Преглед на водещите новини в спортните медии

3

Преглед на водещите новини в спортните медии:

Палермо хареса трима от Левски

Близнаците Цоневи и Стивън Петков са хванали окото на италиански скаут, пише на първа страница вестник “7 дни спорт”.

Налагането на млади футболисти в Левски вече започва да дава резултати. Напук на колебливото представяне на сините през този сезон на Герена имат поводи за усмивка. “7 дни спорт” научи, че на мача в четвъртък между Локо Пд и Левски на Лаута е присъствал скаут на италианския второ-дивизионен Палермо. Целта на неговата визита е била лично да се убеди в качествата на Борислав и Радослав Цоневи. Боби пропусна мача заради наказание, но скаутът е останал очарован от изявите на неговия брат близнак Ради. Силно впечатление на италианския агент е направил и Стивън Петков. Изявите на юношите на Левски обаче са единственото нещо, което е впечатлило пратеника на Палермо. Той е останал изключително разочарован от нивото на футбола, което показаха Локо и Левски.

Мисиджан и Хамза аут за Лудогорец – Ботев

Дербито между Лудогорец и Ботев утре ще мине без две от големите звезди на двата отбора. По информация на “7 дни спорт” Юнес Хамза и Върджил Мисиджан няма да играят на “Лудогорец Арена”.

Голаджията на пловдивчани е с разтежение на бедрено сухожилие, което го вади от сметките. Мисиджан пък е преуморен, след като записа над 30 мача с екипа на зелените. Стойчо Стоев ще трябва да реши дали да го използва утре, или след няколко дни в мача за купата с Литекс.

Англичани ще гледат Чочев в града на люляците

Скаути от Англия ще следят под лупа изявите на Чочев в града на люляците

Добрите изяви на младия халф на ЦСКА Ивайло Чочев закономерно привлякоха погледите на скаутите на няколко западноевропейски отбора. Представители на елитен английски клуб днес ще следят под лупа играча в мача с Литекс в Ловеч. Засега обаче в Борисовата градина не е пристигала конкретна оферта. Още през есенния дял на първенството на няколко пъти Чочев е бил наблюдаван от представители на сериозни западни отбори. Не е изключено през лятото младокът да бъде продаден зад граница при добра оферта, която удовлетворява както играча, така и клуба.

Междувременно опитите на шефовете на ЦСКА да постигнат договорка с Марсиньо за нов контракт удариха на камък. Настоящият договор на бразилеца изтича през лятото, а поне до момента той отказва да го поднови заради оферти от други отбори, включително и от България.

 

Лудугорец отмъква Гаджев

Лудогорец иска звездата на Левски Владимир Гаджев, научи „Меридиан Мач”. След като се провалиха при опитите си да купят Гари Родригес, сега „орлите” ще се пробват все пак да вземат някой от асовете на „сините”.

Според източници от „Герена” шампионите сондират възможността да отмъкнат без пари Гаджев от лятото, когато договорът на халфа с Левски изтича. Лудогрец ще се опита да привлече национала с по-висока заплата и възможността да играе по-дълго в Европа.

Титанът Паро спъва лиценза на ЦСКА

Легендата Аспарух Никодимов може да се окаже единствената пречка пред ЦСКА за новия лиценз. Бившият спортен директор от ерата „Титан” отказва да вземе предложените му от ръководството пари. Сумата на Никодимов е около 40 000 лева, а хората на Томов му дават една част и са дали план за разсрочено плащане на останалите. Паро се е съветвал с друг бивш служител на клуба – адвокат Радостин Василев, който го представлява. Направилият име на „Армията” Никодимов е бил склонен да приеме предложението, но след обаждане към Василев е казал, че предложените пари са малко. В крайна сметка от ЦСКА ще търсят вариант да изплатят накуп цялата дължима сума към Никодимов. Тя се е натрупала от неизплатени заплати от предишните собственици.

Спънки пред ръководството са правили юноши на ЦСКА, които вече не са част от клуба. Представители на младите играчи са били техните родители, които също не са искали да чуят и дума за преговори. Впоследствие обаче се е стигнало до консенсус в името на славните четири букви.

Вчера ръководството на ЦСКА се разплати с почти всички хора, на които трябваше спешно да се плати. Сега проблемите за лиценза изглеждат почти елиминирани. По сметките си солидни суми получиха Спас Делев, Милен Радуканов, Иван Иванов, Майкъла и други. Защитникът на Базел прибра 80 000 лева от общо 300 000. Радуканов ликува с 45 000, а Спас Делев с 80 000 лева. Един от най-противоречивите директори в историята на ЦСКА е сложил в джоба си 20 000 лева.

