Преглед на водещите новини в спортните медии

1

София. Преглед на водещите новини в спортните медии:

„Станимир Стоилов: Не искам екзекуция“, съобщава във водещия си материал вестник „Меридиан мач“.
Треньорът на Ботев (Пловдив) Станимир Стоилов обяви, че ще се хвърли с всички сили да отстрани Левски днес. Той обаче не иска за футбола да се говори като за екзекуция. „Не искам футболът да се превръща в екзекуция. Важно е на терена да отстраним Левски. Не тренираме дузпи.Трябва да бъдем агресивни, да мислим за атаката още в първата минута“, каза Стоилов вчера. Той отказа да коментира темата с евентуалната си оставка.
Стоилов бе раздразнен от наказанието, което Дисциплинарната комисия наложи на Вандер Виейра. Бразилецът бе санкциониран за 1 мач за сдърпването с Аласан НДиайе след пловдивското дерби.
„Димитър Димитров: Никой от Ботев не ме е търсил“, пише още изданието.
Треньорът на Черноморец Димитър Димитров коментира пред „Меридиан Мач” появилите се информации в някои сайтове, че е получил примамлива оферта от Ботев. „Това изобщо не е вярно. Абсолютно никой не ме е търсил и с никого не съм разговарял. Незнам кой го е измислил това. Изключително ми е неприятно, че трябва да коментирам тази тема, защото съм в прекрасни отношения със Станимир Стоилов. Между другото искам да ви кажа, че аз изобщо не съм убеден, че той ще напусне Ботев след мача с Левски”, заяви Димитров. Той допълни, че изобщо не се знае какво ще е неговото бъдеще след края на сезона. „Аз исках да бъда безкрайно коректен към Черноморец и мисля, че съм такъв. Имах си и лични, и семейни проблеми, които също ме задържаха в Бургас. Тези проблеми обаче няма да бъдат вечни и се надявам в близко бъдеще да си ги реша. Незнам къде ще бъда следващия сезон, не знам какво ще става и с клуба изобщо”, каза още Димитър Димитров. Той отказа и да коментира в крайна сметка би ли приел, ако все пак получи покана от Ботев, или се стигне до нова оферта от Левски.
„Владимир Гаджев и Вандер Виейра „изгоряха” за сблъсъка в Коматево“, съобщава още вестник „Меридиан мач“.
Дисциплинарната комисия на БФС най-после взе решение по казуса с наказанието на Владимир Гаджев и Омар Косоко. Двамата се сбиха след първото пролетно дерби между Левски и ЦСКА, завършило с победа 1:0 за „армейците”. Решението бе отлагано на два пъти, но в крайна сметка двамата са наказани за по 3 мача. Гаджев вече изтърпя два двубоя, а третият ще е днешният реванш с Ботев в Коматево. Косоко пък пропусна дербито с Левски, а сега няма да играе с Черно море и Лудогорец. Двамата ще платят и парична санкция в размер на 1000 лв.
Удар понесоха и пловдивските тимове. Те ще платят по 6 хиляди лева глоби след дербито помежду си, но извън това загубиха и по един важен играч. Вандер Виейра е наказан за един мач и няма да играе днес срещу Левски. Аласан Н’Диайе пък е санкциониран за 3 срещи. Двамата се сдърпаха след последния съдийски сигнал на Националния стадион „Васил Левски” в неделя.

Лудогорец пусна жалба: Съдията слуша “съветите” на Дихонов“, пише вестник „7 дни спорт“.
Лудогорец пусна официална жалба до Съдийската комисия към БФС след скандалите на първия четвъртфинал за купата с Литекс. Вчера разградчани изложиха доводите си срещу Никола Попов. “Никола Попов промени критерия след “съветите” на Величко Дихонов”, написаха шампионите. Те изложиха 8 ситуации, в които са били ощетени. След сечта в Ловеч Златински и Абало са с хематоми, а Моци има кръв в урината.
Вдигнаха Пламен Крумов, Стефан Велев близо до завръщане“, съобщава още изданието.
Лекарският щаб на Левски успя да вдигне Пламен Крумов за днешния мач с Ботев. В четвъртък фланговият футболист тренира на облекчен режим, но във вчерашната тренировка се включи наравно с останалите си съотборници. Очаква се днес той да започне на десния бек на мястото на контузения Дъстли Мулдер. Друг от страдащите от контузия в Левски  – Мирослав Иванов, пък се върна към индивидуалните тренировки. В понеделник Иванов тренира с основната група, но вчера въртя обиколки заедно с юношата Деян Иванов.
Стефан Велев, който скъса кръстни връзки през септември, продължава да тренира наравно с основната група и да се доближава до завръщане на терена. Опорният полузащитник постепенно повишава натоварванията и очакванията са да влезе в игра до един месец. Антон Огнянов пък, който е със скъсани връзки на глезена, продължава да носи специален ботуш и да тренира във фитнеса. Неговото завръщане ще бъде в началото на следващия сезон.
Официално: Гаджев съди ЦСКА“, пише още вестник „7 дни спорт“.
Вторият капитан на Левски Владимир Гаджев официално заведе дело срещу ЦСКА и изпълнителния директор на „армейците“ Александър Тодоров. В понеделник адвокатите на играча са внесли в Софийския районен съд искова молба на основание изказването наТодоров, че Гаджев е расист. “Червеният“ ръководител е сигурен, че искът на национала в крайна сметка ще се окаже в негова вреда. „Гаджев накрая ще плати разноските и на неговите, и на моите адвокати. Има хора, които се крият и го подтикват да ни съди“, сигурен е Тодоров. Гаджев пък съди целия „червен“ клуб, тъй като на официалния сайт се появи публикация, също обвиняваща го в расизъм. Целият скандал се разрази след края на вечното дерби от последния редовен кръг на шампионата, след чийто край Гаджев и футболистът на ЦСКА Омар Косоко се сбиха.

