Новият еврошампион охранявал свинеферма

369

Българският щангист Ивайло Филев стана европейски шампион в категория до 64 кг. 28-годишният тежкоатлет от Исперих разкри подробности за живота си пред в. „Меридиан Мач“.
„Титлата я постигнах благодарение на много работа, на безброй тренировки. Това е основното. Аз съм бачкатор и не спирам да тренирам, искам да ставам по-добър. Конкуренцията този път май не беше на ниво. Това помогна“, призна Филев.блиц
“Много ми беше тежко през четирите години извън спорта заради наказанието за допинг педи олимпийските игри в Пекин. Първо, смятах да стане кадрови войник в Пловдив, но нещата не се получиха. След това 10 месеца работих като куриер в София. После пък година и половина бях пиколо в хотел в Банско. След това 12 месеца бях пазач на свинеферма в Исперих. Абе, работил съм какво ли не, дори бях охрана на общината в Исперих“, допълни новият европейски шампион.
„В Азербайджан нещата не се получиха, тъй като нямах добри постижения. Тогава тепърва се връщах съм сериозните тренировки и все още изоставах. Може би затова не ме одобриха, въпреки поканата на Златан Ванев. На него аз съм му благодарен, тъй като при Ванев подобрих резултатите си и успях да се върна в българския национален отбор“, обяви щангистът.
„Най-трудният момент в кариерата ми беше през 2005 г. Разболях се от хепатит А и никой не вярваше, че ще мога отново да се занимавам със спорт. Аз обаче не само се върнах, а го направих по най-добрия начин. През 2007 г. Станах трети в света при мъжете в Чангмей (Тайланд). Иначе сега нямам сериозни контузии. Преди 10 години страдах от разтегнато сухожилие, но оттогава не съм имал сериозни травми“, коментира шампионът.
„Произхождам от бедно семейство. Баща ми почина от рак през 2002 г. И майка ми се справя сама с всичко. Работи като чистачка и се препитава с минимална работна заплата. Имам три сестри. По-голямата е семейна и живее в Исперих“, разкри Ивайло Филев.