски сигнал феновете изпратиха Лудогорец с “Българи юнаци”.

Футболистите на Стойчо Стоев пропуснаха уникален шанс да обърнат развоя на срещата в 23-ата минута. Тогава при резултат 0:1, гостите останаха с човек по-малко след червен картон на Кейта, а разградчани получиха дузпа. Роман Безяк обаче би във вратаря Алвес. Така попаденията преди и след дузпата на Бараган и Картабиа предрешиха изхода на мача. Сандерос съвсем обезсмисли реванша с гол в 55-ата минута.

Домусчиев обядва с Фабио Капело

Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев покани вчера на официален обяд легендарния Фабио Капело. Националният селекционер на Русия, който е водил в кариерата си Рома, Ювентус, Милан, Реал Мадрид и още редица отбори, се видя вчера с бизнесмена. На срещата двамата са обменили идеи относно европейското развитие на Лудогорец, а Капело е дал своите препоръки за клуба.

Снощи Фабио Капело беше на трибуните на “Васил Левски” като официален гост на Лудогорец. Дон Фабио седна до собствениците Кирил и Георги Домусчиеви.

 

На първа страница на вестник „Тема спорт“ четете:

 Пламен Крумов виси за вечното дерби

Универсалният играч на Левски Пламен Крумов е nog въпрос за вечното дерби. Двубоят е утре от 16:15 часа на националния стадион “Васил Левски”. Привлеченият от Берое футболист получи контузия около 30-ата минута на мача с Ботев Пловдив (3:1) за купата. Той удари коляното си при фаул срещу Томаш Иршак. И освен това травмата на дясната му ръка се възобнови. Както е известно, Крумов счупи кост на дланта срещу червените при загубата 0:1 миналия уикенд.

От лекарския щаб на сините правят всичко възможно да го вдигнат на крака. Ако това се случи, Крумов отново ще действа като дясно крило срещу армейците.

Треньорът на Левски Антони Здравков ще може да използва в събота Станислав Ангелов и Ларсен Type, които получиха червени картони в предишното вечно дерби. Те изтърпяха санкциите си срещу Ботев за купата. Пелето обаче ще остане резерва срещу армейците, тъй като той бе най-голям виновник за загубата от тях с 0:1 – направи дузпа и бе изгонен. Централната двойка защитници на Левски ще е изградена от Даниел Димов и Аймен Белаид. Двамата се справиха нелошо срещу канарчетата в сряда.

Type закъсня с прибирането

Крилото на Левски Ларсен Type пропусна и вчерашната тренировка на сините, въпреки че трябваше да се появи на нея. Заниманието бе сутринта, но французинът не се появи на него и изправи на нокти спортно-техническият щаб. Type бе получил почивка от два дни и го нямаше на „Герена” във вторник и сряда. Все пак в ранния следобед французинът пристигна в София и днес ще тренира наравно със съотборниците си. Очаква се той да бъде титуляр утре срещу ЦСКА. Type е гласен за заместник на направилия повторен дебют за сините Кристовао Рамос. Португалецът игра 66 минути срещу Ботев за купата, но все още не се намира в добра кондиция.

Мирослав Иванов продължава да страда от възпаление на коремните мускули. Все още не е ясно кога той ще бъде готов за игра. Шуменския Деко се контузи в първия пролетен кръг срещу Славия (2:2). Той няма да е на линия за мача с армейците.

Гонзо ще решава за нови договори на трио

Бъдещата силна фигура на „Герена” Георги Иванов ще реши бъдещето на играчите с изтичащи договори в Левски. Такива са Владимир Гаджев, Орлин Старокин и Даниел Димов. Първият бе уточнил условията по удължаване на нов контракт. А последните двама водеха преговори с ръководството. Те обаче са спрени до идването на Гонзо. Собственикът на Левски Тодор Батков вече обяви, че ще даде цялата спортно-техническа власт на бившия таран. Той е чакан в клуба в следващите дни -очаква се да прекрати контракта си с Черно море. Почти сигурно това ще стане още преди съботното дерби с ЦСКА. Иванов обаче няма да седне на пейката – треньор ще продължи да бъде Антони Здравков.

Мениджърът на Старокин Милен Георгиев потвърди, че разговорите за нов контракт на клиента му са замразени. „Към Орлин има интерес и от други клубове, но неговото желание е да остане на „Герена”. Отворен е за разговори. Предполагам, че в близките седмица-две ще има такива. В момента напрежението в отбора е много сериозно и затова няма и преговори. Имаше такива с Христо Йовов, но в момента той вече не е част от клуба. Чакаме да видим кой ще има думата по тези въпроси”, каза агентът пред „Тема Спорт”.

За скорошно завръщане на Гонзо на „Герена” говори и фактът, че неговият помощник на „Тича” Ивайло Петров изгледа на живо победата на Левски с 3:1 над Ботев за купата. Пифа е един от- най-доверените хора на Иванов и бе част от щаба му и при сините. Петров следеше внимателно играта на сините и си водеше бележки.