Преглед на водещите новини в спортните медии

3

София. Преглед на водещите новини в спортните медии:

Лудогорец хвана титлата с 1:0, пише на стр. 1 „Меридиан мач“

Разградчани излъгаха ЦСКА с 10 души след масов бой, продължава още изданието

С 1:0 над ЦСКА в Разград след масов бой Лудогорец на практика хвана в ръцете си третата поредна шампионска купа на България. 4 кръга преди края разградчани имат 7 т. аванс пред „армейците”, които са и с мач повече, и 8 пред Литекс.

„Орлите” изтръгнаха трите точки в 89-ата минута, 4 след като бяха останали с 10 души. Реферът Ивайло Стоянов бе изгонил Козмин Моци за брутален фаул срещу откъсналия се Неманя Милисавлевич. Кайсара центрира балонно отдясно и абсолютно непокритият Луму прониза с глава след летящ плонж М’Боли. В края на първото полувреме се разрази масов бой, провокиран от Йордан Минев и Тони Силва. В 90-ата минута пък червен картон имаше и за ЦСКА – Апостол Попов влезе с бутоните в Георги Терзиев и пое към душовете.

Трансфер държи Type сред титулярите

Божинов и Гаджев се отзоваха на призива и дариха пари за юбилея

Очаквания за трансфер държат Ларсен Type сред титулярите в Левски. Крилото на „сините” изпадна в немилост след едно от пролетните дербита с ЦСКА, когато нелепо остави Пламен Крачунов да вкара победен гол за „армейците” в последната минута. Тогава той дори бе подозиран в бойкот и симулация на контузия, като дълго време отказваше да тренира наравно със съотборниците си. Очакваше се Type да е изиграл последния си мач за отбора, като дори треньорът Елин Топузаков се е заканил пред отбора да не го пуска повече. В крайна сметка обаче Type бе титуляр в няколко двубоя поред, макар че не се представи на особено високо ниво.

Причината е, че шефовете са настояли френският халф да играе редовно, защото има проявен интерес към него. Така или иначе заплатата на Type е голяма и от Левски искат да го разкарат. Отворил се е обаче шанс това да стане срещу известна сума пари и затова „сините“ правят всичко възможно да покажат качествата на футболиста си.

Днес срещу Локо (Пд) обаче Type няма да играе, тъй като е наказан. Очаква се „сините” да излязат с поне трима юноши в стартовия състав – братята Цоневи и Владислав Мисяк. Защитата пък ще е експериментална с централна двойка Станислав Ангелов -Дъстли Мюлдер. В същото време двама от играчите на Елин Топузаков откликнаха на призива да спонсорират юбилея. Валери Божинов е рекордьор до момента, давайки 5000 лв., макар сумата да не е разкрита официално. Средства е дал и Влади Гаджев. С пари за мача с Лацио са се отчели още бъдещият спортен директор Георги Иванов, Александър Александров-Кривия, Дарко Тасевски и още доста изявени бивши футболисти. Вчера се очакваше пък да бъде внесена първата вноска по договора с Лацио за юбилейния мач.

Станков губи Лазаров до края на сезона

Треньорът на Локо (Пд) Александър Станков няма да може да разчита на Здравко Лазаров в мачовете до края на сезона. „Неговата контузия е по-продължителна и може би той няма да може да вземе участие до края на първенството”, обяви специалистът.

„Оттук нататък идеята ми е да се дава път и на футболисти, които са взели участие в по-малко мачове, за да се види дали имат място в Локомотив. Това не означава, че ние няма да преследваме победите в следващите мачове. Напротив, ще играем за честта си и за добро представяне”, обяви треньорът на Локо (Пд) Александър Станков. Той коментира и, евентуалния проблем с мотивацията на отбора.

„Ще се постараем да мотивираме футболистите, въпреки че в края на сезона е трудно. Вчера разговарях с тях и им подсказах, че трябва да играят и за себе си. Няма какво да крием, някой може да бъде харесан и да получи добро предложение”, каза още Станков.

Ботев Пд бие Черно море 1:0 във Варна след 20 г., пише на стр 1. „7 дни спорт“

Футболистите на Ботев Пд надвиха с 1:0 Черно море във Варна, с което прекъснаха черната серия от 20 г. без победа на „Тича”. В герой за пловдивчани се превърна Алесандру Куртеан, който вкара единствения гол в мача в 20-ата минута. В битката между отборите на Гонзо и Мъри имаше повече здрава игра, отколкото футболни чудеса. След мача няколко бесни от загубата привърженици на Черно море скочиха на Гонзо и го призоваха да си ходи в Левски.

Литекс грабна Купата на БФС

Юношите на Литекс, родени през 1998 година, спечелиха Купата на БФС при юношите младша възраст. Във финала, който се игра във Велико Търново, оранжевите се наложиха с минималното 1:0 над Ботев Пд. Жълто-черните юноши бяха подкрепени от близо 200 пловдивчани, които създадоха неповторима атмосфера, като запалиха няколко димки и факли.

