Преглед на водещите новини в спортните медии (България)

София. Преглед на водещите новини в спортните медии:

ЦСКА би Славия с мъка, пише на първа страница вестник “7 дни спорт”. ЦСКА победи Славия с 1:0 и запази аванса си от 6 точки на върха в класирането. Трите точки на Овча купел бяха завоювани след кански мъки от хората на Стойчо Младенов, които изнесоха слаба продукция. Единственото попадение за ЦСКА бе на Станислав Костов, който се разписа в 50-ата минута след пас на Мораеш. В заключителните минути голмайсторът дори се пробва да си спретне бой с Радослав Димитров, след като изнерви противника си за разкарване на топката,БЛИЦ
До края на срещата червените трепериха, след като при многобройните изсипани топки пред Райс Мболи се стигна до няколко разбърквания.
Монтана излъга Литекс 1:0 Монтана победи шампиона Литекс с 1:0 в мач, изпъстрен с девет жълти и три червени картона. В герой за домакините се превърна Мирослав Антонов, който донесе трите точки за отбора си в 50-ата минута. Гостите завършиха мача с осем човека, след като червени картони получиха националите Николай Бодуров, Илия Миланов и Христо Янев. На два пъти срещата бе прекъсвана заради нахлуване на терена на куче.В началото на мача по-активни бяха гостите от Литекс, които обаче така и не успяха да създадат опасни положения пред вратата на Яначков. В 15-ата минута Литекс остана с човек по-малко, след като Николай Бодуров задържа откъсващият се сам срещу вратаря Мирослав Антонов. Главният съдия Георги Кабаков не се поколеба и изгони национала.
Второто полувреме започна с натиск на Монтана и в 50-ата минута Мирослав Антонов попадна в прегръдките на своите съотборници. Тогава Владимир Мичев проби отдясно и центрира в наказателното поле, където Антонов при третия си опит успя да превземе вратата на Илко Пиргов. Най-чистото положение за гол на Литекс изтърва Бернард Онаира-Итоа, който засече с глава центриране от корнер на Янев, но Яначков закова топката на голлинията. Монтанци можеха да вкарат и втори гол, но удар на Владимир Мичев срещна гредата.
Бавно и кротко Локо Пд победи Светкавица В скучен и равностоен мач Локомотив Пд, макар и в отсъствието на редица титуляри, победи аутсайдера в групата Светкавица в Търговище с 1:0. Голът реализира Христо Спасов в 53-ата минута.
През първото полувреме играта на черно-белите от Пловдив не спореше. По-активният отбор на терена бе Светкавица, нещо повече – домакините създадоха четири чисти голови положения през първите минути, но ударите им или профучаваха встрани от целта, или бяха умело парирани от вратаря Караджов. На свой ред пловдивчани имаха само две възможности за гол – в 21 -ата минута Бенжелун нацели с глава сглобката на вратата на Тодор Тодоров, а в 32-ата минута Христо Спасов стреля остро, но стражът парира удара.
Втората част на двубоя започна с пробив на Николай Вълев по десния фланг и центриране към свободния Ели Маркес. Бразилецът посрещна топката с топовен шут, но тя профуча над напречната греда. В 53-ата минута елементарна грешка на търговищката защита и вратаря Тодор Тодоров позволи на непокрития Христо Спасов да изпрати топката в мрежата на Светкавица за 0:1. До края на мача домакините не можаха да повярват, че дяволът не е чак толкова черен и могат да стигнат поне до частичен успех. Черно-белите от Пловдив пък дочакаха края в лежерно темпо и без напрежение стигнаха до трите точки.

