Пеле пристигна с хеликоптер на юбилея на Сантос

Кралят на футбола убеден в бляскавото бъдеще на клуба

Кралят на футбола Пеле изрази убеденост, че Сантос ще има бляскаво бъдеще. Той заяви това след посещението си на специална вечеря по случай 100-годишнината на бившия си клуб. 71-годишната бразилска легенда пристигна на тържествата на Сантос с хеликоптер и донесе със себе си Копа Либертадорес. Той беше приветстван от 15 000 фена при кацането на стадион “Вила Белмиро”.БЛИЦ
“Много съм щастлив, че се срещам със стари приятели. От друга страна съм тъжен, тъй като не всички са тук. Сигурен съм обаче, че те гледат от небесата и ни се радват. Винаги съм твърдял, че успехите ми са плод на отборна работа, а не на лични качества. Благодаря на всичките си съотборници. Нашето наследство за Сантос може да бъде разбрано само от Бог”, заяви Пеле.
Кралят на футбола обърна внимание и на бъдещето на Сантос и потвърди готовността си да помага на клуба, за да остане той сред най-добрите в света.
“Сега Сантос се развива добре и растат нови силни поколения. Те обаче, както казваше Марио Загало, ще бъдат постоянно сравнявани с Пеле”, заяви трикратният световен шампион.
Пеле е считан за най-великият играч, който е играл за Сантос. Той носи екипа на тима от 1956 до 1974 г.