Преглед на водещите новини в спортните медии

1офия. Преглед на водещите новини в спортните медии:

Левски взема 4 звезди от “А” група“, съобщава във водещия си материал вестник „Меридиан мач“.
В Левски вече работят усилено по лятната си селекция. Както „Меридиан Мач” вече съобщи, на „Герена” ще има мащабна чистка. Най-малко 13 играчи от настоящия отбор ще напуснат, а ръководството вече търси техни заместници. Според наши източници бъдещият директор на Левски Георги Иванов вече е набелязал четири от звездите на „А” група за трансфер на „Герена”. Половината от тях към днешна дата са собственост на Локомотив (Пд), а останалите имат договор с Черно море. Става дума за играчите на Локомотив (Пловдив) Диего Фераресо и Аласан НДиайе, и тандема на Черно море Еденилсон Бергонси-Валери Домовчийски.
Лудогорец и Литекс във война за нов ръководител“, пише още изданието.
През последните дни залповете по съдийските ръководители са само знак, че войната започва. Засега е сигурно, че главата на председателя на комисията Никола Джугански е сложена на дръвника и се чака някой да пусне гилотината. След мачовете за купата един от членовете на Изпълкома Николай Гигов даде сигнал за промяната, въпреки че отборът му не пострада срещу Ботев. Това обаче бе повече знак, отколкото основателна причина за атака. Собственикът на Литекс Гриша Ганчев на няколко пъти директно или чрез хората от клуба даде ясен знак, че не е доволен от статуквото и че реферите играят по свирката на Лудогорец. А сега се задава и мачът, които може да върне интригата за титлата. Думата на Ганчев се чува навсякъде, още повече че е и член на Изпълкома. Срещу него обаче е собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев, който влезе във футболното Политбюро на последния конгрес. Според слуховете Домусчиев си има абсолютен фаворит за поста. Става дума за доскорошния топрефер Антон Генов, които окачи свирката преди две години и половина. Оттогава обаче са известни и мераците му към поста. За габровеца не искал и да чуе Гриша Ганчев, като със сигурност президентът на БФС Борислав Михайлов няма как да не се съобрази с мнението му. Самият Ганчев вдигна мерника на Генов след мача между ЦСКА и Литекс на 23 ноември 2008-а, завършил 2:0 за „армейците”. Заради това и габровецът две години и половина не получаваше наряд за срещите на ловчанлии.
Собственикът на „оранжевите” си имал свой фаворит за поста – Ичко Лозев, който е бивш страничен рефер и на няколко пъти бе член на съдийската комисия след края на кариерата си. Лозев обаче е също така популярен с бизнеса си като производител на вафли. Неотдавна бившият международен арбитър пусна вафла „Христо Стоичков”, която имаше голям успех. Със сигурност кандидатурата на Лозев ще бъде подкрепена от поне шест-седем от членовете на Изпълкома, които са против още по-голямото влияние на Домусчиев. Най-вероятно в тази група ще попаднат самият Гигов и собственикът на Черно море Марин Митев.
Твърде е възможно обаче при сблъсъка на два толкова полюсни варианта като Лозев и Генов, на преден план да изплува   компромисна фигура като Стефан Орманджиев.
Защитник на рзградадчани гори за мача заради комоцио“, пише още вестник „Меридиан мач“.
Защитникът на Лудогорец Витиня е с комоцио след полуфинала срещу Локомотив (Пд). Португалецът бе сменен принудително и остана в пловдивска болница, след като получи два последователни удара в главата. Още първото полувреме португалецът бе ударен с топката след мощен шут на Аласан НДиайе. През втората част Витиня получи втори удар и напусна терена.
Вчера бранителят все пак се появи на тренировката   на шампионите, но най-вероятно няма да е в строя за мача с Литекс в неделя.
Капитанът на шампионите Светослав Дяков вече провежда бегови тренировки Има шанс халфът да се появи в игра в някой мач до края на шампионата.

