Пирова победа за Германия, голов рекорд за Клозе

Germany Soccer Armenia WCup

Един от фаворитите за световната титла Германия разгроми Армения с 6:1 в последна контрола преди началото на световното първенство, играна в Майнц. Двубоят ще се запомни с попадението на Мирослав Клозе, който подобри головия рекорд на Герд Мюлер за Бундестима. Клозе се разписа в 76-а минута и попадението е негово 69-о в 132 мача за националния отбор на Германия. Така 35-годишният нападател задмина Герд Мюлер, който има 68 гола, но отбелязани в 62 мача за Германия.sport.bnt.bg

Освен резултатната победа и радостта от рекорда на Клозе, тимът на Йоахим Льов се сблъска с неочакван проблем след контузия на плеймейкъра на Борусия Дортмунд – Марко Ройс, който стъпи накриво и бе заменен принудително с травма в глезена.

Любопитно е, че всичките седем гола в мача паднаха през второто полувреме. Андре Шурле даде преднина на Германия в 52-а минута, а против хода на играта арменците изравниха от дузпа след точно изпълнение на Хенрих Мхитарян. До края обаче Бундестимът отбеляза пет безответни гола и стигна до разгромната победа. Влезлият като резерва Лукас Подолски направи 2:1 в 72-а минута, а в оставащите минути последваха попадения на Бенедикт Хьоведес (73), Мирослав Клозе (76) и две на Марио Гьотце (82, 90).