Жалък Литекс губи 0:1 от Монтана, пише на първа страница вестник “Меридиан мач”. Шампионите от Литекс изиграха най-слабия и безумен мач в новата си история и паднаха с 0:1 от Монтана на стадион „Огоста”. Голът вкара Мирослав Антонов в 50-ата минута. Резултатът, който почти сигурно изхвърля ловчанлии от евротурнирите, е нищо в сравнение с играта на Бодуров, Янев, Занев и другите „звезди” на „оранжевите”. Четата на Христо Стоичков направи почти немислимото в съвременния футбол, след като завърши двубоя с осем човека. Заради безумни червени картони бяха изгонени Николай Бодуров, Христо Янев и Илия Миланов. Реферът дори пожали Литекс, след като можеше да прати преждевременно в съблекалните и Петър Занев. Организираният хаос в отбора на Камата бе толкова неузнаваем, че иначе солидният четирикратен шампион на моменти изглеждаше смешно.
Още в 14-ата минута Литекс остана с човек по-малко. Централният нападател на монтанци Миро Антонов се откъсна, Бодуров го задържа за фланелката и главният арбитър Кабаков не се поколеба да го изгони. Монтанци вдигнаха оборотите и в самия край на полувремето на два пъти Миро Антонов взриви трибуните. При първото положение Дениран центрира отляво, Антонов изпревари Пиргов, но ударът му с глава мина на сантиметри над напречната греда. При следващата атака Антонов направи за смях влезлия като резерва Итуа, но Пиргов се хвърли самоотвержено и улови топката, преди централният нападател да нанесе завършващия удар.
Пет минути след подновяването на играта монтанци стигнаха до победния гол. Мичев центрира отдясно, Антонов се извиси и с глава прати топката в долния ляв ъгъл.на вратаря Пиргов. Литекс можеше да се върне в мача, но последваха няколко пропуска. Най-чистото положение пропиля Итуа в 65-ата минута, когато от 5 метра с глава стреля във вратата, но Яначков спаси. Малко преди това Христо Стоичков направи изключително безумна смяна. Той извади Марсело Никасио, за да пусне на негово място Армандо Ваюши. Въпреки това на два пъти и Галин Иванов бе близо до изравнителното попадение. В 79-ата минута Христо Янев получи втори жълт картон за глупав фаул в центъра на терена. В 92-рата минута за грубо нарушение на Трифонов в съблекалнята го последва и Илия Миланов. В 94-тата минута гредата спаси Литекс от тотален резил след удар на Владимир Мичев.
Фенове от Ловеч скачат на шефове в ложата на „Огоста”, продължава футболният ежедневник. Интересна случка се разигра в ложата на стадион „Огоста” в началото на второто полувреме на вчерашния мач Монтана – Литекс. Недоволни фенове на ловчанлии потърсиха сметка за слабата игра на любимците си от президента Трифон Попов и финансовия директор Величко Дихонов. Последният им отговори, заради което се създаде напрежение. Положението обаче бе овладяно бързо и нещата се успокоиха.
феновете на Литекс са бесни на футболистите и имат право. Вчера Янев и компания показаха най-слабата си продукция, откакто се помнят. Беше направо невероятно как иначе опитните играчи на шампиона се поддават на провокациите и правят глупави фаулове.
Проблемите за Литекс три дни преди гостуването в Разград са огромни. Срещу Лудогорец няма да играят Янев, Бодуров и Илия Миланов. Георги Миланов пък бе заменен в началото на втората част заради контузия и остава под въпрос. Не е ясно какво е състоянието на Марсело Никасио, който също напусна преждевременно, за да влезе на неговото място Армандо Ваюши.
Инспектор на УЕФА огледа стадиона на Лудогорец Ръководството на Лудогорец работи усилено за модернизирането и подобряването на материалната база на „Лудогорец Арена”, за да може да получи лиценз от УЕФА и да домакинства в европейските клубни турнири на собствения си стадион. В това се убеди и пратеник на евроцентралата, който дойде да огледа съоръжението в Разград. Представителят на УЕФА Карстен Расмусен се срещна с президента на клуба Александър Александров и с Георги Домусчиев, за да обсъдят необходимите иновации, които трябва да се направят от клуба, за да бъдат покрити изискванията. Датчанинът е останал изключително доволен от постигнатото до момента, но е направил няколко препоръки, за които ръководството на „орлите” трябва да се погрижи. Освен задължителното за Европа осветление на стадиона, което лудогорци са обещали да поставят в най-скоро време, „зелените” трябва да осигурят 4 паркинга около стадиона, павилиони за ободряващи напитки и хранителни продукти във всеки сектор и седящи места за феновете на гостуващите отбори