Бойко реми в Ловеч в полза на ЦСКА

396Литекс и Лудогорец завършиха 0:0 в оспорван мач от 35-ия кръг на “А” група и интригата за титлата се завърза още повече. След двубоя в Ловеч шампионите имат 71 точки, вторият ЦСКА е с 67, а “оранжевите” са трети с 66. блиц

Още в сряда предстои нов ключов сблъсък за титлата. В Разград Лудогорец, който е с мач по-малко от Литекс и “червените”, ще приеме “армейците”, които по-рано днес ликуваха над Черно море (2:0). Равенството в Ловеч сериозно вкара ЦСКА в битката за титла и в оставащите пет кръга до края на първенството несъмнено ще е много интересно.

Предвид показаното на терена, равенството между Литекс и Лудогорец беше най-реалният резултат. Избраниците на Миодраг Йешич и Стойчо Стоев водиха здрава битка и въпреки че не липсваха головите положение, попадение така ио не падна. Основна заслуга за това имат двамата вратари – Владислав Стоянов и Илко Пиргов, които бяха блестящи и спасиха редица положения.

За Литекс това е първи мач след завръщането на Миодраг Йешич, в който “оранжевите” не съумяват да отбеляжат гол.

Toзи път битката между ловчанлии и разградчани мина кротко, за разлика от предишните сблъсъци, когато все прехвърчаха искри, а атмосферата се нагнетяваше още преди мачовете. Реферът Станислав Тодоров определено се справи с ръководенето на спора, в който единствено обстановката се нажежи след час игра, когато Ваюши и Кайсара се спречкаха и играчите на двата отбора за миг се скупчиха. Съдията показа и на двамата жълти картони и укроти страстите, а в крайна сметка “оранжевите” и гостите от Разград си стиснаха ръцете, завършвайки наравно.

Лошо впечатление и тази вечер направиха полупразните трибуни на Градския стадион в Литекс. Спорът между два от грандовете у нас на живо изгледаха не повече от 500 зрители.

ЛИТЕКС – ЛУДОГОРЕЦ 0:0

000000000000_litex_lud_love4_sastav.jpg

000000000000_ludog_love4_sastav.jpg
lit.jpg
ЛИТЕКС
: 26.Илко Пиргов, 16.Страхил Попов, 5.Николай Бодуров (к), 18.Илия Миланов, 13.Васил Божиков, 6.Симеон Славчев, 33.Джемал Берберович, 14.Армандо Ваюши jalt.jpg, 77.Момчил Цветанов (72 –smqna.jpg 19.Румен Руменов), 8.Том, 9.Джордан jalt.jpg (80 –smqna.jpg 11.Мирослав Манолов)
Резерви: 30.Евгени Александров, 23.Иван Горанов, 22.Пламен Николов, 21.Александър Цветков, 19.Румен Руменов, 70.Данило Асприля, 11.Мирослав Манолов
Треньор: Миодраг Йешич

ludogorec.JPG
ЛУДОГОРЕЦ
: 21.Владислав Стоянов (к), 80.Жуниор Кайсара jalt.jpg, 27.Козмин Моци jalt.jpg, 15.Александър Александров, 25.Йордан Минев, 23.Христо Златински, 8.Фабио Ешпиньо jalt.jpg, 7.Михаил Александров (82 –smqna.jpg 95.Йерун Луму), 93.Върджил Мисиджан (90 –smqna.jpg 17.Даниел Абало), 84.Марселиньо, 9.Роман Безяк (73 –smqna.jpg 11.Жуниор Кишада)
Резерви: 91.Иван Чворович, 4.Теро Мантула, 20.Шоко, 95.Йерун Луму, 17.Даниел Абало, 11.Жуниор Кишада, 14.Мичел Бургзорг
Треньор: Стойчо Стоев

Ловеч, Градски стадион Съдия: Станислав Тодоров
Жълти картони: Джордан, Армандо Ваюши, Фабио Ешпиньо (Литекс); Жуниор Кайсара, Козмин Моци (Лудогорец)

