Реал прегази Шалке у дома

Alvaro Morata, Ralf Faehrmann

Реал (Мадрид) спечели с 3:1 като домакин на Шалке и продължава напред след общ резултат 9:2. Вратарят на испанския гранд Икер Касияс мина границата от 12 хиляди изиграни минути в Шампионската лига и с това подобри рекорда на своя бивш съотборник Раул, който има 11 999 минути. Кристиано Роналдо се разписа на два пъти, с което се изравни с рекордьора по попадения в полза на “белите” Ференц Пушкаш. Двамата имат по 242 гола.SPORT.BNT.BG

В 21-ата минута Гарет Бейл подаде към Роналдо и той изведе мадридчани напред в резултата. Десет минути по-късно гостите изненадващо изравниха чрез Тим Хогланд, който стреля от над 20 метра, топката рикошира в Серхио Рамос и изненада Касияс, влизайки във вратата.

През втората част Реал (Мадрид) натисна своя съперник и закономерно достигна до нови две попадения във вратата на “миньорите”. В 74-ата минута Кристиано Роналдо завърши прецизно бърза комбинация на “белите”, а само минута по-късно кълбото срещна гредата след негов удар, но попадна в Алваро Мората, който с точен удар фиксира крайното 3:1. Малко преди края нов удар на Кристиано се отби в страничната греда на вратата на Шалке. По-късно днес са мачовете Манчестър Юнайтед-Олимпиакос и Борусия (Дортмунд)-Зенит (Санкт Петербург).