Станимир Стоилов: Знам какво ще мм предложи Левски“, пише във водещия си материал вестник „Тема спорт“.
Треньорът на Ботев Станимир Стоилов сподели, че Левски няма с какво да го изненада. “Чакам сериозна битка. Трябва да направим всичко по силите си да стопим аванса на Левски. Ясно е, че за да продължим, ни трябват поне два гола, така че ще ги търсим от първата минута. Нужно е да насочим мислите си към атаката и завършващите удари. Трябва да сме концентрирани и да изиграем срещата както първите си две тук в Коматево. Нека не обръщаме футбола на екзекуции. За мен е най-важно да защитя името на Ботев. Искам да виждам желание в играчите. Много добре знам какво ще ми предложи Левски. Играта им няма да се промени коренно спрямо мача на “Георги Аспарухов”. Важно е ние да вкараме и да бъдем внимателни в отбрана. Мисля, че срещу Локомотив с включването на смените играта ни се подобри”, обясни Стоилов. Той коментира и декларацията на феновете срещу него. “Свикнал съм с такива неща. В началото на сезона се движехме добре. Негативното отношение на феновете към мен не е от днес. Това е най-малкото нещо, което ме притеснява. Вълнува ме да победим, всичко друго е да си губим времето и да се занимаваме с глупости”, каза Стоилов.
„Изпълнителният директор на Локомотив (София): На приказки можем да победим всеки“, съобщава още изданието.
Изпълнителният директор на Локомотив (София) Георги Марков заяви, че въпреки гола аванс -1:0 срещу Черноморец за купата, шансовете за класиране на полуфиналите остават 50 на 50. „Преднината от един чист гол ни дава леко предимство, но шансовете са 50 на 50. Черноморец е корав отбор и няма да се даде без бой. Димитър Димитров е хитър специалист и знае как да се надлъгва. Задължително ще търсим още едно попадение, което да ни даде още по-голяма увереност”, сподели пред „Тема Спорт” ръководителят на Локомотив.
„Купата на България засега спасява сезона на Локомотив. И тази година очакванията ни бяха по-големи. Но на приказки е лесно и можем да бием всеки. На терена обаче нещата стават по-различни. Не е нормално трета поредна година да сме в долната половина на класирането”, добави Марков.
От вчера „червено-черните“ са на лагер в Поморие. Тимът ще остане край морето до събота. След реванша с Черноморец за купата Локомотив (София) гостува на другия бургаски тим – Нефтохимик, за първенство.
Нови договори за Валентин Илиев и Стоян Колев“, пише още вестник „Тема спорт“.
Валентин Илиев и Стоян Колев ще удължат договорите си с ЦСКА. Контрактът на капитана на 31-кратните шампиони изтича през лятото на 2015 година, а този на вратаря в края на този сезон. Илиев ще преподпише за още 12 месеца и така споразумението с него ще бъде удължено до средата на 2016 година. Стоян Колев пък ще поднови договора си до лятото на 2015 година. Така защитникът ще играе за ЦСКА до 35-годишна възраст, а стражът до 39.
Все още не е ясно дали други двама от ветераните в отбора – Мартин Петров и Тодор Янчев, ще продължат да носят „червената“ фланелка и през идната кампания. Техните договори изтичат в края на сезона, но решението за бъдещето им ще бъде взето през месец май.
Емил Гъргоров пък е с тригодишен контракт, изтичащ през 2016 година. Антон Карачанаков все още не е подновил договора си с клуба. Претенциите му за значително по-висока заплата едва ли ще бъдат удовлетворени и ако иска да преподпише, трябва да отстъпи от финансовите си изисквания.
В същото време стана ясно, че ЦСКА ще пътува за Варна в петък сутринта, а не в събота. Така за първи път този сезон армейците ще заминат за мач от „А“ група два дни по-рано.