ЛИТЕКС – ЛУДОГОРЕЦ 0:0

Двубоя по минути с БЛИЦ
1 – svirkata.jpg Начало на мача.
2 – “Оранжевите” пропускат да поведат в резултата! Том центрира от фаул, а пред Владислав Стоянов с топката последователно се разминаха Симеон Славчев и Васил Божиков, които бяха изпуснати от отбраната на Лудогорец.
11 – Христо Златински стреля от фаул фронтално на вратата на Литекс, топката прелетя встрани от целта.
12 – Меле в наказателното поле на шампиионите след центриране на Том от корнер, Бодуров овладя на втора греда, но Безяк му попречи да стреля силно и Владо Стоянов улови параболично падащата топка.
19 – Мисиджан направи рейд на скорост отляво, но изпусна моментът за удар, прекали с финтовете и загуби топката.
23 – Атрактивен ножичен удар на Симеон Славчев, Стоянов улови топката.
30 – Илко Пиргов сам си създаде проблеми, след като сгреши с паса и подаде право на Златински, който веднага стреля, стражът първоначално изпусна кълбото, но веднага се поправи.
38 – Момчил Цветанов стигна до топката почти на аутлинията, центрира, но никой от съотборниците му не успя да засече пред Владислав Стоянов.
39 – Том центрира, Армандо Ваюши не можа да уцели топката.
45 – jalt.jpg Жълт картон за Джордан, който си изпусна нервите.
45 – Край на първото полувреме.
——————————————
46 – svirkata.jpg Начало на второто полувреме.
47 – Литекс печели пряк свободен удар на изгодна позиция, точно пред дъгата на наказателното поле на гостите.
48 – Том прехвърли технично стената и насочи топката точно в горния десен ъгъл, Владислав Стоянов обаче се намеси решително и изби с една ръка в корнер.
59 – Прехвърчат искри на терена. Ваюши задържа Жуниор Кайсара за рамото в опит да го преодолее и да организира контраатака за домакините, играчът на Лудогорец не му остана длъжен, след което двамата се озоваха на земята. Двата отбора се спречкаха. Съдията Станислав Тодоров въдворява ред.
60 – Ваюши лежи и получава медицинска помощ, а Кайсара вече е на крака.
60 – jalt.jpg Жълт картон за Кайсара
61 – jalt.jpg Жълт картон и за Ваюши.
65 – Блестяща намеса на Илко Пиргов, който избива с една ръка топката след коварен изстрел на Козмин Моци.
68 – Стоянов боксира в корнер мощен изстрел на Страхил Попов по диагонала.
70 – Хубава тройна комбинация на Лудогорец завърши с удар на Михаил Александров, Пиргов отрази. Литекс веднага организира контраатака, но отбраната на гостите се справи.
72 – smqna.jpg Миодраг Йешич извършва първа смяна. Момчил Цветанов отстъпва мястото си на Румен Руменов.
73 – jalt.jpg Козмин Моци повали Берберович и получава жълт картон.
73 – smqna.jpg Роман Безяк е заменен от Жуниор Кишада.
75 – Мисиджан чукна за Златински, който веднага стреля ниско към далечния ъгъл, топката мина покрай целта.
76 – Пробив на Ваюши завърши с падане за дузпа, Станислав Тодоров е категоричен – няма наказателен удар. Албанецът нахлу отляво в наказателното поле на Лудогорец и поиска нарушение на Кайсара, който обаче пръв игра с топката и я изби от краката му.
80 – smqna.jpg Джордан е заменен от Мирослав Манолов.
82 – smqna.jpg Михаил Александров отстъпва мястото си на Йерун Луму.
85 – jalt.jpg Жълт картон за Фабио Ешпиньо, който задържа Том.
90 – smqna.jpg Даниел Абало заменя Мисиджан в състава на шампионите.
90 – Добавеното време е 4 минути.
90+4 – Моци удари греда, след като засече топката с глава, но още преди това правилно беше вдигнат флага за засада.
90+4 – Край на мача. Литекс и Лудогорец завършиха 0:0.