Преглед на водещите новини в спортните медии

1

София. Преглед на водещите новини в спортните медии:

«По-малко от 10000 идват на дербито», съобщава вестник «Тема спорт».
Вечното дерби Левски – ЦСКА в понеделник ще се играе пред малко публика на Националния стадион “Васил Левски”. До вчера двата клуба бяха продали общо около 1200 билета. На двубоя се очаква да присъстват не повече от 10 000 зрители.
Треньорът на «червените» Стойчо Младенов е притеснен от състоянието на Пламен Крачунов, който вече втори ден не тренира заради контузия. Централният защитник, който е гласен за заместник на Валентин Илиев, до последно ще виси за мача. Пред наставника на ЦСКА има дилема за левия фланг на атаката, където ще избира между Неманя Милисавлевич и Мартин Петров, като шансовете на двамата да започнат са равни.
Елин Топузаков няма да може да разчита на Кристовао Рамос, а участието в дербито на левия защитник Рикардо Нунеш е под въпрос. бе 50 на 50.
„Предлагат Давид Каядо на Левски“, пише още изданието.
Бившата звезда на Берое Давид Каядо е бил предложен на Левски. В момента португалецът е собственост на Таврия (Симферопол). Украинският тим, на който треньор е бившият наставник на Левски Николай Костов, го привлече през зимата. За него Таврия плати 250 хиляди евро. В момента обаче този клуб изпитва сериозни финансови затруднения. Причината е усложнената ситуация в страната и Крим. Към момента липсват сериозни спонсори и Таврия ще трябва сериозно да съкрати бюджета си. В отбора играят и други футболисти, минали през българското първенство – Нуно Пинто и Бобан Грънчаров. Първият бе в Левски, а вторият в Ботев (Пловдив).
На чужденците в Таврия е обещано да преминат в други клубове през лятото без финансов иск. А приближени до Каядо вече са предложили услугите му на Левски. Както е известно, „сините“ доста дълго следяха 26-годишното ляво крило. За две години с екипа на Берое Давид Каядо изигра 59 двубоя в „А“ група. В тях той отбеляза 17 гола. Интерес към Каядо има и от ЦСКА.
Чуждестранни агенти вече са изпратили на „Герена“ и дискове с изявите на дузина футболисти от друг закъсал финансово отбор в Украйна – Металист (Харков).
В момента обаче „сините“ само следят ситуацията и пасуват. Причината е, че те чакат края на сезона, когато Георги Иванов ще встъпи в длъжност като спортен директор. След това той ще трябва да назначи и треньор.
От “Герена” вече водят преговори със сънародник на Давид Каядо – Елио Poкe. В момента 29-годишното дясно крило играе в НЕА Саламина. Той обаче ще напусне кипърския клуб като свободен агент.
Н’Дайе и Вандер остават резерви“, пише още вестник „Тема спорт“.
Наставникът на Локомотив (Пловдив) Александър Станков почти сигурно ще остави вътрешния халф Аласан Н’ Дайе на пейката. Причината е, че французинът от сенегалски произход все още не е на сто процента готов за игра. Той бе заменен в мача с Лудогорец за купата заради контузия. Аут заради травма е другият вътрешен халф Намуши. Така в средата на терена ще оперират Тижани Белаид и Илиадис.
Старши треньорът на Ботев (Пловдив) Станимир Стоилов също ще направи една рокада. Вместо Вандер Виейра по лявото крило ще започне Луис Педро. Бразилецът излезе като титуляр за купата с Локомотив София (3:1), но бе заменен именно от Педро, който се включи много силно и вкара втория гол.Станимир Стоилов няма да изневери на познатата си схема с двама в атака – Хамза и Доре.

„Лоша новина за Стойчо Младенов – и Пламен Крачунов под въпрос за дербито“, съобщава вестник „Меридиан мач“
Още един здравословен проблем се стовари върху главата на Стойчо Младенов в навечерието на Вечното дерби. Героят за „червените” от последния мач с Левски Пламен Крачунов е с разкъсан мускул на аддукторите. Това е станало ясно след направен ядрено-магнитен резонанс. Въпреки травмата има шанс Крачунов да играе. Това може да стане само при положение, че той излезе на обезболяващи инжекции. Пловдивчанинът е почувствал остра болка още на мача с Локомотив на „Лаута”, изгубен с 0:2, но на другия ден нямал проблеми. След това обаче на тренировките болките се подновили.
Както е известно, капитанът Валентин Илиев със сигурност пропуска мача с Левски, а контузията на Крачунов допълнително усложни ситуацията с „червената” отбрана. Ако той остане на пейката, защитата на ЦСКА ще има следната формация: десен бек ще е Апостол Попов, централни защитници – Венцислав Василев и Джаксън Менди и ляв бек – Жереми фо-Поре.
Добрата новина на „Българска армия” е свързана с аса Емил Гъргоров. Той почти сигурно ще започне като титуляр в последната битка между двата тима през сезона.
Изпращат Мартин Петров с бенефис“, пише още изданието.
Ръководството на ЦСКА обмисля да изпрати по подобаващ начин звездата Мартин Петров след края на сезона. Както е известно, крилото каза, че най-вероятно това ще е последното Вечно дерби в кариерата му. На „Българска армия“ са наясно с решението на Петров отпреди месец. Заради това Александър Томов и хората около него са решили да организират бенефис за звездата. Все още обаче не е ясно какъв точно ще бъде той. Най-вероятно настоящият тим на ЦСКА ще се изправи срещу бивши съотборници на Петров – от България и чужбина. Със сигурност ще бъдат поканени Димитър Бербатов и Стилиян Петров. Отделно от това от клуба са решили да предложат и пост в ръководството на клуба на бившия национал.
„Александър Станков: Ще бием за нашата чест!“, пише още вестник „Меридиан мач“.
Старши треньорът на Локомотив (Пд) Александър Станков е на мнение, че с психика и чест отборът му ще спечели дербито с Ботев. Специалистът призна, че няма да пази никого в битката под тепетата и ще излезе с най-доброто. Наставникът на „черно-белите” коментира и резултата от мача за Купата на България срещу Лудогорец.
„Знаем много добре какъв е зарядът за мача с Ботев. Има известна умора у нас, но дербито е въпрос на психика и чест. И ние, и публиката на Локомотив ще бъдем в този мач. Нямам кой знае каква вариативност в състава, излизаме с най-доброто. Намуши няма да играе, а Н’Диайе е с известни проблеми. Днес прочетох декларацията на феновете и много ме радва. Щастлив съм, че привържениците ще подкрепят отбора. Те усещат кои са важните моменти от голямо значение. Познавам добре отборът на Ботев и ние ги разучихме в срещите с Лудогорец, Локомотив (Сф) и ЦСКА. Според мен ние не сме загубили шансове за Купата срещу Лудогорец. Има и втори мач. Аз съм човек, който се бори докрай. Гледах повторението на дузпата и не ми се коментира. Няма никакво нарушение”, каза треньорът на Локомотив (Пд) Александър Станков.