Нови битки в Шампионската лига, Дрогба се завръща на “Стамфорд бридж”

TURKEY-ISTANBUL-SOCCER-UEFA CHAMPIONS LEAGUE-GALATASARAY VS FC SCHALKE 04

Челси и Галатасарай се срещат днес на “Стамфорд Бридж” в мач реванш от 1/8 финалите на Шампионската лига,фото:БТА

В първия двубой двата отбора завършиха 1:1. По подобие на сблъсъка от Истанбул, отново всички погледи са насочени към нападателя на Галатасарай Дидие Дрогба.

КотДивоарецът се завръща на “Стамфорд Бридж”, а феновете на сините му готвят специално посрещане. На пресконференцията преди срещата самият Дрогба заяви, че няма да има сантименти към бившия си отбор и ще се опита да елиминира Челси.sport.bnt.bg

Двубоят бележи и завръщането на Роберто Манчини в Англия. Бившият мениджър на Манчестър Сити покани Жозе Моуриньо на вечеря след края на мача. И двамата треньори нямат проблеми с контузени, а статистиката е изцяло на страната на англичаните – 2 победи и 1 равенство, отбелязвайки 7 гола и допускайки само един.

Далеч по-спокойно ще бъде на “Сантиаго Бернабеу”. Реал Мадрид приема Шалке при преднина от 6:1. Резултатът дава възможност на Карло Анчелоти да запази част от основните си играчи за предстоящото Ел Класико с Барселона в първенството.

В атака ще действат Хесе, Мората и Кристиано Роналдо. Алваро Мората ще замени контузения Карим Бензема. Иско също получава шанс в стартовата 11-ка. В щаба на гостите остават реалисти. Звездата Юлиян Дракслер заяви, че е комично да се твърди, че Шалке може да продължи напред. Реал е без поражение в Шампионската лига този сезон, а Роналдо е голмайстор на турнира.