Дрогба се завърна в Лондон, но Галатасарай отпадна

Britain Soccer Champions League

Челси спечели с 2:0 у дома срещу Галатасарай и с общ резултат 3:1 се класира за четвъртфиналите на Шампионската лига по футбол. При завръщането на Дидие Дрогба на “Стамфорд Бридж”, но с екипа на турския отбор, “сините” се поздравиха с лесен домакински успех и вече очакват своя противник в следващата фаза на директните елиминации.SPORT.BNT.BG

В четвъртата минута Самуел Ето’о беше изведен от Оскар и с точен удар по диагонала от наказателното поле даде аванс в полза на лондончани. Публиката на стадиона в западен Лондон показа любовта си към Дрогба, посрещайки голмайстора от Кот д’Ивоар с плакат “Кралят се завръща”. Три минути преди почивката Джон Тери стреля след изпълнение на корнер, вратарят Муслера изби първия удар и при добавката отблизо Гари Кейхил оформи крайния резултат 2:0 в полза на Челси.

През втората част “сините” имаха шансове за ново попадение, но добрите намеси на Муслера не позволиха да бъде реализиран нов гол. Двубоят завърши с приятелска прегръдка между бившите съотборници Джон Тери и Дидие Дрогба.