Ники Илиев: Херо е най-добрият вариант за “Левски”

397Легендата и доскорошен член на Управителния съвет на “Левски” Николай Илиев назова своя фаворит за нов треньор на отбора от лятото – Димитър Димитров-Херо. Великият защитник говори за впечатленията си от поредната загуба на „сините”, този път с 0:2 от “Ботев” (Пд).блиц

„Момчетата показаха желание да вземат този мач, но не им достигна малко. Това е един от най-тежките мигове в историята на “Левски” и от такава криза се излиза само с победи. Сега е моментът да сме единни. По мое мнение не е сега мигът да се хули. “Левски” има нужда от подкрепа”, коментира Илиев пред „Меридиан Мач”.

„Проблемите на “Левски” в защита не идват само от централните бранители. Не мога да кажа, че не се работи. На „Герена” минаха доста амбициозни млади треньори, които се опитват да правят хубави неща – като Елин Топузаков, като Ники Митов… Но е нормално да не им достига малко опит. За мен “Левски” се нуждае от много голям специалист, който да е на „ти” с футбола във всяко отношение – подготовка, мотивация, да научи отбора как се играе във фаза защита. За мен такъв човек е Димитър Димитров и съжалявам, че не успя да дойде. Ако и това лято няма как, “Левски” трябва да намери друг голям специалист”, коментира още Илиев.

Трябва ли да се предприема пълна чистка сред играчите? „Според мен не. Не е правилният подход да подмениш цял отбор. В “Левски” има добри играчи, чийто потенциал трябва да се използва. Всички тези неща обаче трябва да ги прецени ръководството. Георги Иванов знае добре какво трябва да се предприеме”, допълни още легендата.