Проблеми няма да има и с дълго коментирания казус Павел Дочев. От ЦСКА са превели първия транш от 30 000 лева, но падежът на следващата вноска все още не е настъпил. „Получихме първия транш от ЦСКА за моя клиент Павел Дочев. Новите шефове на клуба засега са коректни и няма да им правим стъпки за лиценза. Падежът на следващата вноска не е настъпил, но ние се разбрахме като нормални хора. Получихме 30 000 лева на няколко пъти и се надявам всичко да е наред с останалата част от сумата”, заяви пред „Меридиан Мач” адвокат Милен Шопов.

На 31 март в 17,00 часа трябва да спрат мъките на ЦСКА около взимането на лиценз. Единствените притеснения са свързани с предявяване на искове пред Лицензионната комисия в последния момент.

От клуба: Скандалът с битото дете е измислен

Ръководството на ЦСКА написа декларация по повод обвиненията на Иван Петков – баща на едно от децата, които тренират в ДЮШ на клуба. Както е известно, родителят обвини треньора от школата Иван Атанасов, че е посегнал на неговия син. От „Армията” обявиха, че задълбочените им разследвания са довели до следното: „ЦСКА проучи в детайли случая. Треньорът на отбора на родените през 1999 година футболисти Иван Атанасов не е удрял Владимир Петков, който към момента е бил на проби. При подобни случаи винаги очаквайте адекватна реакция от страна на ръководството, както и предприемане на съответните мерки до установяване на истината.

ЦСКА вече предприе действия по този случай и следи внимателно неверните твърдения и обвинения, които се появиха в публичното пространство под една или друга форма. Нашият клуб пое по нов път и няма да допусне да бъде обект на провокации, целенасочени атаки и скалъпени обвинения”.

 

Левски предлага нов договор на Валери

Палермо с интерес към двама от сините, пише на първа страница вестник “Тема спорт“. Левски започва преговори Валери Божинов за нов договор. Сините      ще предложат условия   на нападателя,   които са завишени в сравнение  със сегашния временен вариант. Божинов е    играч ^на Левски    до края на сезона. В   плановете му е продължаване на кариерата в чужбина, а от „Герена” смятат да вдигнат заплатата му за сметка на Цветан Генков, който получава най-много пари от всички нападатели, но е едва трети вариант на треньорското  ръководство. Сините ще предложат договор на Божинов за 2 години, но ще се съгласят и на една.

Братята Цоневи пък са следени от известно време от Палермо. Човек на италианския тим, който сега е лидер в Серия Б, е бил на мача на „Лаута” в четвъртък. В срещата игра само Радослав, а Борислав пропусна двубоя поради наказание.

Косоко води атаката на ЦСКА в Ловеч

Литекс и ЦСКА се изправят един срещу друг в директен спор за второто място в Ловеч от 16:15 часа днес. При успех червените ще се изравнят по точки със своя съперник и ще го изпреварят в класирането заради по-добрия баланс в мачовете помежду им.

Двамата наставници нямат сериозни проблеми преди срещата. За Литекс наказани са централният защитник Николай Бодуров и нападателят Мирослав Манолов, който обаче и без това е със статут на резерва. Заместник на Бодуров се очаква да е Илия Миланов, въпреки че опция за Загорчич е и Васил Божинов. Като ляв бек отново ще действа привлеченият от Берое Иван Горанов, пост, за който също кандидат е Божиков. Джазула пък вероятно за пореден път ще бъде предпочетен пред Петър Златинов за позицията зад нападателя Джордан.

Стойчо Младенов не може да разчита единствено на наказания Тодор Янчев. Неговото място се очаква да бъде заето от Стивън Сънди, който да си партнира с Чочев в средата на терена. Това означава, че Иван Маркович ще остане резерва.

Добрата новина за Стойчо Младенов е завръщането на Омар Косоко след изтърпяно наказание. Очаква се французинът да поведе атаката на червените. Зад него ще действа Гъргоров. По всяка вероятност Младенов ще заложи на Иван Стоянов по лявото крило и на Тони Силва по дясното. Варианти за техни заместници са Неманя Милисавлевич и Мартин Петров.

Загорчич: Всеки треньор си носи оставката в джоба

Операция за сваляне на напрежението предприеха в Литекс. След серията от негативни резултати ръководството на клуба иска да вдигне духа на отбора преди важното домакинство на третия в класирането ЦСКА. Треньорът на тима Златомир Загорчич говори в тази връзка пред TV7.

„Най-лесно е, когато нещата се объркат, да се правят анализи и разбори и да се обвиняват футболистите. Тези разговори е по-добре да се водят в момент, в който тимът върби нагоре”, каза Загорчич.

Наставникът заяви също, че няма никакви притеснения за работата си заради слабата серия, но добави, че всеки на неговия пост по принцип е готов с оставката в джоба си. „Още преди началото на сезона ми бяха поставени ясни условия. Литекс трябва да се класира за евротурнирите, това е. Всеки знае как стоят нещата в този бизнес – ако треньорът печели, всичко е наред, ако започне да губи, думата имат шефовете”, добави Загорчич.