Треньорът на “Левски”: Познавам Стоичков, в Испания е легенда

471

снимка: mundodeportivo.com

 

Новият треньор на “Левски” Пепе Мурсия говори за новото предизвикателство в кариерата си – работата в “синия” клуб.блиц
Испанецът разкри в интервю за “Меридиан мач”, че знае за “Левски” още от 70-те години, когато “сините” са срещали испански тимове в евротурнирите.
“Тогава бях тийнейджър, а сега имам по-сериозен поглед върху европейския футбол. Още щом ме потърсиха, започнах да разузнавам “Левски”. Говорих с Гари Родригес, който играе в Елче. Той ми каза много за отбора. Съгласих се веднага да приема работата, защото офертата беше добра, точна и ясна. Пристигам през уикенда, всичко зависи от това кога ще има директни полети до София”, заяви Мурсия.
Той призна, че познава добре българина Христо Стоичков, който направи име като футболист в Испания, а после работи и като треньор в Селта, където по-късно начело бе и Мурсия.
“Христо е голямо име в Испания, истинска легенда. Хората го гледат със страхопочитание. Познавам го отпреди да поеме Селта. През 2006 година се запознахме. Преди мача Атлетико – Барселона Стоичков дойде да се види с Мартин Петров. Разочаровахме Стоичков, побеждавайки Барса”, спомни си Мурсия.
Специалистът заяви, че няма да има проблем с езиковата бариера у нас, тъй като футболният език е универсален, а философията му за играта съвпада с разбиранията на новия шеф на “Герена” Георги Иванов.