Хасково – Добруджа 1:0, Симеонов пропусна дузпа

382

В 17:00 часа започна двубоят от 20-ия кръг на „Б” група между Хасково и Добруджа. Разликата между двата отбора е 2 точки в полза на домакините. Те заемат втора позиция в класирането с 37 точки, Добруджа е на трето място с 35.
„Жълто-зелените” отново имат подкрепата на вярната си агитка – 15 души от Добрич са на стадиона в южния град.
Теренът в Хасково е много тежък в следствие на валежите – локвите затрудняват играта с топка и пасовете по земя. Домакините успяха по-добре да се приспособят и на няколко пъти застрашиха вратата на Добруджа, предимно с удари от далеч, но Конов бе на мястото си и спаси.
В 41-ата минута добруджанци получиха правото да изпълнят дузпа. Симеонов изпълни, но би слабо в левия ъгъл и вратарят на Хасково спаси.
Две минути след подновяване на играта домакините стигнаха до гол. Конов не се намеси убедително при едно центриране от фаул, топката попадна в Хубенов, който отблизо откри резултата 1:0.
На няколко пъти и Детелин Димитров и Ивелин Василев оставаха лице в лице срещу вратаря на домакините Емил Данчев,  но не успяха да го преодолеят, а дикторът на стадиона обяви, че по показатели той е най-добрият вратар на Б групата, като спасената дузпа му е трета през сезона.

Съставът на Добруджа: Александър Конов, Николай Христозов, Емил Колев, Детелин Димитров, Кристиян Димитров, Симеон Симеонов, Красимир Станоев, Кристиян Малинов, Иван Цачев, Спас Георгиев, Ивайло Димитров