„Крадат Косоко от ЦСКА“, съобщава вестник  „7 дни спорт“.
ЦСКА е напът да изгуби един от най-добрите си играчи заради непростима небрежност на ръководството на клуба. Добрите изяви на Омар Косоко в последното дерби с Левски закономерно привлякоха погледите на няколко сериозни български и чуждестранни отбора. Както е известно, договорът на бенинеца изтича през лятото, а поне до момента от ръководството на ЦСКА не са му предложили нов контракт. Не е изключено „армейците“ да загубят един от основните си играчи заради нехайството на хората на „Българска армия“.
Мениджърът Болеслав Козакевич, който доведе бенинеца в България, призна, че към крилото има сериозен интерес от наши и чуждестранни отбори.
„Да, наистина има интерес към Омар Косоко! Става въпрос за френски, турски и български клубове. Отборите от България са едни от най-силните, играят в първата седмица“, заяви Козакевич.
Със сигурност обаче не става въпрос за Черно море и Локомотив (Пд), които не могат да си позволят да плащат заплатата на играча, който в момента прибира по 11 бона на „Българска армия“.
„Реал (Мадрид) смъкна гащите на Байерн“, пише още изданието.
Реал (Мадрид) удари с 1:0 безидейния Байерн на „Сантяго Бернабеу” в първия 1/2-финален мач от Шампионската лига и вече е фаворит №1 на букмейкърите за крайната победа в турнира. Напук на привидното игрово предимство на баварците Карим Бензема донесе победата за мадридчани още при първата им опасна контра в 19-ата минута.
Развоят на събитията в Мадрид накара немските медии и Франц Бекенбауер да обвинят за загубата на Байерн персонално треньора Пеп Гуардиола. Той го отнесе зарада сгрешения титулярен състав и яловата атака, създала едно единствено чисто по ложение за всичките 90 мин.
„Българин взе световна титла по бокс“, пише още „7 дни спорт“.
Още ненавършилият 18 години Благой Найденов спечели световната титла по бокс за младежи в категория до 81 килограма в столичната „Арена Армеец”. Състезателят на Славия би убедително Вадим Казаков от Казахстан на финала. Президентът на АИБА Чин Kyo By пък обяви, че България е най-добрият организатор на големи състезания и може да приеме световно първенство за мъже.

ЦСКА обявява спонсора през май“, съобщава вестник „Тема спорт“.
ЦСКА ще обяви новия си генерален спонсор най-късно go края на месец май. Александър Томов пази в тайна името на потенциалния инвеститор. Той обаче е съобщил пред отбора, че такъв ще има през следващия месец. Вчера Томов се е срещнал с играчите на “Царско село” и е провел близо 20-минутен разговор с тях, като им е благодарил за проявеното търпение по повод забавените плащания, футболистите са получили уверение, че днес ще вземат по една премия, а другата седмица ще им бъдат преведени и заплатите за февруари.
След вчерашната тренировка стана ясно, че Валентин Илиев ще пропусне и мача с Черно море. Въпреки че капитанът на ЦСКА е напълно възстановен и тренира на 100 процента от два дни, Стойчо Младенов е решил да не прибързва с връщането му на терена. Така срещу варненци централна двойка защитници ще са Менди и Попов, а Венцислав Василев ще действа като десен бек.
Гара Дембеле и Жоазиньо поканени на юбилея“, съобщава още вестник „Тема спорт“.
Двама от любимците на „синята“ агитка Гара Дембеле и Жоазиньо са поканени да участват в мача за 100-годишния юбилей срещу Лацио. Двубоят е на 23 май на „Васил Левски”, „Фондация 100 години Левски” е отправила покана към французина и бразилеца. Гара носи синия екип само един сезон (2010/2011), но успя да си спечели любовта на запалянковците. Таранът заби 37 гола в 39 мача за тима от „Герена” във всички турнири. В момента той е в немилост в немския Фрайбург.
Жоазиньо бе в Левски 3 години. Той изигра 105 двубоя във всички турнри, в които отбеляза 16 попадения. В момента нисичкият бразилец е играч на Краснодар. Руското първенство приключва на 15 май и след това той ще пристигне в България.
Очертава се пък Левски да бъде без по-голяма част от отбора си за срещата с Лацио. Чужденците на „сините“ ще бъдат разпуснати веднага след края на шампионата на 18 май. Повечето от тях няма да са част от отбора през следващото първенство. Почти същото ще е състоянието и с българските футболисти. А налаганите юноши в първия състав – Мики Орачев, близнаците Борислав и Радослав Цоневи, Стивън Петков и Владислав Мисяк ще са част от юношеския национален отбор до 19 години, който по същото време има квалификации за европейско първенство с Италия, Швеция и Чехия в Сливен и Стара Загора. Затова и отборът на Левски ще бъде попълнен от играчи като Гара Дембеле и Жоазиньо.
Топузаков скри отбора“, пише още вестник „Тема спорт“.
Треньорът на Левски Елин Топузаков скри отбора вчера. „Сините“ имаха едно занимание, което бе закрито за фенове и журналисти. Днес те ще тренират в 16:30 часа, след което заминават на лагер. В събота тимът гостува на Ботев (Пловдив) в Коматево. Мачът е от 16:15 часа и ще бъде предаван пряко no TV7.
Днес от 15:30 часа юношеският тим Левски-Раковски (набор 2000 г.), който е част от международния социален проект “Футбол за приятелство”, ще се срещне с мъжкия отбор на сините на “Герена”. Малчуганите с треньор Тодор Симов ще гледат и финала на Шампионската лига на 24 май в Лисабон