Сладък реванш за Добруджа – победи Банско с 3:2

361Добруджа взе сладък реванш от Банско за домакинското поражение с 0:2 през есента, като успя да победи в Югозападна България с 3:2. Момчетата на Светослав Тодоров поведоха с 3:0, но в края на мача трябваше да пазят преднината си.
„Жълто-зелените” започнаха по-добре двубоя и контролираха действията на терена, като не допускаха домакините да застрашават вратата, пазена от Конов. В 18-ата минута Красимир Станоев откри резултата с изключителен гол. Полузащитникът на Добруджа успя да вкара гол директно от ъглов удар. Само 10 минути по-късно резултатът бе вече 0:2. Ивелин Василев овладя топката в наказателното поле на Банско и с плътен удар по земя с левия крак удвои преднината на добруджанци.
В 68-ата минута резултатът стана класически – 3:0. Хубава контраатака на Добруджа завърши с центриране на Иван Цачев в наказателното поле, Кристиян Малинов с плонж успя да изпревари вратаря на Банско и отблизо вкара топката в мрежата.
Третият гол вместо да откаже домакините от амбициите им за точков актив, им подейства мотивиращо. Играчите на Александър Томаш се хвърлиха в предни позиции и стигнаха до дузпа в 75-ата минута, която Райнов оползотвори – 1:3. Три минути преди края преднината на Добруджа бе сведена до само един гол. Главният съдия не отсъди нарушение в полза на „жълто-зелените”, които спряха да играят, очаквайки съдийски сигнал. Нападател на Банско се възползва от ситуацията и излезе сам срещу Конов, преодоля го и направи последните минути драматични. За радост, добруджанци успяха да издържат на натиска и да стигнат до победата.
Въпреки че мачът бе точно в противоположния край на България, футболистите на Добруджа отново получиха подкрепата на своите верни привърженици. Макар и само двама – Тихомир Маринов и Владимир Владимиров заслужиха поздравленията не само на играчите, но и на местната публика. Много хора след мача ги поздравиха за отдадеността и пропътуваните километри в името на Добруджа. Владимиров живее и работи в София, докато Маринов трябваше да измине повече от 1000 километра от Добрич до Банско и обратно.
Съставът на Добруджа: Алекс Конов, Иван Иванов, Николай Христозов, Емил Колев, Детелин Димитров, Симеон Симеонов, Красимир Станоев, Кристиян Малинов, Ивайло Димитров, Спас Георгиев, Ивелин Василев (Като резерви влязоха: Иван Цачев, Кристиян Димитров, Костадин Гаджалов)