Ботев Пд проспа първото полувреме, като предостави инициативата на ловчанлии. Въпреки това оранжевите не успяха да материализират игровото си превъзходство. В началото на второто полувреме Ботев Пд излезе преобразен на терена и пропусна две отлични възможности чрез Милко Георгиев и Исмет Рамадан. В 56-ата минута жълто-черната защита направи фрапантна грешка, която бе наказана от Христин Колев. В края на мача Табаков падна в полето на Литекс, но съдията не посмя да посочи бялата точка, с което си навлече гнева на ултрасите на Канарчетата.

Капарираха Лацио за юбилея

Фондът “100 години Левски” е превел първия транш на италианския Лацио за провеждането на юбилейната среща на 23 май. Преди няколко дни шефът на тръста “Синя България” призова всички фенове на Левски да се включат в събирането на средства за юбилея, за да може първата част от сумата от 150 хиляди евро да бъде преведена преди крайния срок 30 април. Това се е случило и по сметката на италианския клуб е постъпил първият транш, с който синята публика гарантира участието на Римските орли в толкова анонсираната среща. Все пак финансовите мъки за фонда и тръста тепърва предстоят. Освен остатъка от парите за мача с Лацио трябва да бъде събрана и сумата за престоя на италианската делегация у нас. С финансова инжекция ще се включат и някои от настоящите футболисти на Левски, както вече сториха Валери Божинов и Владо Гаджев. Заелият се със строежа на сектор “А” на Герена Иво Тонев също се включи в организацията на празненствата с известна сума.

Гонзо прибира Сивард Спрокел, пише на стр. 8 „Тема спорт“

Холандският защитник на Ботев е свободен агент от лятото

Левски ще се опита да си осигури услугите на защитника на Ботев Пловдив Сивард Спрокел, разбра „Тема Спорт”. Холандецът, който след 10 дни ще навърши 32 години, има контракт с канарчетата до края на първенство. След това става свободен агент. Засега пловдивчани не са му предложили нов договор, а сините следят с нескрит интерес ситуацията. „Тема Спорт” вече съобщи, че селекцията на Левски ще бъде предимно от играчи, за които няма да се плаща трансферна сума. Причината е предстоящото затягане на коланите на „Герена” и редуциране на бюджета.

През този сезон Сивард Спрокел взе участие в 28 мача на жълто-черните. В тях той не успя да се разпише. Холандецът пристигна в България през сезон 2012/13. Той бе взет от ЦСКА, а преди това играеше в Анортозис под ръководството на Станимир Стоилов. След като Мъри пое треньорския пост в Ботев, един от първите му трансфери бе привличането на Спрокел.

Сините умуват и за друг играч на канарчетата – левия бек Веселин Минев. С него нещата стоят по същия начин като с холандеца.

В списъка на Левски за централни защитници е и Борислав Стойчев, който вече има един престой на „Герена”. Бранителят на Берое обаче има контракт и за следващото първенство, така че за да го имат в редиците си, сините трябва да откупят правата му.

Тотнъм преговаря с Франк де Бур

Почетино резервен вариант за шпорите, Михаел Лаудруп чака за Аякс

Тотнъм преговаря с Франк де Бур за следващ мениджър, разкри бизнес директор в Аякс Марк Овермарс. Според бившето крило е имало запитване още преди седмици. Вчера лондонският клуб отрече да е отправял оферта към треньор на амстердамския тим в кратко съобщение на официалния си сайт. В Аякс обаче вече се готвят за раздяла със спеца, който има донесе последните 4 поредни титли. “Ще изслушам офертата и после ще послушам сърцето си”, заяви самият Франк де Бур, който преди година отказа на Ливърпул.

През май 2013-а той подписа нов договор с Аякс до юни 2017-а, а през февруари призна пред Би Би Си, че е отказал на Тотнъм веднага след уволнението на Андре Вилаш-Боаш. За негов заместник в Аякс гласят Михаел Лаудруп, пише “Де Телеграаф”. Датчанинът е без работа, след като Суонзи го уволни. Ако франк откаже, Тотнъм има и втори вариант за заместник на Тим Шърууд. Според няколко издания на Острова това е настоящият мениджър на Саутхемптън Маурсио Почетино.

Индзаги фаворит да замени Зеедорф

Пипо Индзаги е фаворит да наследи Кларънс Зеедорф начело на Милан от новия сезон, твърдят италианските медии. Нито Берлускони, нито Галиани са доволни от работата на холандеца тази пролет и бъдещето му не зависи от оставащите мачове в Серия А. В момента Пипо води примаверата на Милан. Има обаче и резервен вариант – Роберто Донадони, който се справя добре в Парма. И двамата са приети добре от феновете на росонерите, но при Донадони може да има проблеми с настоящия му клуб. Според “Гадзета дело Спорт” вариантите с Лучано Спалети и Роберто Майчини са отпаднали.