Преглед на водещите новини в спортните медии

1

София. Преглед на водещите новини в спортните медии:

“Type се самоотлъчи, никой не знае къде е”, съобщава вестник „7 дни спорт“.

Отново странна случка в лагера на Левски. На вчерашната възстановителна тренировка не се появи френското крило на сините Ларсен Type. Бившият футболист на Лил и Брест въобще не се е мяркал на стадион „Георги Аспарухов” след фиаското срещу ЦСКА в понеделник. На този етап не е ясно дали Type е отсъствал с разрешение от треньорския щаб, което изглежда малко вероятно.

По непотвърдена информация Туре вероятно е изиграл последната си среща със синия екип. Ако става дума за своеволно неявяване на тренировката, французинът може да има проблеми с ръководството на клуба и да му бъде наложена солена глоба или дори дисциплинарно уволнение. Своеволията на Type не са от вчера и изглежда, че вече пътищата на французина с Левски се разделят.

Белаид изгоря за мачовете с Ботев (Пловдив) и Локомотив (Пловдив)“, пише още изданието.

Откакто е начело на Левски, Елин Топузаков не е имал мач, в който да разчита на всички налични футболисти. Това ще е така и в предстоящите двубои с пловдивските Ботев и Локомотив. Двете срещи ще пропусне централният бранител Аймен Белаид, който срещу ЦСКА получи деветия си жълт картон от началото на първенството и по правилник ще отнесе два мача наказание от БфС. Белаид пропусна домакинството на Литекс заради червения си картон срещу Лудогорец в Разград и така след само 90 изиграни минути ще му се наложи да почива 180. Тунизиецът се утвърди като най-добрия бранител на Левски и често покрива грешките на съотборниците си, но срещу пловдивските отбори те ще трябва да се справят без него.

Медицинско спаси ЦСКА от наказание“, пише вестник „7 дни спорт“.

ЦСКА се отърва от сериозно наказание след вечното дерби благодарение на медицински протокол. Както е известно, в средата на второто полувреме една от многобройните хвърлени бомбички падна в непосредствена близост до фотографка. След срещата обаче стана ясно, че момичето се е разминало само с уплаха. Именно заради това БФС не наказа ЦСКА с лишаване от домакинство, а клубът се отърва само с глоба от 5 хиляди лева и задължението да възстанови щетите, нанесени на Националния стадион „Васил Левски” по време на двубоя с Левски.

 

„Димитър Евтимов дебютира за Нотингам“, съобщава вестник „Меридиан мач“.

Младежкият национал Димитър Евтимов дебютира на вратата на Нотингам при победата с 2:0 като гост на Лийдс в мач от Чемпиъншип.

Той се появи в игра в 80-ата минута, след като титулярният вратар на Нотингам Де Врийс се контузи, и се отличи с няколко добри намеси в рамката на вратата. Головете за Нотингам реализира Мат Дербишър във 2-рата и 16-ата минута.

Съотборникът на Евтимов Декстър Блекстоук, който сега е даден под наем на Лийдс, бе обвинен в незаконни залагания. Той има 6 дни, за да се защити в започналото официално разследване на Футболната асоциация. От централата обявиха, че разследването не е свързано с уреждане на мача.

„Левски остана трети“, съобщава още изданието.

Левски завърши на трето място редовния сезон в НБЛ. В последния кръг „сините”‘ биха Черноморец у дома с 95:80 и така приключиха с 18 успеха и 6 поражения. Със същия актив е и вторият Балкан, но ботевградчани имат победи в два от трите двубоя между отборите, което им дава предимство. Вчера Балкан победи като гост Берое с 98:77. Така при евентуална среща на полуфинал между Балкан и Левски тимът от Ботевград ще има домакинско предимство. Най-резултатен за Левски вчера стана Христо Захариев с 21 точки, а по 15 отбелязаха Павел Иванов и Лайънъл Чалмърс. За гостите Тодор Тодоров завърши с 22 точки и 13 борби, а със 17 точки е Любен Пасков.

„Гришо: Искам титлата в Букурещ“, съобщава вестник „Меридиан мач“.

„Чувствам се добре в Букурещ и искам да спечеля колкото се може повече мачове, ако не и целия турнир. Това не е първият път, в който идвам тук, тъй като играх в Букурещ и преди две години”, сподели Григор Димитров вчера.Той ще излезе на корта днес около 18,00 часа срещу чеха Иржи Весели.

 

„Левски доиграва сезона с юноши, Ларсен Type с поредна самоотлъчка“, пише вестник „Тема спорт“.

Формалната чистка в Левски започва след поредната загуба от ЦСКА. Въпреки че още не е категорично ясно кой ще е следващият треньор на сините, участията на чужденците в мачовете ще бъдат сведени до минимум. Ларсен Type вече дори не идва да тренира. Вчера французинът не се появи на „Герена”, а от щаба не знаят къде е. Става въпрос за самоотлъчка. След дербито с ЦСКА той е обявил пред тима, че е изиграл последния си мач със синята фланелка. Българските футболисти, чиито договори изтичат през лятото, също ще гледат срещите на Левски като зрители. Новият спортен директор Георги Иванов вече е дал зелена светлина на операция “Голямата метла”.

Сезонът ще бъде доигран предимно с юноши, като осезаемата промяна ще се види още в събота в Коматево срещу Ботев.

Вчера на „Герена” имаше засилено полицейско присъствие, но нямаше нашествие на гневни запалянковци.

Валентин Илиев готов за Черно море“, пише още изданието.

Капитанът на ЦСКА Валентин Илиев ще бъде на линия за домакинството на Черно море в неделя. Централният защитник на армейците пропусна мачовете с Ботев (Пловдив), Локомотив (Пловдив) и Левски заради частично разкъсване на мускул. Травмата му обаче вече е почти отшумяла. Илиев ще тренира на облекчен режим днес и утре, а от петък ще се включи в заниманията наравно със съотборниците си. Така той ще има само две пълноценни тренировки преди двубоя с варненци – в петък и в събота. Това може да накара Стойчо Младенов да не рискува с включването му в игра. На този етап шансовете на Илиев да се върне сред 11-те за срещата в неделя са 50 на 50. Ако Младенов го пусне, това ще е за сметка на Пламен Крачунов. Почти сигурно като титуляр срещу Черно море ще започне Иван Маркович.

„Обвиниха Писториус, че е вземал актьорски уроци“, пише вестник „Меридиан мач“.

Оскар Писториус е вземал уроци по актьорско майсторство. Такова е мнението на по-голямата част от хората, които следят отблизо делото срещу 27-годишния южноафриканец. Според тях, той се справял отлично с театралната игра, изпадайки в истерия и плачейки във всеки един момент, когато в съда се споменат подробности около убийството на Реева Стеенкамп. Атлетът може да лежи между 25 години и доживот, ако бъде признат за виновен, че умишлено е застрелял приятелката си на 14 февруари миналата година. Твърденията, че Писториус е ходил на уроци, бяха моментално отречени от неговия лагер. „Категорично опровергаваме тези слухове. Той не е ходил нито на актьорско майсторство, нито на уроци за емоционално поведение”, съобщи говорителката на семейството му Анелиез Бургес.