Бивш играч на Барселона също вариант за „Левски“

454

Още двама специалисти от Испания са в полезрението на „Левски“, освен Хуан Гарлос Гаридо, за когото беше обявено вчера. Според „Меридиан Мач“ става дума за Естебан Виго и човек, работил с новия треньор на Тотнъм Маурисио Почетино.блиц
Естебан Виго е прочут в Испания с две неща – специалист по вкарване на отбори в Примера дивисион и е постигал успех над Барселона на „Камп Ноу“. 59-годишният специалист има над 200 мача начело на отбори в Сегунда дивисион, като е печелил промоция за елита с Еркулес и Херес.
През 2010 г. Естебан Виго шокира света с победа над Барселона на Пеп Гуардиола. Тогава воденият от него Еркулес се наложи с 2:0 на „Камп Ноу“. Това беше първото поражение на каталунците в Примера дивисион за период от една година, 3 месеца и 19 дни.
Специалистът е приятел на легендата на българския футбол Христо Стоичков, който дори го кани за свой помощник в Селта. До такова назначение обаче не се стига. Естебан Виго е бивш играч на Малага и Барселона. За каталунците има 166 мача и 18 гола.
Проблем около назначаването на Виго е желанието на специалиста да дойде в България със солиден щаб. Ако все пак Георги Иванов постигна договореност с него, испанецът ще бъде старши треньор на „Левски“.
Другата възможност за Гонзо е съвсем различна. Той умува да вземе на „Герена“ умел специалист, минал през Виляреал и работил с Почетино, който да тренира отбора, докато Иванов се занимава с мениджърска дейност и диктува събитията. Въпросният испанец има репутацията на голям специалист по отношение на тренировъчния процес. Ако той дойде в „Левски“, с него ще пристигне само кондиционен спец.
Георги Иванов се прибира в България в сряда, а тогава ще стане ясно кой ще води „Левски“ през следващия сезон. За момента по-големи са шансовете Гонзо да е старши треньор и да има двама испански асистенти.